2022. december 07., szerda

Három kölcsön+opciós transzfer a láthatáron

-

A védelem két széle mellett a támadó-szekció is erősítésre szorul a nyári átigazolási időszakban és Paolo Maldiniék azon dolgoznak, hogy három kölcsön+opciós üzletet üssenek nyélbe a következő hetekben.

Fikayo Tomori végleges megvásárlása után a következő lépés Brahim Diaz kölcsönszerződésének meghosszabbítása lesz, miközben folyamatban vannak a tárgyalások a Brescia vezetőségével Sandro Tonaliról.

A Milan meg akarja tartani Diazt, aki az első olaszországi évében 11 találatból vette ki a részét 7 gól és 4 assziszt formájában. A klub célja, hogy egy évvel meghosszabbítsa a kölcsönszerződést és olyan vásárlási opciót szerezzen a játékosra, ami nem haladja meg a 20 millió eurót. Carlo Ancelotti jóváhagyta, hogy Diaz csatlakozzon a Milanhoz és most a két klubon a sor, hogy megállapodjanak. Nagy az optimizmus a transzfert illetően, köszönhetően a két együttes közötti remek kapcsolatnak.

Diogo Dalot helyzete kissé bonyolultabb, mivel a Manchester United nem igazán nyitott az újabb kölcsönre, sokkal inkább rögtön pénzt akar látni az eladásából. A portugál válogatott szélsőhátvéd kijelentette, hogy maradni akar a Rossonerinél és ez fontos tényező lehet a manchesteri alakulattal folytatott tárgyalásokon. A Milan továbbra is a kölcsön+opcióra törekszik bízva abban, hogy az MU előbb-utóbb belemegy.

A Bajnokok Ligája-szerepléssel járó fokozott terhelés miatt indokolt, hogy Davide Calabriának és Theo Hernándeznek is megfelelő cseréje legyen, így Dalot jobbhátvéd posztra érkezhet, míg a bal oldalra Junior Firpo a legfőbb kiszemelt.

Maldiniék csak ingyenes kölcsönvételben gondolkodnak Firpo esetében, méghozzá vásárlási opcióval, amely lehetővé tenné, hogy jövő nyáron végleg megvásárolják az FC Barcelonától, ha a játékos beváltja a hozzá fűzött reményeket. Toni Juanmarti újságíró szerint a dominikai balhátvédnek a Premier League-ből is vannak ajánlatai, de csak a Milant akarja.

A Gazzetta szerint egy 1 éves kölcsön + 15 milliós opció lehet a megegyezés a Barcával.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A jelen gazdasági helyzet szerintem segít megvalósítani ezeket a kölcsön+opciós bizniszeket mert mindenki megfontoltabban költ most. Ráadásul néha-néha képesek vagyunk tisztességes pénzeket is kifizetni (Theo 20M, Tomori 30M) ami miatt újra komolyan vesznek minket.

    2 éve elküldtek volna minket a sóhivatalba az ilyen alkudozásokkal.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS