Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Sassuolo elleni mérkőzés előtt. Az olasz tréner kitért a Genoa elleni győzelemre, a játékosok állapotára és a célokra.

“Koncentráltnak és jól felkészültnek kell lennünk. Egy nehéz győzelmen vagyunk túl, amely segíthet a magabiztosság és a mentalitás szempontjából. Az ellenfelünk nagyon modern és gyors futballt játszik. Készen kell állnunk, hogy elvárt szinten, kiválóan teljesítsünk.” – mondta Pioli.

“Van néhány problémánk. Bennacer, Calhanoglu, Ibrahimovic és Hernández sincs 100 százalékos állapotban. Előbbi kettő rúgást kapott a lábára, míg Ibra és Theo izomfáradtsággal bajlódik. Nem hiszem, hogy az edzés miatt lennének túlterheltek. Nem volt a legjobb meccsünk a Genoa elleni bajnoki, sem technikailag, sem erőnlétileg. Ma teljesen más mérkőzés lesz taktikai szempontból és több terület lesz.”

“Mandzukic? Jól teljesített a pályára lépését követően a vasárnapi meccsen. Ő egy intelligens játékos és bár még nem képes végigjátszani 90 percet, de hiszek benne és tudom, hogy nagy segítségünkre lesz a szezon végső szakaszában. Romagnoli? Pszichológiailag nehéz időszakon ment keresztül. Egyre jobban teljesít, még akkor is, ha még nincs ideális állapotban. Ezen dolgozik. Donnarumma? Nyugodt és koncentrált. Így kell hozzáállni a szezon hátralévő részében. A külvilágban más dolgokról beszélnek, de mi csak a munkára összpontosítunk.”

“Tonali? Jól teljesít, de többre képes. Nagy előrelépést tett a karrierjében és időre is szüksége volt, hogy alkalmazkodjon egy új játékrendszerhez. A Sassuolo ellen pályára léphet. Hauge? Elégedett vagyok vele. Nincs itt az ideje a jövőjéről beszélni. Nagy verseny van a posztján. Rafael Leao? Jól mozgott vasárnap, de néha túlságosan a labdára koncentrál és szem elöl téveszti, hogy pontosan mi történik körülötte.”

“Az elmúlt hét évben a Milannak egyszer sem sikerült a legjobb négyben végeznie és ez azt mutatja, hogy egy fejlődési folyamatban vagyunk. Hét fordulóval a vége előtt ugyanannyi pontunk van, mint az előző szezonban összesen, miközben 13 mérkőzést játszottunk az európai porondon és ebből mindössze 2-t veszítettünk el. Nyilvánvaló, hogy a csapat fejlődött. Csak arra kell koncentrálnunk, hogy egészen a végéig a maximumot nyújtsuk.”

“Miben kell javulni? Irányítjuk a meccseket, de néha annak a benyomását keltjük, hogy képesek vagyunk egyik pillanatról a másikra elveszíteni a mérkőzést. Fenn kell tartanunk az irányítást és nem szabad, hogy reményt adjuk az ellenfélnek arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet