A válogatott szünetet követően a Milan 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Sampdoria ellen. Stefano Pioli elégedetlenül nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte, hogy a csapatból hiányzott a pontosság és a gyorsaság.

“Nem érdemeltünk győzelmet ezen a mérkőzésen, még úgy sem, hogy nyerhettünk volna Kessié kapufájánál. A játékban és a döntésekben sem voltunk elég pontosak. Megvolt az esély, hogy jobb döntéseket hozzunk és precízebbek legyünk, de ehhez nagyobb tempóval kellett volna játszanunk. Nem volt megfelelő a hozzáállásunk. Ha nem elszántan és magabiztosan állsz hozzá a mérkőzéshez, akkor az sokkal komplikáltabbá és nehezebbé válik.” – mondta Pioli a meccs után.

“A Sampdoria pontosan ugyanazt a játékot játszotta, amit az előző találkozásunk alkalmával. Megakadályozták, hogy járassuk a labdát és felvették a pozíciókat. Amíg Firenzében tudtunk több játékossal mélyebb támadásokat vezetni, addig ezúttal ez nem sikerült, mert hiányzott a sebesség és a labda nélküli mozgás a játékunkból. Ez kedvezett az ellenfél jól helyezkedő védelmének.”

“Őszintén szólva nagyon kevés dolog van, ami örömmel tölt el. Nem ilyen teljesítményt kellett volna nyújtanunk, hiszen a körülmények megfelelőek voltak ahhoz, hogy intenzíven, nagy odaadással és kvalitással játsszunk. Csalódottak és dühösek vagyunk amiatt, hogy ezt nem sikerült véghez vinni. Azonnal a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Még kilenc mérkőzés van hátra és a célunkat még nem értük el. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű elérni és most meg kell mutatnunk, hogy vissza tudunk vágni.”

“Hauge? Remélem, hogy ez a gól növelni fogja az önbizalmát. Fontos gólt szerzett a csapat számára és ez elősegíti azt, hogy fejlődjön, tudatosabb és magabiztosabb legyen.”

“A kezdőcsapat összeállításakor az alapján hoztam meg a döntéseimet, hogy egy-egy játékos mennyit játszott a válogatottban. Voltak olyan játékosok, akik egyáltalán nem léptek pályára és nem tudtam, hogy milyen a kondíciójuk. Minden döntést meg lehet kérdőjelezni és mindent lehet kritizálni, de egy ilyen teljesítmény nem egy játékoson vagy egy választáson múlt, hanem az egész csapatnak felelőssége van benne.”

“Úgy gondolom, hogy Saelemaekersnek megvannak a képességei ahhoz, hogy jobbhátvéd poszton is jól teljesítsen. Különösen akkor, amikor irányítjuk a mérkőzést és támadunk. Amikor az első félidőben sikerült támadnunk, akkor jó felfutásai voltak a szélen. Azt hittem, hogy jobban irányítani fogjuk a mérkőzést és többet támadunk, ezért döntöttem egy támadó szellemű szélsővédő mellett.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Conti távozott 7 millért ha jól emlékszem lehet hiba volt eladni. De legalább ki tudjuk fizetni Madzsu bérét belőle ami ablakon kidobott pénz mert úgy sem hosszabbítanak vele . Nem sok értelme lenne. Ha most a Napoli véletlenül megveri a Juvét akkor kínos lehet a vége a bajnokságnak. Remélem nem így lesz. Forza Milan.

  2. Conti gyenge volt a sérülése után. Így is többet szerepelt a Milanban, mint amit formája alapján illett volna.
    Mandzu: abszolút bukta az igazolása, de ez egy ilyen munka. Hozol egy nevet, mert tudod, hogy szükség van rá, aztán megsérül és kidobtál egy valag pénzt és te vagy a világ leghülyébb menedzsere.

  3. Szerintem igazi szélsők akik beadni is tudnak,hiányoznak a mai Milanból. Meg egy jó ,védekezni tudó balbekk. Így legalább Theo ott játszana ahol a legjobb lenne.,bal oldali futó középpályásként. Leót meg elzavarnám jó messzire és Ibra mellé egy gólratörő harcos igazi középcsatárt vennék. Forza Milan!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet