A Milan győzelemmel kezdte az új naptári évet, ugyanis a csapat egy órát emberhátrányban játszva 2-0-ra legyőzte a jó szezont futó Beneventót. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzésről, valamint beszélt a közelgő Juventus elleni találkozóról is és kiemelte: a szezon szempontjából nem lesz döntő fontosságú.

“Az emberhátrányba kerülés után újra megmutattuk a szívünket, az intenzitásunkat, a szenvedélyünket és a hitünket. Ez egy újabb nagyon fontos győzelem. Nem hagyjuk, hogy az ellenfeleink eredményei nyomást gyakoroljanak ránk. Saját magunkra helyezünk nyomást azzal, hogy a legjobbra törekszünk. Voltak hibák, de olyan egységet tanúsítottunk, amivel hazahoztuk a három pontot. Minden eredmény fontos az önbizalom erősítéséhez.” – mondta Pioli.

“Kiállítás? Megöleltem Sandrót az öltözőben és nagyon szomorú volt, hogy miatta emberhátrányba került a csapat. A VAR problémája az, hogy sokkal rosszabbnak néznek ki a dolgok a lassítás alapján a mozgás valódi dinamikájához képest. Sandro tanulni fog ebből a hibából. Elveszítette a labdát és megpróbálta azt visszaszerezni, de jobbnak kellett volna lennie.”

A Milan szerda este a Juventust fogadja a San Siróban a Serie A következő fordulójában.

“Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű mérkőzés lesz két kiváló formában lévő csapat között. Továbbra is azt mondom, hogy a Juventus, az Inter és a Napoli a legerősebb csapatok a Serie A-ban. Nekünk csak tovább kell haladnunk az utunkon. Nem lesz döntő mérkőzés. A Juventus nyerte a legutóbbi 9 bajnoki címet és pontszámban nincsenek sokkal lemaradva tőlünk a tabellán. Továbbra is úgy vélem, hogy más lesz a helyzet, ha áprilisban is ebben a pozícióban leszünk. A mi erősségünk az, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálunk és nem akarunk változtatni ezen a hozzáállásunkon. Fontos játékosaink hiányoznak és Tonali is eltiltott lesz, szóval nagyon kemény lesz a Juventus ellen. Bármi is történjen, nem lesz mindent eldöntő meccs.”

“Azért nyerünk mérkőzéseket, mert megvan bennünk a kvalitás és ehhez intenzitás is társul. Vannak, akik tehetségesebbek és most már megtanulták, hogyan emeljenek az intenzitási szintjükön, hogy még hatékonyabbak legyenek. Mindannyian segítik a csapatot, ez a mi titkunk.”

“Rafael Leao? Amit mindig is mondunk Rafának, hogy gyújtsa be a rakétákat, amikor nála a labda, de összpontosítania is kell a mozgására, hogy először lerázza a védőjét. Ha ezt megteszi, akkor sokkal jobb pozícióba fog kerülni és utána azt tehet, amire csak képes a labdával. Leao gyors és kiváló technikával rendelkezik, így ha megfelelően időzíti a sprinteket még sok gólt szerezhet. Amikor az intenzitásról beszélek, azt nem csak fizikailag értem, hanem mentálisan is, mindig legyen játékban és koncentráljon.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mister Pioli. Nagyon jól látja a csapat helyzetét.
  Köszönöm, hogy ilyen jó és motivált csapatot rakott össze.

 2. A Mister nekem az új Arrigo Sacchi!

  Berlusconi anno Parmából hozta hozzánk Sacchi-t. (Senki nem is értette)

  Pioli Mester pedig Parma szülöttje…

  Lehet, hogy érdemes lenne még jobbá. körbenézni Parmában, hátha találunk még valakit:-)

 3. Nagyon jól mondta Leao potenciálját. Tényleg jó lenne az irány a rakéta mozgás és területi helyezkedés védő lerázása. Pioli az edző nagyon figyeli a játékosokat ezért olyan jó szerintem.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet