A Milan háza táján fontos témát képez a lejáró szerződésű játékosok jövője és 15 hónapon belül összesen kilenc játékosnak ér véget a klubbal kötött jelenleg érvényben lévő megállapodása – írja a MilanNews.

2021-ben lejáró szerződések:

Gianluigi DONNARUMMA: Az ő hosszabbítása foglalkoztatja leginkább a sajtót és a szurkolókat, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt 5 év legmeghatározóbb Milan-játékosáról van szó. A 22 éves kapus kifejezte maradási szándékát, azonban a fizetési igénye meglehetősen magas. A klub az 5 évre szóló szerződés mellé bónuszokkal együtt évi 8 millió eurót ajánlott, ami 25 százalékos béremelésnek felel meg. Mino Raiola 10 millió eurós fizetést követel, valamint kivásárlási záradékot és rövidebb időtartamú szerződést.

Hakan CALHANOGLU: A Casa Milanban tartott legutóbbi tárgyalás azt eredményezte, hogy a felek közelebb kerültek a hosszabbításhoz. Hónapokkal ezelőtt a török válogatott játékos eredeti igénye 7 millió euró volt, ami 5,5 millió euróra csökkent. A Milan vezetősége 4 milliót + bónuszokat ajánlott. A klub és a játékos is a hosszabbításra törekszik. A következő hetekben újabb találkozó lesz a megállapodás reményében.

Zlatan IBRAHIMOVIC: A svéd klasszis több nyilatkozatában is egyértelművé tette, hogy a következő szezonban is a Milanban szeretne játszani. Fontos szerepe van a projektben, ami elmondása szerint nagyon tetszik neki. Ibrahimovicnak a pályán és azon kívül is meghatározó a jelenléte, így a Milan új szerződést fog kínálni neki. Az üzletet segíti a kedvező adószabály, amely alkalmazható lesz Zlatan esetében a fizetésére vonatkozóan. Jelenleg Ibra szerződésének meghosszabbítása formalitásnak tűnik.

Mario MANDZUKIC: A 34 éves csatár milánói kalandja nem kezdődött jól, hiszen sérülés miatt egy hónapja nem áll Pioli rendelkezésére. Mandzukic januárban 6 hónapra írt alá és a szerződése egy opcióval további 1 évre meghosszabbítható az idény végén. A klub bejelentésében nincs említés arról, hogy mi a feltétele az opciónak. A korábbi hírekkel ellentétben a BL-indulás elérése nem eredményezi automatikusan az opció életbe lépését. A horvát csatárnak a hátralévő 10 fordulóban bizonyítania kell és a klub a szezon végén fogja értékelni a sorsát.

Antonio DONNARUMMA: A 30 éves kapusnak a szerepéhez képest nagyon magas fizetése van: harmadik számú kapusként évi 1 millió eurót keres. A klub eddig nem mutatott hajlandóságot a szerződés meghosszabbítására és Antonio minden bizonnyal a nyáron ingyen távozik.

2022-ben lejáró szerződések:

Franck KESSIÉ: Az elmúlt 1 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül Pioli kezei alatt és a 4-2-3-1-es játékrendszer hozta meg számára az áttörést. Kessié hosszú ideje nagyon magas szinten teljesít és a klub néhány napja találkozott az ügynökével a Casa Milanban. Kessié maradni akar a csapatban és a vezetőség szezononként 3,5 millió eurós bért kínált neki. A fizetési igény és az ajánlat között még van némi különbség, de az idő és a hajlandóság is adott, hogy a felek álláspontjai találkozzanak.

Davide CALABRIA: A saját nevelésű játékos gyakorlatilag újjászületett az idei szezonban: védekezésben magabiztossá vált és a támadásokban is javult. Calabria a tavaly nyári pletykák után alapemberré vált a Milanban. A tárgyalások még nem kezdődtek meg az új szerződésről, azonban a vezetőség és az edző is nagyon elégedett a játékossal. Calabria jelenlegi bére évi 1 millió euró körül van és az esetleges hosszabbítással 2 millióra nőhet a fizetése.

Alessio ROMAGNOLI: Jelenleg nincs előrehaladott tárgyalás a hosszabbításról a Milan csapatkapitányának formahanyatlása miatt. Az olasz középhátvéd a szezon eleji sérülése után még nem tudta visszanyerni korábbi formáját és hullámzó a teljesítménye a 2020/21-es idényben. A megbeszéléseket nyárra halasztották és a klub értékeléseket fog végezni.

Simon KJAER: Pioli és a klub is nagyon elégedett a 32 éves játékossal, aki a védelem vezérévé vált, továbbá nagyszerű példaként szolgál a csapattársak számára a pályán és az öltözőben egyaránt. A klub jövőre fogja megvitatni Kjaerrel az esetleges hosszabbítást a játékos fizikai állapotának függvényében.

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Gianluigi DONNARUMMA: 8 milliónál többet nem adnék neki. Amennyiben tényleg maradni szeretne, akkor maradni fog ennyiért is szerintem. Valaki felvetette egy másik topikban, hogy esetleg most hosszabbítani kéne vele és utána megpróbálni eladni, hogy ne ingyen távozzon. Ez rizikós, de amennyiben kivitelezhető, akkor én is ezt az utat választanám.

  Hakan CALHANOGLU: Kemény dió. Az 5,5 milliót sokallom, de csak azért, mert Ibra érkezése előtt azért oly sokat nem tett le az asztalra. Viszont kivel lehetne pótolni, ha elmegy? 4,5 + Bónuszok talán elegendő lenne.

  Zlatan IBRAHIMOVIC: Maradjon természetesen, de emelést én már nem kínálnék neki (vagy, ha kér, akkor nem adnám meg), mert azért az durva, hogy a meccsek kb. 60%-án nem tud pályára lépni sérülés, izomfáradtság… miatt.

  Mario MANDZUKIC: Ciao és kösz a semmit!

  Antonio DONNARUMMA: A helyére egy fiatal is bőven megfelel feleannyi bérért.

  Franck KESSIÉ: Megadni neki, amit kér (4,5€ körül rémlik az összeg)! Erre maximálisan rászolgált szerintem.

  Davide CALABRIA: A 2 millió nála is reálisnak tűnik, pláne, ha tudja tartani az idei formát.

  Alessio ROMAGNOLI: Jó elgondolás, hogy ki kell várni, pláne akkor, ha Tomorit megvásároljuk. Az idei teljesítményét szerintem Gabbia is tudja hozni.

  Simon KJAER: Amennyiben marad az erőnléti állapota és nem lesz sérült sokat, akkor marasztalnám még egy 2 évre kb.

  A kölcsönjátékosok:
  Dalot – Postafordultával vissza.
  Diaz – Adiós! (technikás, de fizikálisan gyenge)
  Meïté – Nem emlékszem, hogy mennyibe fájna az ő játékjoga, de pár Milliót (max 7 körül) még megérne szerintem.
  Tonali – Az esetében tanácstalan vagyok az ára miatt. 25 milliót kéne még kifizetni, ha jól emlékszem, amit személy szerint sokallok. Olyan 15-20 között reálisabbnak hangzana.

  + Ezen felül megpróbálnám Castillejot bármi áron értékesíteni. Akkor is, ha csak egy nagy zsák tréninglabdát kapunk érte. Egy szélső támadónak azért évente illene egynél többször megverni az ellenfelet az egy-egy elleni szituációkban.

  • Kb. hasonlóan látjuk. Annyi különbséggel, hogy én Tonaliért 5 milliót sem adnék. Legalábbis az alapján, amit ebben az idényben mutatott.

 2. Hasonló a vèlemènyem, ,sőt Tonalit visszaküldenèm Brescia-ba ès amit èrte fizettünk volna 20-25 M euró abból inkább megvennèm Tomorit .
  +Belotti ès egy jobbszèlső ès meg is vagyunk .♥️🖤

 3. Nem rossz, hogy valaki évi 1 millió eurót kap ezért hogy van. Na ez is mesés fizetés a maga nemében., más kérdés, hogy esetleg, netalántán, véletlenül nem lenne-e jobb egy kapus pályafutást kapuban állással tölteni. 🙂

  • Ez a kérdés sokszor felmerült már. De gondolj bele, Te mit csinálnál, ha kapusként a helyében lennél?
   Állítom, hogy az itt lévő emberek 99,99 százaléka ugyanazt, amit Antonio. Álom munka. Gyerekkori csapatában van, jó fizuval, kevés felelősséggel és egy csapatban a tesójával.

   • Ez is szempont. De van másik is, hogy pl. nem okozna-e számára nagyobb élvezetet, hogy hétről hétre azt csinálja (a legjobb korában), amibe elvileg gyerekként beleszeretett. Hogy akár egy kisebb csapat állandó alapembere is lehetne, talán ugyanekkora fizuért. Igaz nem tesó, de Reina vén fejjel is azt leste, hol, mikor tud már újra állandó szerephez jutni, pedig ő is busásan meg volt ám fizetve.

 4. Teljesen egyetértek egiboy- al! Azonban azt hozzátenném hogy ,Giogo Donnarummát még most eladnám ,hogy jó pénzt kapjunk érte pl. PSG vagy MU és megvenném Gollinit + Duvan+ Ilicicet az Atalantából vagy amelyiket lehet mert mivel a bátyja nem kell így Ő se fog maradni + Raiola már tudja mi lesz a sorsa! Jó kapus eltúlzott igényekkel. Oblak kevesebbet keres mint Donna és jobb kapus! Ha menni akar hát menjen a Milán mezt viselni Dicsőség megtiszteltetés és ha csak a pénz érdekli menjen! Calha+ Kessié MEGTARTANI Calabria + Tomori u.e . El Capitanót a Róma + Juve szeretné hát vigyék!! Gabbia + Tomori+ Kjear+ Calabria+ Theo ok!. Középen Bennacer+ Kessié+ Calha+ Saelemak jók.Elől Rebic + Zlatan fix pont.A Donnáért kapott pénzért jöhetne Isco,Neuhaus, Zapata,Belotti?! Stb. Aki nem akar a Milanban focizni az menjen ha csak a pénzt tartja szem előtt! Dzsudzsákokra nincs szükségünk aki csak a pénz miatt igazolt ide- oda! FORZA MILÁN!

  • Egy eurót nem fizetne senki a Milannak, mert Donnának három hónap múlva lejár a szerződése.
   Az általad felsorolt névsor bekerülési ára durván 250 millió euróba kerülne, de azért oké…
   Gondolom akkor is pénzéhesnek tartottad Donnarummát, amikor a csapat legjobbjaként évi 120 ezer eurós bére volt, miközben Montolivo szintű társak 3 millió felett kerestek.

  • Egy ekkora csapatátszervezés után szerinted mennyi idő lenne megint mire összeszoknak a játékosok? Ez sajnos nem a Fifa ahol megveszed Ronaldot, beteszed centernek és rugdalja a gólokat és hozza BL címeket, lásd Juventus. Isco fizetését nem hiszem hogy kigazdálkodná a csapat (Calhanoglu fizetésén is mióta megy a tárgyalás), Ilicic öreg ehhez a projekthez, meg amúgy is miért akarnának váltani Zapataval? Belotti viszont már lehetne egy Ibra utód, kérdés valaha elhagyja e a Torinot.

   • Nem értek veled egyet!!
    1, nem az egész csapatot cserélik le… csak foltozgatás lenne
    2, fura mód Kjaer, Tomori, Hernandez és még Kalulu is (és Ibrát is ide vehetjük) egyből betudott illeszkedni és alkalmazkodni!!
    Az csak nagy sallang, hogy hónapok kellenek egy játékosnak, jigy egyáltalán tudjon normális szinten focizni egy új közegben!!
    Egy top játékos, de még egy valamire való játékos.. tud teljesíteni !! Érdekes mód, ez mindenhol látszik.. csak a Milannál találnak ki hülye kifogást.. csak, hogy ne kelljen még véletlenül se kockáztatni! Erre megy ki mindig!!

 5. Egyik labfarúgónak se adnék ennyit meg rúgdal egy labdát. Menjenek dolgozni. Világválság van. A sportnak is jót tenne ha nem mindenki a pénzért csinálná.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet