Tiemoué Bakayoko újra magára öltheti a Milan mezt, miután hétfőn hivatalossá vált, hogy egy 2 éves kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a csapathoz.

Pietro Pellegri után Bakayoko a Rossoneri következő új szerzeménye. A francia középpályás az előző idényben kölcsönben volt a Napoliban, ahol 44 tétmeccsen 2 gól és 2 gólpassz fűződött a nevéhez. A nápolyiak végül nem aktiválták a vételi opciót, így a játékos a nyáron visszatért a Chelsea-hez – azonban csak ideiglenesen.

A Milan hivatalosan is bejelentette, hogy Bakayoko a Rossoneri színeiben folytatja.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY KÉT ÉVRE KÖLCSÖNVETTE TIEMOUÉ BAKAYOKO JÁTÉKJOGÁT A CHELSEA-TŐL.”Bakayoko 2023. június 30-ig írt alá és a megegyezés értelmében két év múlva a klub végleg megvásárolhatja. Fabrizio Romano beszámolója szerint a piros-feketéknek 15 millió eurós vételi opciójuk lesz rá. A Milan a közleményében megerősítette, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén az opció kötelező érvényűvé válik. A Chelsea a kölcsönüzlet lezárása előtt további két évvel, azaz 2024-ig meghosszabbította Bakayoko szerződését.

Több ajánlata volt, azonban Bakayoko csak a Milant akarta és belement a fizetéscsökkentésbe annak érdekében, hogy csatlakozzon a csapathoz.

A 27 éves játékos vasárnap sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és hétfőn aláírta a szerződését a Milan főhadiszállásán. Bakayoko a 2018/19-es idényben már játszott a csapatban, akkor 42 mérkőzésen kapott lehetőséget Gennaro Gattuso irányítása alatt és a csapat egyik legjobbja volt abban a szezonban.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha úgy játszik, mint pár éve, akkor aprópénz érte a 15 millió…

  Ui.: Most, hogy Bakayoko is a keret tagja, ki tudnánk állni olyan kezdőcsapattal, melyben csak olyan játékosok szerepelnek, akik korábban játszottak Franciaországban, ráadásul Tatarusanu személyében még cserekapusunk is lenne. Majdnem olyan, mint a Galliani-féle ingyen kezdő. 😀

 2. Azért, ez elég jó hír, szerintem. Ő pont az a Joker játékos, akivel izgalmas variációkra nyílik majd lehetőség a kp-n! Remélem, azt a formáját hozza hamarosan, amit legutóbbi második félévben láthattunk tőle. A BL indulás kivívása után, bevallom, lényegesen erősebb mercatorol álmodoztam, de aztán persze, rá kellett jönnöm, hogy megvalósíthatatlan, a gazdasági integritás megtartása mellett. A “kukázásból” viszont, úgy érzem, elég jól jöttünk ki, ha alapul vesszük azt a tényt, hogy 2 értékes játékosunk a dagadt irányításával jól pofánröhögött és gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozta a vezetőséget pont akkor, amikor kivívtuk az indulási jogot, amire állítólag ők is vártak…

  Mindegy. Bizakodó vagyok. Nem érzem azt, hogy képesek leszünk a csoportunkból továbbjutni, sem azt, hogy a bajnokságot behúzzuk, de bizakodom egy 3. helyben a csoportban és egy dobogós helyezésben a bajnokságban is. Szerintem, ha ezek összejönnek, az már siker lesz, és előrelépés, annak ellenére is, hogy a világ egyik legjobb kapusát sikerült ingyen elengedjük. (akit amúgy csöppent sem sajnálok, hogy elment, csak azt sajnálom, hogy nem adtuk el, amikor megtehettük volna)

 3. Ez jó hír..Vélemenyem szerint az, hogy itt lesz Bakayoko, Tonali, Bennacer, Krunic..És még az Adli gyerek is jön jövőre, aki tud támadó kp és védekező kp-t is játszani arra a következtetésre adhat okot, hogy Kessié bizony távozni fog. Ez nem csak erős gyanú, de aki egy kicsit is követi a futballátigazolásokat és konyít legalább amatőr szinten a futballhoz, sztem azonnal levágja ezt…Különbem miért biztosítaná be magát a Milan 2 évre Bakayokoval..és miért nem adják el Kruničot..
  5 védekező kp..1 szezonra??!!

  • Ezt úgy is lehet nézni, hogy ha te kicsit is konyítasz a futballhoz akkor rá jössz, hogy Bakayoko lett a kukázós irányító. Bennaccer tud játszani irányítóként, Bakayoko és Kessie pedig tökéletes a középpálya védekező részére és 2 évig ez ingyen meg van oldva. Ráadásul Pioli is örülhet ennek a lehetőségnek mert nála alap, hogy az irányító is védekezzen amit Bennaccernek elég jól menne. Nem mondom, hogy ez lesz a felállás de azt igen, hogy Kessie maradni fog!

   • Pioli nem fog nekimenni egy 3 frontos szezonnak egy Diaz, Maldini irányító duóval, azaz ha nem érkezik vérbeli irányító a maradék pár napban akkor Bennaccer jó párszor át lesz oda vezényelve.

 4. Szerintem elég erős ez a keret, jól variálható és minőségi játékosaink vannak minden posztra. Ráadásul a kispad sem rövid. Bármelyik csapattal felvesszük a versenyt!

 5. Gyerekek marhajó csapatot raktak itt össze a végére Maldiniék, senki sem illetheti őket rossz szóval sem, mert a maximumot kihozták a Mercatoból!
  Bajnokok leszünk , s a szezon végén hullarészegen megyek majd dolgozni a 38. játéknap után!!!!

  FORZA MILAN! 😀

 6. Gondolom azért meg volt kötve a kezük,de szerintem kihozták a maxot ebből a mercatoból. Jó volt mikor itt volt és most is jó lesz ez a Bakayoko gyerek.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet