2022. december 07., szerda

Ekkor válik kötelezővé Hauge vételi opciója

-

Mint arról írtunk, Jens Petter Hauge kölcsönszerződésében egy vásárlási opció szerepel, amely alapján jövő nyáron végleg az Eintracht Frankfurt játékosa lehet.

Több, mint egy hét telt el azóta, hogy Hauge hivatalosan is a Bundesligába szerződött és csatlakozott a Frankfurthoz. A megegyezés alapján a német együttes egy szezonra vette kölcsön a norvég válogatott támadót egy opcióval, ami kötelező érvényűvé válhat.

A Bild német lap megszellőztette azt a feltételt, amelynek teljesülése esetén a Frankfurtnak kötelezően meg kell vásárolnia Haugét. Ahogy számítani lehetett rá, a két klub egy meglehetősen könnyen elérhető feltételt állapított meg.

A lap úgy tudja, hogy a kölcsönszerződés záradékában lévő vásárlási opció abban a pillanatban automatikusan aktiválásra kerül (azaz kötelezővé válik), amint a Frankfurt matematikailag is bebiztosítja a bennmaradást a Bundesliga 1-ben a 2021/22-es idényben. Ha a frankfurti alakulat nem esik ki, akkor a Milan 2022 nyarán garantáltan 12 millió eurót + bónuszokat kap Hauge játékjogáért. Ez közel háromszoros profitot eredményezhet, hiszen 2020 októberében 4,2 millió euróért érkezett a Bodo/Glimttől.

Korábban az olasz sajtó azt is megjegyezte, hogy Hauge esetleges jövőbeli átigazolása esetén a vételár bizonyos százaléka a Milant illeti meg, de erről nem érkezett megerősítés.

A 21 éves támadó jól kezdett Németországban, ugyanis egy félidőt játszott és rögtön góllal debütált a Borussia Dortmund ellen a német bajnokság 1. fordulójában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS