Az olasz bajnokság 31. fordulója következik, a Milan a San Siróban fogadja a Genoát. A csapat szeretné megtörni a 2021-es hazai negatív szériát. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Újra győzni akarunk a San Siróban, már egy jó ideje hiányzik egy hazai győzelem. Kiváló teljesítményt kell nyújtanunk és pontos döntéseket hozni. Részletesen elemeztük a hazai mérkőzéseinket, gyakran nem teljesítettünk jól a kapu előtt és nem voltunk meggyőzőek. A pálya ezen szakaszában, azaz támadásban dől el a mérkőzés. Figyelmesnek és határozottnak kell lennünk, miközben agresszívabb és intenzívebb hozzáállás szükséges. A vezetés megszerzése a különbséget jelentheti.” – mondta Pioli.

“A Genoa egy komplett és fizikális csapat. Nem egy olyan együttes, amely a labdabirtoklásra épülő futballt játszik, sokkal inkább egy közvetlenebb megközelítést alkalmaznak. Az új edzőjüknek köszönhetően a Genoa jól teljesít. Scamacca? Nagyon ígéretes fiatal játékos, jól meghatározható képességekkel, de vannak más erős támadók is a csapatukban.”

“A stadionok részleges megnyitása? Alig várjuk, hogy újra láthassuk a szurkolóinkat. A futball a szenvedélyről és a lelkesedésről szól. Ez akkor is fontos volt számunkra, amikor korábban csak 1000 szurkolót engedtek be a stadionba. Ez akkor mutatkozott meg, amikor újra zárt kapus meccseket rendeztek. Reméljük, hogy a szurkolóink újra jelen lehetnek a stadionban, mert erőt adnak a csapatnak és izgatottságot hoznak.”

“A csapat nagyon koncentrált és a játékosok mindent megtettek, hogy a lehető legjobb módon felkészüljenek a mérkőzésre. Minden mérkőzés egy teszt. A jövőnk most van, csak a pályára kell koncentrálnunk, a klub majd intézi a többit. Túl sok a beszéd más dolgokról. Célunk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. Ez egy olyan célkitűzés, amely évek óta nem sikerült. A csúcsra vezető út felénél járunk és nem szabad más dolgokra pazarolni az energiát, beleértve a bírói döntéseket. Az olasz játékvezetők kiválóak, de hibák előfordulhatnak.”

“Mandzukic? Örülök neki, hogy jól érzi magát. Noha nincs még 90 perc a lábaiban, de kiváló edzésmunkát végzett a héten. Nehezek voltak számára az elmúlt hónapok, amíg nem volt bevethető, azonban mindvégig profi focistaként viselkedett. Lemondott a márciusi fizetéséről és ez mutatja azokat az értékeket, amelyekkel erkölcsileg és szakmailag rendelkezik. Nagyon hasznos játékos lesz számunkra.”

“Leao nagy fejlődést mutatott az elszántságát és a döntésképességét tekintve a mindennapi munkájában és a mérkőzéseken is. Beszállni és eldönteni egy mérkőzést egy fontos tulajdonság. A mozgásuk és a képességük alapján Leao és Rebic is nagyon veszélyes játékos az ellenfél szempontjából. Kessié? Komplett játékossá vált, jó összjátékban és fejlődött a passzok terén. Nagyon magas szintet ért el, de még mindig fejlődhet. Tomori? Nagy hatása volt. Ibrahimovic? Figyelmes és mindenből kiveszi a részét. Dalot? Mindig jól teljesített az edzéseken, akárcsak a többi csapattársa. A döntésemtől függ, hogy játszani fog-e vagy sem.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet