Fikayo Tomori, a klub legújabb szerzeménye előkelő helyen szerepel a listán.

A Milan néhány nappal ezelőtt bejelentette Tomori végleges megvásárlását a Chelsea-től. Az angol középhátvéd tavasszal kölcsönben szerepelt a piros-feketéknél és 22 tétmeccsen 1 gólt szerzett. Mivel a klub elégedett volt a teljesítményével, ezért úgy döntött, hogy kifizeti a vételi opciót.

Tomori lett a 2018 nyara óta íródó Elliott-éra negyedik legdrágább igazolása a Milanban. A klub három évvel ezelőtt került az amerikai alap tulajdonába. A transfermarkt szerint a Milan összesen 31,2 millió eurót fizetett Tomori játékjogáért a Chelsea-nek, ebből 2 millió volt a kölcsönvételi díj, valamint 29,2 millió az opció.A 23 éves játékos átigazolási árát hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azonban később a Milan pénzügyi beszámolójából ki fog derülni a pontos kifizetett összeg.

AZ ELLIOTT-ÉRA TOP 5 LEGDRÁGÁBB IGAZOLÁSA:

#NÉVKLUBÁR
1.PAQUETÁFlamengo38.400.000€
2.CALDARAJuventus36.400.000€
3.PIATEKGenoa35.000.000€
4.TOMORIChelsea31.200.000€
5.LEAOLille29.500.000€

Az átigazolási árak a transfermarkt adatbázisa alapján szerepelnek.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Teljesen igazad van nincs mit szépíteni. És még az ötödik se tudjuk biztosan mit mutat hosszabb távon.

 1. Olyan nagyon azért nem lőtt mellé Mutt kolléga szerintem.
  PAQUETÁ 38,4 millió €-ért jött, 20 millióért ment, míg PIATEK 35millióért jött, 24-ért ment, szóval csak rajtuk buktunk 29,4 millió €-t.
  CALDARA elvileg “csak” 1,4 millió €-ba került, mert érte adtuk el a Juvénak 35 millióért Bonucci-t. Ebből lejön még 900 ezer €, mert ugye ennyibe került a kölcsönvétel az Atalantának. Az már egy másik kérdés, hogy Caldara ezt a maradék 500 ezer €-t sem éri meg. Amennyiben úgy nézzük viszont, hogy egy piacképesebb, használhatóbb Bonucci ment el érte, akkor viszont igenis buktunk 1 embert (és az érte kifizetett összeget).
  Leao szerintem nálunk még nem váltotta meg a világot. Az kétségtelen, hogy tehetsége az lenne, de a Sony Music, vagy az EMI előbb fogja kifizetni érte azt a 29,5 milliót, mint egy olyan futballklub, ahol nem teljesen vakok és gyengénlátók felelősek az átigazolásokért. Amennyiben van olyan jelentkező, aki kicsengetne érte minimum 25 milliót, azonnal eladnám gondolkodás nélkül.

 2. A jelenlegi jatekosok közül egyedül Tomorin keresztül köszön vissza a jelenlegi vezetőség. Így azt gondolom, ez az elemzés teljesen felesleges. Így a negatív hozzáállás tőlünk szurkolóktól is.

  • Így igaz, a jelenlegi szakmai irányításhoz csak Tomori köthető a vételi oldalon.
   Viszont a cikk az Elliott-érával foglalkozik és nem Maldiniék munkájával. Szóval ebből az aspektusból nézve minimum lehet azt mondani, hogy legalább 3 igazolás (Caldara, Paquetá, Piatek) bukta az 5-ből akár a sportszakmai, akár az anyagi oldalát nézem a történetnek.
   Ez pedig nem egy túl jó arány, pláne nem egy olyan helyen, ahol azért behatárolt a költségkeret.
   Bízom Maldiniékban, hogy nekik sikerül azért jobb teljesítményt letenni az asztalra.

 3. Elsősorban sportszakmailag gondolom azt, hogy bukta az 5 legdrágább igazolásból 4 (hiszen később kiderült, hogy kutyaütők), különös tekintettel az árukra.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet