Ismael Bennacert, a Milan és az algériai válogatott középpályását választották a 2020-as év legjobb észak-afrikai játékosának és nem akármilyen vetélytársakat előzött meg a szavazáson.

A tekintélyes France Football magazin összesen tíz játékost jelölt a 2020-as év legjobb észak-afrikai futballistája díjra. A jelöltek a következők voltak: Said Benrahma (Algéria / West Ham), Yassine Bounou (Marokkó / Sevilla FC), Ali Maaloul (Tunézia / Al-Ahly), Hakim Ziyech (Marokkó / Chelsea), Ismaël Bennacer (Algéria / Milan), Sofiyane Amrabat (Marokkó / Fiorentina), Ramy Bensebaini (Algéria / M’gladbach), Achraf Hakimi (Marokkó / Inter), Riyad Mahrez (Algéria / Manchester City), Ellyes Skhiri (Tunézia/ Köln).

A France Football bejelentette, hogy Bennacer lett a legjobban teljesítő észak-afrikai játékos a 2020-as esztendőben, megelőzve Hakim Ziyech-t és Riyad Mahrezt.

Bennacert 2019 nyarán vásárolta meg a Milan az Empoli együttesétől mintegy 16 millió euróért és hamar meghatározó játékossá vált a középpályán. Az algériai válogatott játékost 2019-ben megválasztották az Afrika kupa legjobbjának, most pedig újabb elismerést zsebelt be.

Az elmúlt évek győztesei:

2013: Islam Slimani (Algéria)
2014: Yacine Brahimi (Algéria)
2015: Riyad Mahrez (Algéria)
2016: Riyad Mahrez (Algéria)
2017: Mehdi Benatia (Marokkó)
2018: Anice Badri (Tunézia)
2019: Riyad Mahrez (Algéria)
2020: Ismael Bennacer (Algéria)

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet