2022. szeptember 25., vasárnap

Ennyit fizet a Milannak évente a “vállszponzor”

-

Az új megállapodás jelentősen növeli a Milan éves szponzori bevételeit.

Mint arról beszámoltunk, a Puma és az Emirates mellett lett egy harmadik főszponzora a Milannak, nevezetesen a BitMEX. A klub megállapodást kötött a világ egyik vezető kriptovaluta kereskedési platformjával.

Az egyezség alapján a BitMEX logója szerepelni fog a Milan mezek vállán az összes versenysorozatban, tehát a Serie A-ban, a Bajnokok Ligájában és az Olasz kupában is. Több klub esetében is megfigyelhető, hogy a mezen további reklámfelületek szerepelnek és most a Milan is csatlakozott hozzájuk.

A szponzori megjelenésnek természetesen pénzügyi vonzata van. A MilanNews beszámolója szerint a BitMEX éves szinten 4 millió eurót fizet a Milannak a felületért.

Ez jelentős összegnek számít és lehetővé teszi a szponzorációból származó bevételek növelését, ami fontos célkitűzés a Milan számára. Összehasonlításképpen a mez elejének középső részén lévő megjelenésért az Emirates évi 10-15 millió eurót fizet. A bevétel nagysága a következőképpen tevődik össze: fix összeg, plusz a csapat teljesítményétől függően bónuszok.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS