Három hazai tétmérkőzést követően a Milan a Cagliari csapatához utazik a 18. fordulóban. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és elmondta: a csapatra nehéz mérkőzés vár egy jól felkészült ellenféllel szemben.

“Készen kell állnunk. Nehéz mérkőzés vár ránk egy olyan csapat ellen, amely nagyon határozott és jóval kevesebb pontot szerzett, mint amennyit megérdemelt volna. Tiszteletet kell mutatnunk irántuk. A Cagliari egy jól felkészült csapat, tele kiváló játékossal. Magabiztossággal és határozottsággal kell játszanunk. A fogainkat összeszorítva kell küzdenünk, mert az ellenfél fontos kvalitásokkal rendelkezik. Hiba lenne másképpen hozzáállni a mérkőzéshez, mint ahogyan általában szoktunk. Mindig megpróbáljuk irányítani a mérkőzéseket.”

“A harmonikus légkör egy szoros és összetartó csapattá kovácsolt minket. A csapat ésszel és szívvel játszik, ez egy olyan aspektus, ami igazán tetszik és egyben olyan is, amit fenn kell tartanunk. Jó munkát végzünk, megpróbáljuk a továbbiakban is így folytatni. Az, hogy a szezon felénél az élen állunk még nem sokat számít. A mérkőzés igazi kihívást fog jelenteni számunkra és most csak erre koncentrálhatunk.”

“Calhanoglu és Hernández hiánya? Ők ketten nagy hiányzók, de ez a szezon most ilyen. Vannak kihívások, amik nagyon gyorsan előtérbe kerülnek. Ezért kell, hogy kész és egységes csapatunk legyen. Eddig a vészhelyzetekben jól használtuk ki az energiánkat. Olyan fontos kvalitásokkal rendelkezünk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy jól játszunk. Ez a szezon mindenki számára szokatlan, egy hónappal ezelőttig az egész keret a rendelkezésemre állt. Tekintettel a jelenlegi helyzetre és arra, hogy ilyen gyakran játszunk mérkőzéseket, az ilyen dolgok előfordulhatnak. Ezért biztosított számomra a vezetőség minőség szempontjából is kiváló csapatot. Ezek olyan kihívások, amelyekkel elszántan és magabiztosan kell szembenézni.”

“Mindenki tisztában van Zlatan jelenlétének fontosságával és azzal is, hogy karakter és technika szempontjából mit adott a csapatnak. Az elmúlt napokban jól érezte magát és készen áll a játékra. A csapat megmutatta, hogy elsajátította a játékkoncepciókat, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy jobban játszunk Ibra nélkül.”

“Átigazolási piac? Nagyon bízom az igazgatókban. Rájuk bízom a nagy feladatot a keret összeállítását illetően és mi csak a Cagliari elleni meccsre gondolunk. Mint említettem: szokatlan ez a szezon és a klub készen áll, ha lehetőségek adódnak a téli mercato során. Meité? Soualiho olyan posztra hoz egy kis versengést, ahol szilárdak vagyunk. Jó formában érkezett, fizikailag és mentálisan is. Figyelmes és lelkes volt. Tetszik, hogy ambiciózus játékosnak tartja magát, ez a megfelelő módja annak, hogy a csapat részévé váljon.”

“Mindig nagyon bíztam a játékosaimban. A 2020 januárjában érkezett játékosok nagy segítséget nyújtottak és velük együtt fejlődtünk. Szorgalmat és következetességet tanúsítottunk a munkánk során. Van még hova fejlődnünk, de ezen a vonalon akarunk maradni, amilyen sokáig csak lehetséges.”

“Kjaer jelenléte? Simon nagyon fontos játékos, mivel képes megteremteni a kommunikációt és az összhangot a védők között. Az ideiglenesen szabadon hagyott területeket rögtön észreveszi és lefedi. Támadó szellemű csapat vagyunk de tudjuk, hogy a védekezésben is mindig intenzíven kell dolgoznunk.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet