A Juventus elleni mérkőzésen hatalmas mérföldkőhöz érkezett az olasz és a világ labdarúgásának legnagyobb dinasztiája, a Maldini-család.

Daniel Maldini szerdán csereként lépett pályára a Juventus elleni rangadón és ezzel a Maldini-család elérte az 1000 mérkőzéses álomhatárt a Serie A-ban.

A világhírű dinasztia első tagja, Cesare játékosként 1954 és 1966 között erősítette a Milant és ő volt az első olasz nemzetiségű játékos, aki csapatkapitányként magasba emelhette a BEK-serleget, amikor a Milan az 1963-as döntőben legyőzte a Benficát.

Paolo továbbvitte a családi hagyományokat és 1985-ben – 16 évesen, 6 hónaposan és 25 naposan – bemutatkozott a Milan első csapatában az olasz élvonalban. Paolo az egész pályafutását a piros-feketéknél töltötte és összesen 25 idényt húzott le, továbbá 25 trófeát nyert – beleértve 5 BEK/BL-serleget.

A legendás hátvéd visszavonulását követően 11 évvel újabb Maldini debütált a Milanban, nevezetesen Paolo kisebbik fia, Daniel. Ő a nagyapjával és az édesapjával ellentétben nem védő, hanem támadó.

A Maldini-család tagjai tehát összesen 1000 mérkőzésen léptek pályára a Milan színeiben a Serie A-ban, ebből Paolo 647-szer, Cesare 347-szer és Daniel 6-szor.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet