Stefano Piolinak két alkalommal is kényszerből kellett változtatnia a Torino elleni bajnokin. A második játékrészben előbb Sandro Tonali, majd Brahim Diaz is megsérült.

A Milan megérdemelten nyert a Torino ellen, de némi aggodalomra adott okot a meccs lefújása után, hogy ezúttal két játékost is le kellett cserélni kényszerből.

Tonali a második félidő elején kapott egy nagy rúgást Verditől a vádlijára és hordágyon kellett levinni a pályáról. Az olasz középpályásnak zúzódása van. Brahim Diaz – aki nagyszerűen teljesített a meccsen – 60 percet játszott és Pioli lecserélte, miután a spanyol játékos bicegett és fájdalmat érzett a bokájában.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint egyik játékosnak sem súlyos a sérülése, azonban a Torino elleni keddi kupameccsen erősen kérdéses a játékuk. A Milan orvosi stábja értékelni fogja Tonali és Diaz állapotát is az összecsapás előtt.

Továbbá jó hír, hogy Zlatan Ibrahimovic és Hakan Calhanoglu is rendben van. Mindkét játékos csereként szállt be a tegnapi mérkőzésen. A Gazzetta megjegyezte, hogy Ismael Bennacer és Alexis Saelemaekers is bevethető lesz a következő bajnokin, ami január 18-án lesz a Cagliari otthonában.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Múltkor valaki azt írta, hogy a heti 2 meccs meg a nagy iram, stb, stb okozhatja a sok sérülést. Ez lehet igaz is de Diaz és Tonalli lábában egyenlőre nincs annyi meccs, hogy ilyennek kellene történjen. Még akkor sem ha megrúgják a vádliját.

 2. Igen én írtam. Tartom is hogy a játékstílusunk olyan, hogy abban benne van a játék során a sérülés kockázata, sokkal erősebb és határozottabb pressinggel dolgozunk mint bárki a mezőnyből. Rengeteg a gyors megindulas es rövid 5-8 méteres Sprint. Rengeteg azt is mondanám hogy sokkoló! Az hogy ezt bírni lehessen elképesztő erős fizikális és Cardiovaszkularis erősítésen mentek ezek a srácok keresztül az elmúlt 8 hónapban. Tehát tudovel és szívvel bírják. Nem emlékszem meccsre ahol a fáradság jeleit látta volna valaki és a fórumon erre panaszkodott volna.

  Ezt az ugrást most utol kell érnie az izom, és szövettani fejlődésnek. Van akinél ez nem megy ez egyszerűen genetika. Lásd Conti és meg sejtem hogy ki nem. És van akinél megy lsd Calabria aki bírja tudovel és látszik hogy jobb döntéseket is hoz ergo magasabb minőségen jatszik miközben nagyobb a fordulatszám. Akinél erre az ugrásra viszont nincs meg a váz, szovet- és izomzattani fogadókészség a sérült lesz, ez a sok izom sérülés és húzódás oka. Sajnos

  Ez ellen azonban lehet tenni
  – fiatalokból kell építkezni a támadó és kp harmadban (gyorsabban települnek és jobban bírja a testük)
  – rengeteg nyújtás (pokoli unalmas és időigényes)
  – keretmelyítés és a rotalás lehetőségének megteremtése
  – folyamatos Cardio Controll

  Nyilván ok is tudják látják.
  Az ellen nincs mit tenni amikor Tonaliba Verdi izomból belerúg, de a felépülését jó fizioval lehet gyorsítani. Ez a háttér Milanelloban megvan. minden képzeletet felülmúló módon!

  A dolog úgy áll, hogy van ennek egy másik oldala is.
  Ugyanis a játékosnak érett módon vigyáznia is kell tudnia magára és ezt viszont tanulni és tapasztalni kell, a felesleges szitukba nem kell belemenni, vagy ha belemegy határozottan. Múltkori meccsen a torok pl pont ennek ellenkezőjét csinálta a 16 os sarkánál.

  És van meg egy körülmény a hideg időjárás. Edzésen és meccsen is. Érdemes megnézni miben edzenek a srácok, és miben játszanak meccsen.

  Azt kell mondjam, hogy nekem nincs kétségem, hogy a legjobb terápiás és prevenciós háttér van mögöttük, de sok más körülmény is van amit mi nem ismerünk.
  Bízzunk a stábban!

  • Végre egy szakmabeli a fedélzetén 😀. Kimerítetted a témakört ezért nem is lehet több kérdésem.

   A srácok meg vigyázzanak magukra mert a csapat tabellán elfoglalt helye a tét! 💪

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet