2022. december 05., hétfő

“A mez elején lévő címer mindig fontosabb”

-

Alessandro Florenzit egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak. Az Európa-bajnok játékos elmondta, hogy miért választotta a Milant, továbbá beszélt a posztjáról, az erőnléti állapotáról és a Paolo Maldinivel való találkozásáról is.

“Egy jól felkészült és nagyon jól felépített klubhoz érkeztem. Az évek során mindig szervezett klubokban játszottam és a Milan is ilyen. Mindig van mit tanulnom, így hozzászoktam a folyamatos tanuláshoz. A Milan az a klub, amely a legjobban akart engem. A Rossoneri történelme alapján a minimális célkitűzés az, hogy minden évben a Bajnokok Ligájában szerepeljünk. Ezt a célt tűzte ki a klub, ezt akarják a szurkolók és mi, játékosok mindenáron el szeretnénk ezt érni. Megpróbálok segíteni a klubnak, hogy visszatérjen oda, ahová megérdemli.” – mondta Florenzi.

“Beszéltem az edzővel a posztomról. Kell egy kis idő, amíg beilleszkedem, de ez nem fog sokáig tartani. Bárhol is játszottam a pályafutásom alatt, mindig az edző rendelkezésére álltam és ez a Milannál is így lesz, függetlenül attól, hogy milyen poszton szerepelek. Az a legfontosabb, hogy segítsek a klubnak a célok elérésében. A mez elején lévő címer mindig fontosabb, mint a hátulján szereplő név. Úgy érzem, hogy minden héten meg kell nehezítenem az edző feladatát a kezdőcsapat összeállításakor. Szeretek játszani és imádom a futballt. Ez egy szenvedély, amely által a világ legjobb munkáját végezhetem. Nem számít, hogy milyen poszton játszom.”

“Roma? Nincs bennem semmilyen bosszúvágy. A Milan akart a legjobban, mert hisznek abban, amit át tudok adni a csapatnak. Hiszem, hogy jól teljesíthetek a csapatban és biztosíthatok mindenkit arról, hogy minden nap a maximumot nyújtom a klubért. A történetem nem titok, de egy olyan csapatban vagyok, ahol hisznek bennem és csak ez számít. Erre volt szükségem és az AC Milan az a klub, amely a legjobban bízik bennem.”

“Szükségem van egy kis időre, hogy tökéletes erőnléti állapotban legyek és biztos vagyok benne, hogy hamarosan sikerül ezt elérni. Az edző rendelkezésére állok, legyen szó akár 10, 45 vagy 90 percről. Calabria egy kiváló játékos. Sok mérkőzés vár ránk a szezon során és az edző dönti el, hogy az adott meccsen ki tud többet hozzátenni a csapathoz. A kezdőcsapatba kerülésért folyó verseny mindkettőnk számára előnyös lehet, ez igaz más posztokra is. Egy nagyszerű szezonhoz elengedhetetlen, hogy 22 kezdőcsapat szintű játékos legyen a keretben. Ez kulcsfontosságú dolog. Mindig maximális elkötelezettség szükséges.”

“Serie A? Ez lehet az elmúlt évek legjobb szezonja. Hét kiváló csapat hét nagyszerű edzővel küzd a bajnoki címért. Megpróbáljuk letenni a névjegyünket, alázatosan és nagy elszántsággal játszva. Apró részletek fognak dönteni a bajnokságról. Egyszerre egy mérkőzésre gondolunk, de fejben azt a célt kell kitűznünk, hogy minden mérkőzésen nyerni kell.”

“Az egyik közös pont az olasz válogatottban és a Milanban, hogy mindkét együttesben jelentős számú minőségi fiatal játékos van. Pioli egy nagyszerű edző, jól felkészült, figyelmes és elkötelezett. A két csapat különböző játékstílusban játszik, de nem csak egyetlen nyerő taktika létezik.”

“Frederic Massara régóta ismer engem. FIatal voltam, amikor először találkoztunk és le akartam nyűgözni. Az évek során végigkövette a fejlődésemet. Nagyszerű érzés volt, amikor találkoztam Paolo Maldinivel. A beszélgetésünk alatt ugyanaz az érzés volt bennem, mint amikor először találkoztam Francesco Tottival és Daniele De Rossival.”

A 30 éves olasz válogatott jobbhátvéd összesen 19 évet töltött az AS Roma kötelékében, mielőtt idén nyáron kölcsön+opcióval csatlakozott a piros-feketékhez. A Milan mintegy 1 millió eurót fizetett a kölcsönvételéért, majd a szezon végén további 4,5 millió euróért végleg megvásárolhatja.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS