A Milan következő ellenfele a Juventus lesz a Serie A 16. fordulójában. Stefano Pioli megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Arra számítok, hogy a Juve sokat javult. Nehézkesen kezdtek, hiszen ez egy átalakulóban lévő csapat, de még mindig nagyon erősek, tapasztaltak, veszélyesek és megvan bennük a kvalitás. Készen állunk és taktikailag rugalmasnak kell lennünk. A Milan-Juventus összecsapás mindig nagyszerű mérkőzés. Fontos lesz, de nem meghatározó. A szokásosnál több akadály áll előttünk, de megmutattuk, hogy bármelyik csapattal felvehetjük a versenyt. Ez egy nagy teszt lesz, ezért emelnünk kell a játékunk szintjén és mindent bele kell adnunk.”

“A szezon első fele megmutatta, hogy egy mérkőzésnek soha nincs vége, bármikor vissza lehet kapaszkodni. Arra számítok, hogy a csapat megértette és profitálni fog ebből, tehát a júliusi győzelem már a múlté. Az a győzelem magabiztosságot és önbizalmat adott, de most csak ez a meccs számít.”

“Nagyszerű dolog, hogy a rövid távú terveinket sikerült elérni. A következő célunk az lesz, hogy ma mindent beleadjunk a győzelemért. Döntetlen? A döntetlenre való játék a legkönnyebb módja annak, hogy vereséget szenvedj. Győzelemre játszunk. Nem nézzük a többi eredményeket és most nem a tabella a legfontosabb dolog. Úgy gondoljuk, hogy fittebbek leszünk erőnlétileg, mint a Benevento ellen.”

“Eddig nagyszerű sorozatban vagyunk, senki sem szerepelt jobban nálunk, de a bajnokság még mindig nyitott és rengeteg erős csapat van, akiknek azonos a céljuk, mint nekünk. A végsőkig küzdeni fogunk, hogy a lehető legmagasabb pozícióban végezzünk a tabellán. Tartanunk kell ezt az intenzitást és kvalitást.”

“Hálás vagyok a klubnak a támogatásért és a játékosok bizalmáért. Tudom, hogy a dolgok könnyen és gyorsan megváltozhatnak, ezért még ambiciózusabb vagyok az iránt, hogy fenntartsam ezt a színvonalat. Játékosként fiatalon csatlakoztam a Juvéhoz és rengeteget tanultam akkoriban a különböző nagyszerű játékosoktól. Érettebb játékosként távoztam.”

“Ibrahimovic? Egyre jobban van, de még nem bevethető. Leao egyre jobban fejlődik és ő is azt igazolja, hogy a fiataloknak időre van szükségük. Rengeteg kvalitás van benne és mindig felkészült. Conti? Ő egy nagyszerű játékos és nagyon megbízható. A hierarchia nemrégiben megváltozott, de semmi sincs kőbe vésve.”

“Átigazolási időszak? A klub mindennap aktív és folyamatos a kommunikáció. Ha adódik lehetőség, akkor készen állunk arra, hogy kihasználjuk azokat. Még egyetlen játékost sem tettünk átadólistára.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A mai este az egységesebb Csapat fog nyerni. Meggyőződéssel állítom, hogy ezek mi vagyunk! Mi egymásért küzdünk egy önbizalommal teli Csapatszellem mellett.

  Azzal, hogy kikapott az Inter a Samp ellen ma kicsit kevesebb nyomás mellett játszva komoly válságba lökhetjük a Juventust és annak vezetését!
  Kicsit messzebbre tekintve talán – ismétlem talán – egy mai vereséggel, és minimum 10 pontos hátránnyal nehéz helyzetbe kerülnek a bianconerik a scudettoert vívott versenyben.

  Viszont ha Calabria középpályán jatszik, ahogy a Gazzetta írja, nagy kérdés, hogy Dalot képes lesz felvenni a versenyt a 7-es fiúval…

  Szurkoljunk! Bizakodjunk! Nyerjünk!

  • Kérdés, hogy a 7-es fiú(?) szélsőt játszik-e. A középpályára nem maradt emberünk. Calabria helyett még Kalulu mehetne talán fel. Bízni kell, bízni…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet