A nyári átigazolási időszakban a Milan vezetőségének lehetősége lett volna szerződtetni James Rodríguezt vagy Iscót, azonban a klub nem élt vele.

Kedden hivatalosan is véget ért az átigazolási időszak és végül elmaradt egy nagy név szerződtetése támadó-középpályás posztra a távozó Hakan Calhanoglu helyére. A 2021/2022-es szezonban hatalmas lehetőség előtt áll Brahim Diaz, aki alapemberként bizonyíthat. A cseréje vélhetően Junior Messias, Rade Krunic és Daniel Maldini lesz.

A MilanNews beszámolója szerint a nyári mercato alatt több olyan klasszis játékost is szóba hoztak a klubbal, akik már túl vannak pályafutásuk csúcsán. James Rodríguezt és Iscót is beajánlották a Milan vezetőségének, de egyik transzfer sem valósult meg.

A Milan nem élt a lehetőséggel, aminek hátterében a játékosok nagy fizetési igénye és a magas ügynöki jutalék állt. Továbbá a klub nem volt meggyőződve James és Isco állapotáról és formájáról sem.Carlo Pellegatti újságíró szavai a Bernardo Silva esetleges érkezéséről szóló pletykákról: “Bernardo Silvát beajánlották a Milannak, de bárki is azt gondolja, hogy a klub szerződtet egy olyan játékost, aki 70 millió euróba kerül és 8 millió euró a fizetési igénye?”

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sokan sportolók szeretnének lenni..de a testi adottságok sajnos nem támogatják őket ebben a projektben. Van ilyen. Egyébként soha nem volt még ennyire profi a futballal kapcsolatos egészségügy, táplálkozás, életmód mint manapság. Ha fizikailag gyengék, akkor ilyenek a génjeik. Ezt el kell fogandiuk. Majd azt gondolják, hogy minden csapatban megsérülnek és pont a Milan lesz az, ahol új erőre kapnak.
  Még a 90-es években sem volt ennyire profi az életmód semelyik bajnokságban sem, mégis a futballisták évente 30-40 meccset is játszottak, néha másnaposan, vagy éppen drog elvonási tünetektől. De a fizikumuk jó volt, jó génjeik voltak, bírták a profi futballt. James játszik 1 meccset, majd lesérül 4-re. Mire újra kondiba jön, újra lesérül. Persze a pénzért erőlteti ezt az életet..Kb. mint Conti vagy Caldara.
  Ajánlom ezt a cikket. Reggel jelent meg a nemzetisportban. Mennyire piáltak az “öregebb” játékosok. És nemigazán voltak sérülékenyek.

  https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/fft-az-arsenalban-rajtam-kivul-mindenki-pias-volt-aztan-jott-wenger-bergkamp-2848039

 2. Messias jobb mindkettőnél! Idősebb is, tehát tapasztaltabb náluk. Mivel nem nyert még semmit, ezért sokkal éhesebb is a sikerre! 8-szoros áron is megérte szerződtetni. Az, hogy ki milyen csapatokból jön, csak egy állapot.

 3. Megkockáztatom, hogy Messias jelenleg a világ egyik legjobbja a posztján. G tervnek hittem de már tudom, hogy végig ő volt a célpont csak titokban kellett intézkedni mert több csapat is figyelte.

 4. ” A klub nem volt meggyőződve állapotukról és formájukról”. Ellenben Pietro Pellegrit megnézték, megvizsgálták és megállapították, hogy 1. formája meggyőző, hiszen a Monacóban egy év alatt 296 percet játszott; 2. fizikai állapota fantasztikus, hiszen az elmúlt szezonban 10 hónap alatt 6 komoly sérülése volt, a legutóbbi, jelenleg is tart.

  Tényleg, mikor megy már el Gazidis és az egész brigádja a jó büdös francba? Az James, akit Carlo ajánl külön be, akiért a világ első számú játékosügynöke garanciát vállal, aki az elmúlt 10 évben a Realban, a Bayernben, a Portóban játszott – nekünk nem kell, miközben a hozzá képest nulla Adlit, Vlasicot sem tudták megszerezni, róla nagyvonalúan lemondtak… Szégyen, ami a Milannal történt és történik mercato címen, játékospolitika címen, hosszútávú tervezés néven!

  • Mivel nem te adod az agyatlan pénzeket, ami a jelenkor sztármágnás csapatainál folyik, nem tartom kompetensnek s mercatora vonatkozó negativ kritikádat.
   A Milan egy fenntartható, szerethető csapatot hoz(ott) létre az elmúlt években.

 5. Sok év után visszatért a csapat a bl-be,személy szerint örülnék ,ha megragadnánk itt egyenlőre,persze folyamatos szintlépésekkel. Jó lett volna persze egy komolyabb érkező,de ez van.

 6. Azért mikor ezt a névsort olvasom…… ( “A cseréje vélhetően Junior Messias, Rade Krunic és Daniel Maldini lesz.)

  Akkor azért nagyon is egyet tudok érteni János János szurkolótársammal. Nevezhetjük ezt fenntartható gazdaságnak vagy szerethetô csapatnak (Milanista1978 ne vedd magadra kérlek szépen) vagy aminek akarjuk ha felvesszük a rózsaszín flamingó mintás napszemüvegünket de ez akkor is rohadt gyenge.

 7. James nem kellett a Real-nak és a Bayern-nek sem, de most még az Evertonnak se. Valami probléma azért biztos van vele és cserének remek lenne, de nem 6-8 milliós fizetéssel és a garantált sérüléseivel.
  Ez a pesszimista magatartás meg nem újdonság, amikor jött Ibra akkor is ugyanúgy jajveszékeltek sokan, aztán mikor a Juventus és Atalanta ellen kellett pontot szerezni a BL-hez akkor is jajveszékeltek a pesszimisták(meg elzavarták volna az edzőt), amikor Donnarumma elment akkor is a világvégét jósolták sokan, amikor Calhanoglu elment akkor is. A csapat meg köszöni szépen jól van és jól kezdte a szezont, az érkező Giroud és a komolyabb szerephez jutott Brahim is bizonyított, ahogyan Mike is olyan szinten pótolta Donnarumma-t, hogy még talán jobb is.
  BL álmokat meg fölösleges dédelgetni az még az Internek és a Juventusnak is nagy falat, pedig értékesebb keretük volt és van, ezért egy kiégett James nem jelentene elég különbséget. Aztán ha úgy játszanak mint ahogy a jobb napokon szoktak, akkor meg lehet tréfálni a Liverpool-t is. Ranieri is megmutatta a Leicester-el, hogy a pénz nem minden és csapatjátékkal le lehet győzni a dúsgazdag PL csapatokat, de lehet mondani a MU elleni EL meccsünket is, ahol ha nincs Donnarumma meg Meite hatalmas bakija, akkor kiejtettük volna őket igazi csatár nélkül is.
  Ez a csapat már bizonyított, hogy nem csak szerethető, hanem oda tudják magukat tenni és erőn felül teljesítenek. Pioli alatt jól teljesítenek a fiatalok és Ibra-tól meg Giroud-tól sokat tanulhatnak. Egyedül a rotációs lehetőségekkel van gond, de tavaly szűkebb volt a keret és valahogy akkor is átvészeltük.

 8. Én vártam Ibrát. Nekem Mandzukic volt csalódás. Pioli teljesítménye pedig a második fél évben tavaly gyalázatos volt. Haluszmesternek igaza van ez harmat gyenge. Calhanoglut pedig véleményem szerint nem sikerült pótolni. Ezt majd az idő mutatja meg. A jó szezon kezdet meg még elhamarkodott. Legyőztek 2 pofozni való semmit. Majd most dől el szeptemberbe mennyit ér a csapat. Utána majd lehet ítélkezni. Ez nem pesszimizmus ez realitás. Abban meg igazad van hogy meg lehet fogni nagy csapatokat. A MU is meglehetett volna az ELben ha hazai pályán nem csatár nélkül mindent feladva védekeznek. Örülök hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok száma szabályt. Én azt nem Meite hanem Pioli nyakába tenném. Szegény Meite még össze se szokott a társakkal majd odatették a MU ellen. Bakayokora emlékeztet amikor első pár meccse után mindenki szidta de amikor belelendült meg már mindenki sajnálta hogy elmegy.

 9. Egyik játèkos èrkezèsènek sem örültem volna, de nem azèrt, mert nem fèrne rá a csapatra. James es Isco is egy-egy jól csengő nèv, igy aztán jó sok pènzbe is kerülnek. Meg lehet nèzni h. mennyi plusszt adtak hozzá az elmúlt èvekben a csapatuk teljesitmènyèhez. Ár – èrtèk arányban borzasztó mindkettő ès akkor mèg nem vettem számitásba a csapat morálra gyakorolt hatást. Amikor Donna elmegy ingyen, Calha 1 millio miatt, Kessie sem irt mèg alá, idehozni bármelyiket egy valag pènzèrt…nem lett volna bölcs döntès.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet