A 2021-es év első mérkőzése következik a Milan számára, a Rossoneri a Benevento otthonába látogat az olasz bajnokság 15. fordulójában. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Egy olyan csapattal szállunk szembe, amely jól teljesít és jó eredményeket ért el. Jól kell hozzáállnunk a mérkőzéshez és a Milanhoz méltóan játszani. Kemény mérkőzés lesz, néhány nagy csapat is veszített már pontokat ebben a stadionban. Pippo Inzaghi egy top csatár és halálos befejező volt a tizenhatoson belül. Hasznos lenne a mostani Milan számára is. Az edzősködésnek mindig megvan a maga kockázata. A legfontosabb dolog, hogy legyenek elképzeléseid, módszereid és személyiséged. Inzaghi – mint ahogyan Pirlo is – egy nagyszerű játékos volt és mindketten intelligens emberek.”

ÚJ ÉV, UGYANAZ AZ AMBICIÓ
“Egy évvel ezelőtt elkezdtünk egy alapot lefektetni és építkezni, most már megvan az alapunk és fejlődni illetve győzni akarunk. A 2020-as év egy hatalmas év volt számunkra, mindenki a legjobb potenciált hozta ki magából. Most nagy lelkesedéssel és magabiztosan folytatjuk abban a tudatban, hogy sok kvalitásunk van. A szezon izgalmas lesz és egyszerre egy mérkőzésre kell koncentrálni. A 2020 most már mögöttünk van és egyetlen célunk most a Benevento.”

A SZÜNETRŐL
“Ez egy rövid szünet volt. Szükségünk volt rá, mert kimerültünk. A Lazio elleni győzelem még nagyobb önbizalmat adott és ki kellett használnunk ezt a lelkesedést. Az ellenfeleink már várnak ránk és ismernek minket. Most arra van szükség, hogy még jobbak legyünk és fejlődjünk a koncentráció illetve a motiváció terén.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Castillejo felépült és a keretben lesz. Ami a többi sérültet illeti: rövid és hosszú távon is elemeznünk kell az állapotukat. Nehéz előrejelezni a visszatérésük időpontját, hiszen főként izomsérülések vannak, de a játékosok határozottak és koncentráltak. Tonali? Folyamatosan fejlődik, alkalmazkodnia kellett és még sokat fejlődhet, főleg a védekezésben. Ibrahimovic? Sokkal inkább a felépülésére koncentrál, mintsem a sanremói fesztiválra. Zlatan időben értesített bennünket erről és továbbra is segíti a csapatot. A tavaly januári visszatérése áldás volt, alapjaiban az egész januári átigazolási időszak nagy jelentőségű volt. Hernándezben hihetetlen potenciál van, napról-napra fejlődik köszönhetően a munkájának. Ő már egy top játékos, de még tovább kell fejlődnie.”

A SZURKOLÓKRÓL
“Fantasztikus lenne a szurkolóink előtt játszani a stadionban. Már így is nagyon közel érezzük magunkhoz őket. Nem beszélve arról, hogy milyen lenne egy San Siróban. Reméljük, hogy ez mihamarabb lehetséges lesz.”

AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKRÓL
“A legfőbb cél, hogy felépüljenek a sérültek, hogy minden posztra megfelelő játékosok álljanak a rendelkezésemre. Ha a piac nyitásakor lesz lehetőségünk, a klub készen fog állni kihasználni.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jól van fiam, Te benned csalódtam a legjobban pozitív értelemben, felülmúlod Allegrit is, mondjuk Ő azért bizonyított a Cagliarinál de remélem, hogy, a John Malkovich hasonmás verseny győzteseként, Te leszel az új aranykorszak megalapítója!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet