A Milan utolsó mérkőzésére készül az olasz bajnokság 2020/21-es szezonjában. A csapat számára az Atalanta elleni mérkőzésen dől el a Bajnokok Ligája kvalifikáció. Stefano Pioli megtartotta a szezon utolsó sajtótájékoztatóját.

“Ez egy furcsa hét volt számunkra. Szerdáig nagy volt a csalódottság, aztán emeltünk a koncentráció és a motiváció szintjét. Volt egy kis idegesség, ami azért ilyenkor normális. Igyekeztünk a lehető legjobb hetet eltölteni és megfelelő hozzáállást láttam a csapattól. A hét folyamán visszatértem a Lazio edzőjeként alkalmazott felkészüléshez, amikor 2015-ben az utolsó fordulóban a Napoli legyőzésével sikerült bejutni a Bajnokok Ligájába.” – mondta Pioli.

“A Milannak hinnie kell, hiszen az egész szezonban bebizonyítottuk, hogy erős csapat vagyunk és közel állunk a bajnokság legjobb csapataihoz. Hinnünk kell, mert megmutattuk kvalitásunkat, csapatszellemünket, hozzáállásunkat és elszántságunkat, hogy nagyon jó csapat legyünk. Szeptember óta négy-öt naponta játszottunk és sohasem adtuk fel, mindig mindent beleadtunk. Mentális lelkierőre, egységességre és minőségre lesz szükségünk a mérkőzésen.”“Rebic játéka erősen kérdéses, meglátjuk. Volt némi problémája a vádlijával és nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni. A többiek jól vannak és remek a kondíciójuk. Mindenki jön Bergamóba, az egész csapat mind a 26 játékossal. A szurkolóink is velünk lesznek, adottak a feltételek a jó szerepléshez. Ibrahimovic? Zlatan szintén velünk utazik, de nem lesz ott a padon. Egyértelmű, hogy milyen fontos szerepet játszik a csapat fejlődésében.”

“A héten rengeteg beszélgetés és megbeszélés volt – egyénileg és csapatszinten is. A motivációnk igen magas. Mindent megtettünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk és pozitív eredményt érjünk el. A csapat sohasem mutatott félelmet. A félelem olyan, mint a tűz: ha jól kezeled felmelegít, különben megéget. A játékosok mindig ragyogó mentalitást tanúsítottak. Ezen a héten láttam mindazt, amit szerettem volna. Nem gondolhatunk arra, hogy mi lett volna, ha… Mindent megtettünk azért, hogy a héten visszanyerjük az energiánkat.”

“Szezon? A sérülések minden bizonnyal hatással voltak az eredményeinkre, főleg azért, mert két nagyobb sérüléshullámunk is volt és ez kihatott bizonyos mérkőzésekre.”

“Csak a szezon végén lesznek értékelések. Amit véghez vittünk ebben a szezonban, az alapján megérdemelten vagyunk harmadikok, de a következtetéseket a meccs után kell levonni. Ezen a mérkőzésen az eredmény az egyetlen dolog, ami igazán számít. Meggyőződésünk, hogy most egy esélyt kaptunk. Tisztában kell lennünk a játék során felmerülő nehézségekkel, de ha magabiztos vagy, akkor képes vagy legyőzni ezeket és jó eredményt elérni.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet