A legfrissebb hírek szerint a Parma nagy potenciállal rendelkező saját nevelésű támadója, Chaka Traoré csatlakozni fog a Milanhoz.

A ParmaLive tájékoztatása szerint Traoré nagyon közel áll ahhoz, hogy a Milanhoz szerződjön. A 16 esztendős futballista kimaradt az első csapat és a Primavera együttes előszezoni edzőtáborából is, ennek hátterében a távozása áll.

A Parma többször is kísérletet tett az elefántcsontparti támadó szerződésének meghosszabbítására, azonban a játékos kétszer is visszautasította az ajánlatot. Traoré ügynöke már egy ideje kapcsolatban állt a Milan vezetőségével és most zöld utat adtak a Rossonerinek.

A hétvégén megszületett a megállapodás Traoré és a Milan között a személyes feltételekről. A 16 éves tehetség három évre, azaz 2024 nyaráig kötelezheti el magát a MILANNAL.Továbbá nagyon közel a megegyezés a Parmával is az átigazolásról, így Traoré játékjogáért körülbelül 1 millió eurót kaphat az emilia-romagnai alakulat. Traoré posztja bal- illetve jobb szélső támadó és fiatalkora ellenére az előző idényben három alkalommal is lehetőséget kapott a Serie A-ban.

Traoré decemberben fogja betölteni a 17. életévét és nagy valószínűséggel a Milan Primaverában fog szerepelni. A 2004-es születésű játékos a Parma második csapatában 18 meccsen 9 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Korábban az U17-esek között is remekelt – mindössze 14 évesen – 18 bajnokin 11 találat és 5 assziszt fűződött a nevéhez.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Lassan azért illene valakit beépíteni is a felnőtt csapatba, az elmúlt 2-3 évben állandóan jönnek ide a nagy tehetségnek kikiálltot játékosok, de ebből nem sokat profitált eddig a csapat. A veretes 10. helyet sikerült elérnie a Primaveranak az előző idényben is, ha már pénz nincs komolyabb igazolásokra, akkor legalább az utánpótlással lehetne valamit kezdeni, látszólag semmit nem fejlődik az aki ide jön.

  • Maximálisan egyetértek veled. Pobega hosszú idő után úgy néz ki beválna, és még tőle is meg akarnak szabadulni. Vagy legalábbis gondolkodóban vannak vele kapcsolatban.

   • Több ajánlatot is visszautasítottak, szóval szerintem már biztosak benne vagy lehet több pénzt akarnak érte, de én inkább abban hiszek, hogy marad. Amúgy Cutrone is az utánpótlásból jött és a felkészülési meccsek után döntöttek, úgy hogy felkerül a felnőtt csapathoz, de aztán semmi extra nem volt benne és “csak” pénz jött belőle. Pobega szerintem jobban beválhat, de ha belőle is csak pénz lenne, akkor is szolgált valamilyen célt. Annak viszont én is jobban örülnék, ha erősíteni tudnák a felnőtt csapatot ezek a tehetségek.

    • Azért Cutrone cserecsatárként lőtt 10 gólt a bajnokságban. 😉
     Szerintem tipikus Inzaghi féle csatár zseni. Én nagyon szerettem és hittem volna benne. Mai fociban sajnos kevés csapatban létezik ez a poszt.

     • Én is kedveltem a lelkességét, meg ahogy kérte a labdát és beindult az üres helyekre az Inzaghi-t idézte. Sajnos ahova eddig került ott se játszatták sokat, pedig neki is az kéne, hogy sokat játsszon, mert akkor tudna bizonyítani és visszatérhetne a Milanhoz.

 2. Úgy sem az első csapatba igazolták. Befektetés. Bíznak benne, hogy pár éven belül megsokszorozza az árát.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet