A legfrissebb hírek szerint Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője formációváltásra szánhatja el magát az Inter elleni sima vereség után.

15 hónap után először fordult elő, hogy a csapat egymást követő két bajnoki meccsen kikapott a Serie A-ban. A Spezia elleni 2-0-s vereség után a városi rivális Inter is legyőzte a Milant, méghozzá 3-0 arányban.

A La Gazzetta dello Sport szerint az Inter elleni zakót követően nem zárható ki, hogy Pioli a formációváltás mellett dönt. A lap állítása szerint a Milan a 4-3-1-2-es formációra válthat a középpálya stabilizálása érdekében. Ennek Alexis Saelemaekers és Samu Castillejo lehet az áldozata, ugyanis mindkét játékos hetek óta formán kívül játszik jobb szélső támadóként és ebben a formációban nincs posztjuk.

Továbbá a védelemben is lehet változás, így Fikayo Tomori több lehetőséghez juthat a gyengén teljesítő Alessio Romagnoli helyén.

A 4-3-1-2-es felállásban így nézhet ki a csapat:

G. Donnarumma (Tatarusanu) – Calabria (Kalulu), Kjaer (Gabbia), Tomori (Romagnoli), Hernández (Dalot) – Kessié, Tonali (Krunic), Bennacer (Meité) – Calhanoglu (Brahim Diaz) – Ibrahimovic (Mandzukic), Rafael Leao (Rebic, Hauge).

A Gazzetta megjegyzi, a 4-3-1-2 mellett a klasszikus 4-4-2-es formáció is szóba jöhet.

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 1. Szerintem nem a formációval van a gond. Nekem a 4-2-3-1 a kedvencem, nagyon rugalmas és támadó focit lehet ezzel a rendszerrel játszani. Nem kellene a formációt megbontani.
  2. A probléma, külső szemmel nézve az, hogy a mester ( Pioli ), valamiféle új taktikát akart játszattni. A játékosok olyan pozíciókban játszottak, amik idegenek voltak számukra, ez még nem is lett volna gond, de nem tudták a feladataikat. Ezért tűnt annak, hogy az Atalanta, Spezia, Inter jobb ellenfél, holott ez egyáltalán nem igaz.
  3. A régi presszing futball, amikor a hátvédek besegítenek a szűrésbe a középpályán, elveszett. Semelyik meccsen nem láttam ezt, pedig ezzel nagyon meglehet lepni az ellenefelet, támadásuk alatt. Akkor játszott látványos és eredményes futballt a Milan, amikor Kjaer és Romagnoli is letámadta az ellenfelet a középpályán és azonnal támadásba tudták fordítani a megszerzett labdát. Nah ez a futball hetek óta nincs jelen.
  4. Össze – vissza futottak tegnap a játékosok. Szemmel látható, hogy a mester ( Pioli ), nem gyakoroltatta be az új taktikát.
  5. Ezeket a meccseket a mester számlájára írnám…

  • Szerintem ebben semmi taktikai váltás nem volt. Egyszerűen ennyit esett vissza az intenzitás. Zlatan, Rebic nem szívesen támad le, csak akkor ha esélyt lát a labdaszerzésre. Terület szűkítés miatt egyik sem fut szívesen. Én ezt mondom már régóta. Lehetett szidni a fiatalokat, mert nem volt meg az igazi plusz a játékukban. De betartják a taktikai utasításokat. Ezért ha kicsit döcögve is, de 1-1 gólt találva nyertünk. Most meg az egész csapatjáték nem működik. Azt már az EL vereségnél láttuk mi van ha átjátsszák a letámadásunkat. Sajnos abban az esetben nagyon nehéz megállítani az ellenfelet. 3gólból 3 kontra volt. 2 középpályás édes kevés. 4-3-1-2 működhet, ha stabilizálni tudjuk a védekezést és a 2 csatár megbontja az ellenfél védelmét. De attól tartok ebben Ibra statikus játéka csak akkor fér bele, ha ellenfelet kapu elé tudjuk szorítani.

   • Az igaz, hogy a támadósor sem a presszingről híres, nincs letámadás és nem zárják a területet sem. Vagy ha van is presszing, látszatra “oda” futnak az ellenfélhez, de senki nem szerez labdát az ellenfél térfelén.
    Ezzel ellentétben, sztem volt taktikak változás, nem okoskodni akarok. De korábban, mintha egy vonalzóval húztak volna vonalakat, felosztották a pályát és kb. mindenki a saját területén mozgott és ott alakította ki a saját játékát. Most az volt, hogy Romagnoli, Kjaer sokkal jobban szélre húzódott, számukra ismeretlen területre, középen valamivel előrébb Kessie…Theo egy sorban volt Ibraval, és nem egyszer ezt láttam. Hakan meg rohangált jobb meg bal szélre a passzolgatni, járatni a labdát. Egyébként jól látja sztem mindenki a problémát, csakhát az a kérdés, hogy mikor mászik a csapat a gödörből..Amikor már újra a 6. helyért kell majd küzdeni és figyelni az ellenfelek eredményeit ?! Én továbbra is úgy gondolom, ha a hátvédsor önbizalma rendben lenne, akkor a csapat többi tagjai is rendben lennének. Lásd Liverpool..Van Dijk megsérült (1 fogaskerék a gépezetben ), összeomlott a Pool. Védekezésben ott is hasonló a taktika. Van Dijk besegít a szűrésben a középpályán, ahogy Kjaer, Romagnolinak kellene.

    • Én nyelnék egy nagyot és bepakolnám a fiatalokat újra. Gabbia is nagyon magabiztos játékot hozott anno (Romagnolinál nem igazán lehet gyengébb jelenleg) ahogy Kalulu és Tomori is dinamikusabb játékosok, bár én mindegyikben látok hibát. A dán fal azért jó lenne ha maradna és a CSK pihenne. De mikor!? EL-ben Hauge nevezve sincs és Mandzukic sérült. Elől nagy variációs lehetőség nincs. Bár én még Maldinit is szívese látnám. De a Roma ellen ki merné kihagyni akár Ibrát vagy Rebicet? Pedig ha a korábbi Milant akarjuk látni akkor bizony lehet, egy sokkal fiatalabb és energikus csapatot kellene felküldeni valamikor. Leao csatár, mögötte Hauge, Hakan, Diaz vagy épp a belga.
     Ha nem így lesz akkor tényleg vissza kell állni és hagyni ezt a letámadást.

    • Kjaer és Romagnoli is besegíthetne a középpályán is, de általában azzal vannak elfoglalva, hogy miután Theo felfut és kb sose zár vissza megpróbálják megállítani a rájuk lendületből szélről érkező játékosokat. Általában Romagnolit éri a megtiszteltetés, hogy Theo helyén érkező gyorsvonatokat megállítsa, Kjaer meg középen egyedül próbál valamit kezdeni a második hullámban érkezőkkel (lásd Spezia gólja).
     Korábban ezzel kevesebb gond volt, mert volt egy jó Benaccer, aki általában odaért Theo helyére, így Romagnoli és Kjaer maradhatott középen. Jelenleg nem bírja el a csapat azt, hogy Theo folyton elöl marad. Ennél az is jobb lenne, ha Theo játszana Rebic helyett elöl a helyére meg Dalot állna be.

     • Így van, sőt amíg nem túl látványos, de fiatal (pl Hauge vagy akár Leao) játszott ott rendre próbáltak visszazárni üres területre. Rebic a test kontaktokat imádja, de üres területre nem fut szívesen úgy vettem észre. Ami támadásban és védekezésben is elég nagy gond.

   • Zlatan lehet, hogy nem akar annyit futni mert már nem bírja végtére is már 39 éves. Nem lehet tőle azt elvárni most mint 10-20 éve!

  • Egyszerüen szar azbegész csapat, már évek óta azt sen tudják higy mit csinálnak… ide befektetés kell hogy minőségi játékosok focizzanak a pályán nem holmi szerencsétlenek

 2. Romagnoli, Saelemaekers hetek óta gyengèn teljesít. Meg lehet próbálni a 4-3-1-2-t Donnarumma- Calabriai, Kjaer, Tomori,(Romagnoli) Theo,- Bennacer, Kessie, Tonali,(Meite)- Calhanoglu,- Ibrahimovic, Rebic,(Leao),(Hauge), vagy maradhat a 4-2-3-1, Donnarumma,- Calabria, Kjaer, Tomori, (Romagnoli)Theo,- Kessie, Bennacer,- Diaz, Calhanoglu, Rebic,(Leao),(Hauge),- Ibrahimovic.

 3. Szerintem sincs gond az eddigi taktikával, egyszerűen nem voltunk elég fegyelmezettek az inter ellen. Mind három gólt ugyan abból a szituból jött, túltoltuk a letámadást, és az inter támadói labda biztosabbak és gyorsabbak voltak a védőinknél. Ha nem az ellenfél ötöséig lépünk fel a letámadáskor, és az ellenfélnek nincsenek ilyen technikás és gyors játékosai, nem kaptunk volna ilyen egyszerű gólokat. Ez egyértelmű Pióli hibája, mert ezt előre fel kellett volna mérni, illetve meccs közben reagálhattunk volna, de nem történt semmi. A Spezia ellen pont az ellenkezője volt a szitu, ott kihozni nem tudtuk a labdát, pedig azt kellett volna játszanunk, mint az Internek most, átpasszolni a középpályát és végigszaladni, gólt lőni, de ehhez Ibra már lassú, a jobb oldali támadóink valóban impotensek, bal oldalon Leaoban lenne sebesség, de Rebic játszott… , aki nagyszerű, harcos játékos, de az első labdaérintéseinél elvész a lehetőség.
  Szóval szerintem nincs tragédia, bár jobb oldali támadóinkkal nagyon kéne valamit kezdeni, és nem ártana, ha tudnánk mást is játszani, vagy legalább azt amit eddig.

  • Pontosan! Jól látod! Annyi, hogy Spezia ellen valószínű beindulások sem voltak. Leao sem szívesen fut “üresben”, Rebic és Ibra főleg nem. Ugyan ez jellemző a letámadásnál is. 1, esetleg 2 ember letámad a többi nem zár oda területre akkor teljesen felesleges. Ebben volt jó a fiatal csapat. Ahogy jön a rutin, úgy érkezik a “lustaság”…
   Ráadásul középpályán egyetlen “fürge” emberünk van aki hónapok óta nem tud játszani és most is minimum 1 hónapra kidőlt szerintem.

   • A letámadás valóban veszélyes fegyver, ami vissza is üthet könnyen, ezért alkalmazzék viszonylag kevesen. A “lustaságot” csak a Spezia ellen éreztem.
    Én úgy látom, azzal, hogy “mindenki” visszatért, kicsit szétesett a csapat, az alap játékosok még nem kerültek formába, pedig most időnk is volt, de nem lehetünk egész szezonban bombasztikusak, és azért azt tudomásul kell venni, hogy az Inter/Juve keretét a miénkkel össze sem lehet hasonlítani, sajnos ez tény, rosszul esik tőlük a vereség, de szinte minden posztra jobb játékossal rendelkeznek.
    Ami engem kifejezetten zavar, hogy a két alapjátékosunkkal még mindig nincs megállapodás, ez szerintem már őket is zavarhatja és a csapattársakat is, bár ez csak feltevés a részemről. Remélem csak idő kell és jó hozzá állással jönnek majd az eredmények is.

 4. Nincs tragédia,de meg lehet próbálni egy új felállást. 2 csatárnál lehet Ibra is több sót enne meg mert ezek a rém gyenge meccsek azért is vannak mert Ibrára akarunk játszani mindent és 2 belső védő már leszedi a pályáról. Lefejelgeti a labdákat de ez egy Inter ellen nagyon kevés. Leao sebességével és Ibra erejével elöl talán meg lehetne zavarni a védelmeket de ga csak Ibra lesz elöl akkor sajnos ennyire impotensek maradunk.

 5. A legelső hozzászólással én is egyet értek. Részben a taktika id befolyásolta a meccseket. A régen megszokott letámadást csak az Inter elleni 2.félidőben láttam de ott is nagyon gyengén. A szélsőink nem segítettek eleget a védekezésben és a belső védők sem léptek annyira előre védekezéskor. Másrészről nagyon sokan formán kívül játszanak. Romagnoli, Saelemaekers,Castillejo,Meite, Leao…. Csak pár nevet felsorolva.

  • Meite mikor volt formában? Lehet sose lesz. Saele se lesz jobb, max néha kijön neki a lépés. Persze létszámnak jó, de az a baj, hogy vagy ő vagy a másik használhatatlanság Casti. Viccen kívül ha én játszanék helyettük a sörhasammal nem látnátok eltérést. Pont ugyanazt hoznám, mint ők. Nagy semmit. Érthetetlen miért nem próbálgatnak ifiseket helyettük, vagy Haugét vagy Antoniot vagy tényleg bárkit. A semmiből nem lehet elvenni, max nem javulunk, de veszteni nem tudunk a kísérletezéssel, mert hiába van pályán valamelyik jómadár, igazából mégsincs ott.

 6. Roma hetek óta formán kívül van nem kellene erőltetni kicsit hagy pihenjen! Helyette Tomori játszhatna Kjear Calabria adott! Théót egy sorral előrébb kipróbálnám Dalot játszhatna balhátvédet. Középre Theo Kessié Bennacer , előttük Calha .Elől Ibra Rebic vagy Leao .Visszanyernénk az önbizalmat s lehetne fejlődni.Egy Iscó szintű középpályás nagyon kellene.De csatár is jó lenne kicsit tehermentesíteni Ibrát.Jó lesz ez csak legyünk türelmesek. Pár héttel ezelőtt egymásért küzdöttek a srácok én egy kicsit ezt hiányolom! FORZA MILÁN!

 7. Tök mindegy hogy ki,és hogy hol játszik .figyeljetek már egy picit ,évek óta szar a csapat ide minőségi játékosok kellenek nem holmi szerencsétlenek . Sajna ez az igazság tisztelet a kivételnek pl ibra!! Donnarumma ,theo a többi sajna szerencsétlen … ide egy nagy befektetésre van szükség minőségi vásárlásokra és akkor lehet beszélni bajnoki kupárol addig semmi

 8. Zsolti: ” ide egy nagy befektetésre van szükség minőségi vásárlásokra …”
  Teljesen igazad van, de ez álom kategória, ezt teljesen el kell engedni, hiszen erre várunk/vártunk már tizen éve, de semmi.
  Egy éven keresztül véletlenül nem lehet egy csapat nagyon jó, aztán hirtelen meg szar. Ezt a csapatot építjük, erre lehet alapozni, ezt kell folytatni. Persze vannak lukak a csapatban, de az irány jó.
  Szerintem leginkább arra kell felkészülni, hogy Ibrát elengedjük, okosan pótolni kell Őt, sokat segített, de 40 éves, a jövő nem az övé (amit eddig csinált az a csoda kategóriába tartozik, eddig nem volt ilyen a foci világában, de szerintem nem is lesz).

 9. Eddig szimplán túlteljesítettünk, és hozzászoktunk. Az Inter-Juve egyértelműen erősebb nálunk, H2H-ben az Atalanta is, csak ők szerencsére kiegyensúlyozatlanok, mi meg kb minden kötelező meccsünket hozzuk.(Spezia, Genoa, Parma emlékeim szerint csak ahol pontokat buktunk). A Napolival, a Lazioval és a Romával versenyzünk a valóságban, és mindhárom csapat mögöttünk van, és az sem lehetetlen, hogy ott tudjuk tartani őket.
  1 év álomfoci után kikapunk 3 nagyon erős csapattól, meg egy gyengétől, és már vesszen az edző? Hagyjuk már…
  Amúgy olyan 25.-60. perc között nagyon tetszett, amit láttam, szétszedtük akkor az Intert. Ha akkor abból a tüzijátékból 1-2 gól bepottyan, egész más lett volna a leányzó fekvése.
  Calha még kicsit halvány, Kessié kicsit fáradt, Benna meg ugye szintén sérülésből téreget vissza. (Kjaer is). Kicsi emiatt visszaesett az intenzitás. Ilyen idényben ne csodálkozzunk már, lehetetlen volt, amit műveltünk előtte, és végképp lehetetlen volt fenntartani…
  Küzdeni kell majd a 4. helyért is talán, de h összekapjuk magunkat, meglesz az.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet