A legfrissebb hírek szerint hatalmas a távolság Hakan Calhanoglu fizetési igénye és a Milan ajánlata között, ami komplikálttá teszi a szerződéshosszabbítást.

Calhanoglu szerződése 2021 nyarán jár le a piros-feketékkel és jelenleg évi 2,5 millió eurót keres. Nemrég a Milan egyértelművé tette, hogy nem szeretne megválni a török válogatott játékostól és megkezdődnek az egyeztetések a hosszabbításról.

A Sky Sport Italia arról számolt be, hogy Calhanoglu ügynöke, Gordon Stipic évi 7 millió eurós fizetést kért az ügyfelének, ami közel háromszorosa az aktuális bérének. Ez irreálisan magas összeg és csak a Milan legjobban kereső játékosa, Zlatan Ibrahimovic keres ennyit, míg utána Gianluigi Donnarumma következik 6 millióval.

A Sky megjegyzi, hogy a Milan ajánlata 3,5 millió euró szezononként, vagyis a kért összeg fele. Így tehát nagy a távolság a felek között és ezen feltételekkel komplikált az üzlet.

Calhanoglu ügynökének stratégiája, hogy anyagi szempontból egy jóval előnyösebb szerződést harcoljon ki a kontraktus lejártáig (2021.06.30.) hátralévő idő rövidsége miatt, ráadásul az sem könnyíti a Milan helyzetét a tárgyalásokon, hogy a Juventus, az Atlético Madrid vagy éppen a Manchester United is figyelemmel kíséri Hakan helyzetét és készen állnak lecsapni, hogy jövő nyáron ingyen szerezzék meg.

A 26 éves támadó-középpályás a bajnokság folytatása után briliáns formában játszott és kiválóan zárta az előző idényt. Calhanoglu az idei szezonban 11 tétmeccsen 4 gólt illetve 4 gólpasszt jegyzett, ebből a bajnokságban 2 assziszt a mérlege.

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem érdemli meg azt az összeget a 3,5-l többet nem érdemel nem olyan nagy játékos ő ! Ha nem jön meg az egyesség a télen el kell adni mert a végén ingyen fog elmenni !

 2. Talán ezek az igények már korábban kiderültek – így viszont nem értem, hogy miért hanyagoltuk pl. a Szoboszlai-vonalat?

 3. Jó játékos, 4M-ig elfogadnám, afölött már nem annyire, mert most van alternatívánk Diaz és Hauge személyében, és igazolni is lehet. Én mondjuk Tonalit is nagyon megnézném ott egyszer.

 4. A pofátlanság volt az első szó, ami eszembe jutott. Semmi nem indokolja, hogy ilyen fizetést kérjen. Ehhez a bérhez le is kellene tenni valamit az asztalra hosszabb távon, nem pedig 3-4 hónap kiemelkedő teljesítménnyel követelőzni. Talán Ibra érkezése óta kezdett el értékelhetően játszani, aztán a formájában volt egy nagy ugrás június körül, most viszont megint semmi.

  Ha igaz a hír, akkor nagyon nem szimpatikus lépés ez Hakantól, főleg hogy két és fél évig nullához konvergált a színvonal, amit mutatott a pályán.

  A 3.5 milliós fizu több, mint korrekt ajánlat Maldiniék részéről. Ezzel ő lenne a harmadik legjobban kereső. Még nagyvonalúak is voltak, hiszen Calha eddig nem szolgált rá erre sem hosszú távon.

  Persze az is lehet, hogy csak pletyka és a felhajtást generálja a sajtó, de én azt vallom, hogy a mai világban már 5 másodperc alatt tisztázni lehet valamit az illetékeseknek. Ergo ha ez a 7 millás fizuigény nem valós, hanem csak kitaláció, akkor a játékos ügynöke vagy akár a futballista könnyedén cáfolhatná – akár egy interjúban, akár a neten a hivatalos közösségi oldalán.

  Már pedig az ilyen hírek elég rossz megítélést alakítanak ki egy-egy játékosról és nagy felháborodást váltanak ki a szurkolókból, hozzáteszem joggal.

  Az viszont tény, hogy mióta téma az új szerződés, fizu, stb.. azóta Calhanoglunak rendesen visszaesett a játéka. Talán jobb lenne, ha a játékra koncentrálna.

 5. Aki nézi évek óta a Milan meccseit, az bizony tudja hogy volt olyan időszaka a töröknek amikor két szem tökmagért is odaadtuk volna bárkinek csak vigyék. Jelenleg megy neki. Jelenleg. Semmi nem garantálja azt hogy 1 év múlva is ugyanígy menni fog neki, pont az elmúlt évek tapasztalata miatt.
  A 3,5 millió nem hogy reális, hanem még jó indulatú is véleményem szerint. A 7 milliós fizetésért pedig nyolckor különb 10-seket lehetne kapni.

 6. Sokat lehetne regélni, hogy ki az aki, valóban rászolgált a jutalomra, ki az aki nem…
  A jelenkori Milanban, Hakan mondhatni ez egyik leglojálisabb személy, akinek a teljesítméynye talán valamivel felülmúlja a keret nagy többségét. Ha egy csöppnyi jóindulat lenne Calhanogluban, akkor a 3,5 millió-s felső kategóriás bérkerettel beérné. Mivel ezt a fizetést kevésnek találja, szerintem többet nem érdemel senki sem, kivéve az Oroszlánt, döntsön a sorsáról a vezetőség, aki felelős a Milan payroll-ért. Vannak Hakantól jobb és rosszabb játékosok is a piacon, de ugye ők pénzbe kerülnek.

 7. Csak hasonlítsuk össze Calha játékát Kessiével. Kessié folyamatosan felfelé ívelő tendenciával dolgozik, sosem hibázik, elképesztő mennyiséget szerel, fut, mindenhol ott van, és kb sosem volt rossz formában, legfeljebb nem ilyen jóban, mint mostanság. És még gólokat is lő néha, ami a posztjától abszolút nem elvárás, sőt, rengeteg 1-0-ás meccset köszönhetünk az ő tizijének, amit atombiztosan berúg, a legkiélezetteb szitukban is. Közben még klubhű és gyakorlatilag CSK is. Én az ő fizetését emelném meg, ha már kellene, meg Bennaccer is kaphatna min. 2-t. Ha hozzá hasonlítjuk Calhát, akkor maradjon neki a 2,5. Ha nem, akkor 3,5 okés, 4-et meg még szerintem ki lehetne nyögni.

  • Szerintem teljesen felesleges Kessie-vel összehasonlítani. Egyrészt mert nem igaz, a folyamatosan felfelé ívelő tendencia nála sem. Akár egy meccsre vonatkozó teljesítményt veszünk figyelembe, akár egy teljes szezont. Kijelenteni, hogy az elefántcsontparti nem volt rossz formában, legalább akkora elvakultságra vall, mint hogy Calha (és az ügynöke) ekkora fizetési igénnyel állt elő pár hónap klasszis teljesítményt követően.
   Meg kell egyezni velük 4 M-ban, vagy elengedni. Valószínűleg sokan jönnének Ibra mellé; ennyiért is.

 8. Azért ez bőven várható volt. Ha Ibra megkapta a 7 milliót és Donnarumma a 6-ot (ami valószínűleg növekedni is fog) a többi játékos is ehhez hasonló bért akar kiharcolni magának. Attól mert a mai Milan 2,5-3 milliós szerződésekben gondolkodik az európai élcsapatok a Calha által kért összegeket röhögve kifizetik. Például Khedira keres 6 milliót, vagy Rabiot 9-et.
  Azzal jönni, hogy mennyiszer játszott jól korábban bezzeg Kessié milyen jó volt végig igazán vicces. Kessiét is pont úgy el akarta mindenki küldeni innen, mint Calhát. Azt meg végképp nem tudhatjuk, hogy ha Kessiének most járna le a szerződése, mennyit kérne. Azzal ráérünk jövőre foglalkozni, de biztos, hogy növekedni fog a bére. Szvsz Calhát egy 5-6 milliós szerződéssel meg lehet tartani, persze ha tudunk egy nála jobb játékost olcsóbban megszerezni menjen csak szezon végén ingyen. Úgy is az összes játékos innen ingyen távozik.

  • Az, hogy Khediranak és Rabiotnak is magas a fizetése, azt is jelenti, hogy a Juventus szimpatizánsok veszik a 2 játékos által kiadott mezeket, valamennyire nagy a brandje is az embereknek, szerepelnek reklámokban, ismertek, márhogynem a celebek szintjét súrolja…
   Hakan mez valószínüleg kevésbé fogy, nincs meghatározó neve sem a futball piacon, sem máshol sem, ezt az Elliott nagyon jól tudja ezért, nem fog magas fizetést adni, márhogynem egy noname játékosnak.
   Pl. Donnarumma-nak azért is lesz új szerződés kínálva, mivel Raiola őt már híressé tette, a nevét felturbózta, valószínüleg a futball mezét is vásárolják. A fizetés mögött a reklám érték is fontos, ami Hakannak nincs.
   Lehet, hogy Brad Pitt ugyan annyi szöveget tanul meg, és percre pontosan annyit szerepel a filmben, mint a film második legismertebb színésze, de ő Brad Pitt, akinek a nevével konkrétan bármit eltudnak adni, és nem John Smith, akivel nem. Azért keres Brad 50 milliót egy filmen, John Smith meg 5 milliót, ugyanannyi energia ráfordítással.

   • Nem tudom létezik-e pontos kimutatás, hogy melyik játékos mezéből mennyit adnak el. De azt nehezen tudom elképzelni, hogy tömegek járnak Khedira és Rabiot mezben. Persze egy Ronaldo, vagy Ibra esetében ez is fontos lehet, de az ő mezükből is azért adnak el annyit, mert a pályán is jól teljesítenek.
    Donnarummát a játéka tette híressé nem Raiola, ő csak azt érte el, hogy a kora és az akkori képességeihez viszonyítva kapjon egy elit (és talán irreális) fizetést. Bár az akkori szerződéshosszabbítása miatti hercehurca után én nem vagyok abban se biztos, hogy az ő meze jól fogy. Azért a fociban, ha valaki elit teljesítményt nyújt, tehetséges és beleteszi a munkát, akkor előre fog lépni. Például Kanté minden csak nem egy médiában jól eladható sztár alkat. De mivel olyan teljesítményt nyújt, ezért a média kezdett el foglalkozni vele, mert nem lehetett megkerülni a teljesítményét. Aztán egy nagy klub el is vitte és kapott egy nagy fizetést is mellé. Calha is az elmúlt fél évben felhívta magára a figyelmet, de hogy milyen ajánlatokat kapott azt csak ő tudhatja. Vagy blöfföl az ügynöke, vagy valóban van ilyen nagyságrendű ajánlat érte, de a nemzetközi trendeket nézve azért nem lenne ez irreális fizetés.
    Szerintem Calhanoglu (és Khedira és Rabiot) szintjén nem fontos szempont a mezeladások kérdése a szerződéshosszabbításkor. De Calha a 80 milliós Törökország talán legsikeresebb játékosa jelenleg. Ezzel szemben Németországban nem hiszem, hogy a gyerekek Khedira mezt kérnek karácsonyra.

 9. Nagyon nagy a különbség az álláspontok között, azt hiszem a klubvezetésnek ez táncán kínált lehetőség, hogy példát statuáljon.

  Kíváncsi lennék Stipic mire építette fel ezt a követelést? Valóban azt gondolja, hogy Calha pótolhatatlan? Vagy ki akarja használni, hogy Calha nagyon jóban van Ibrával? Hm…

 10. Leekop, engem nem győzől meg, hogy Calha 5-6 millát érdemel. De elfogadom a véleményed. Én 3.5-nél többet nem adnék. Azért a csapattársak fizuját is nézd meg…
  Legközelebb mindenki 5-6 milláról indulna a hosszabbításért.

  • Azt nem tudom, hogy érdemel-e 5 milliót, de valószínűleg lesz csapat, ami hajlandó lenne ennyit fizetni neki. Főleg ha átigazolási pénzt nem is kell fizetni.
   Szvsz akkor lett elrontva ez az egész, amikor Donna megkapta a 6 milliót+ a bátyját. Másrészt ha jönnek az eredmények, a játékosok értéke is növekszik és így a fizetési igények is. Ez egy természetes folyamat.

 11. Ez olyan igazi törökös ajánlat, aki már volt az isztambuli bazárban, az biztos érti ezt az alkudozási stílust. A végén a felébe maradnak aztán mindenki boldog. A 7 milla egyértelműen blöf, a Milan (még) semmit nem ért el, van majdnem 30 meccs, 90 elérhető ponttal, van 17 pontunk. Calha pár hónapja tényleg kihagyhatatlan, ebből a csapatból, de egy erősebb csapatban való remeklést én eléggé megkérdőjeleznék.

 12. Itt megy a sárdobálás mind a két részről. Nyilván 7 az nagyon sok…… 3.5 most, hogy így megy a szekér és ebben azért Calhának is van szerepe bármennyire is fáj”kevés”. Én sem adnék többet (mint ahogy egyiknek sem) de mivel a szerződése is lejár pár csapat simán vinné és röhögve kifizetné. Így elég jó tárgyaló pozícióban vannak az ügynökével. Ők is tudják, hogy irreálisan sokat kérnek. Ha tippelnem kéne akkor szerintem 4,5-be megegyeznek.

 13. Amennyiben egy játékos szerződése az utolsó évbe lép, ő kerül előnyösebb helyzetbe, még akkor is, ha nem egy nagy szám az illető. Ha még jól is teljesít az utolsó (előtti) idényében, akkor pláne. A klubok a legjobbak esetében nyilván azért nem húzzák sokáig a hosszabbítási tárgyalásokat, hogy ők maradjanak domináns pozícióban. A Milan nyilván nem számított erre a nagy formajavulásra, de megtörtént. A Milan ezt rendesen eltaktikázta, most tehát bizonyos tekintetben kényszerhelyzetben van. Másfelől viszont azért nincs, mert a csapat jelenleg egy viszonylag jól működő gépezet, és nem elsősorban vagy nem csak Calhanoglu miatt működik. Az Ibrahimovic által kért fizetés arányban volt azzal, amilyen hatással a svéd volt a csapatra a pályán és azon kívül. A Calhanoglu ügynöke által kért bér viszont akkora ugrás a török jelenlegi fizetéséhez képest, hogy azt, ha a Milan nem akar hosszabbítani a törökkel, nem lesz nehéz kommunikálni. Ez a 7 millió eurós igény egy az egyben azon alapul, hogy Calhanoglu jóban van Ibrahimoviccsal, és ez a pályán is visszaköszönt. Ugyanakkor úgy tűnik, mintha a török és az ügynöke az Ibra faktort nem akarná figyelembe venni, pedig ég és föld a különbség a török Ibra előtti és Ibrával együtt mutatott teljesítménye között. Mintha annak idején mondjuk Nocerino tartott volna igényt háromszoros fizetésre 2012-től, mikor mindenki tudta, hogy Nocerino élete teljesítményét legalább 80%-ban a svédnek köszönhette.

  A Milan nem igazán csinálta jól a Calhanoglu-projektet, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy amennyiben a szerződéshosszabbítás már 2019-ben megtörténik, a török és/vagy az ügynöke akkor is előálltak volna egy fizetésemelési igénnyel.

  Előttem többen leírták, hogy aránytalan a kérése, ilyen kis minta, néhány hónap jó játéka alapján nem lehet ekkora pénzt kérni, ráadásul az utóbbi hetekben megint visszaesett a török teljesítménye… Ami még érdekesebbé teszi ezt az egészet, hogy Calhanoglu meg az ügynöke pontosan tudja, hogy a Milan egyébként nincs a legjobb anyagi helyzetben. Bár ez nem feltétlenül kell hogy érdekeljen egy ügynököt, az ügyfele általános megítélése szempontjából nem hátrány, ha nem egy olyan kép alakul ki róla, hogy a nehéz helyzetben lévő munkaadóját így próbálja zsarolni. Mert ez akárhogyan is nézzük, ilyen színezetű. A Milan évek óta nehéz anyagi helyzetben van, erre jött rá most a minden klubot érintő koronavírus, aminek a hatásait egyes klubok azzal próbálták enyhíteni, hogy nem igazoltak (Real Madrid), mások a játékosaik fizetését próbálják csökkenteni (Barcelona), illetve próbáltak pénzmozgással – egyelőre – nem járó ügyleteket (kölcsönök, cserék) lebonyolítani.

  A probléma a török igényével kapcsolatban – a Milan butaságát vagy naivitását(?) nem feledve – tehát az, hogy
  a) egy igen rövid időszak jó teljesítményére (ráadásul egy mostani nem annyira meggyőző teljesítménnyel) kér
  b) egy pénzügyileg egyébként sem jól álló, a koronavírus miatt pedig még inkább nehéz helyzetű klubtól
  c) a jelenlegi bérének kb. háromszorosát kitevő összeget
  d) úgy, hogy a teljesítménye feljavulása egyértelműen Ibrahimovic érkezéséhez és a csapat nyári feljavulásához köthető.

  Amennyiben nem enged lényegesen az igényeiből, illetve nem megy bele abba, hogy a a szerződése inkább “teljesítményösztönző alapú” legyen, akkor nem nagyon kell vele erőlködni. Mondom ezt úgy, hogy amennyiben a BL-ben meg akarjuk vetni a lábunkat, akkor hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy európai szinten éhbérért nem fognak idejönni vagy ittmaradni olyanok, akik klasszisoknak nevezhetők. Calhanogluban megvan a klasszis, de ha ezt mondjuk nyár előtt több tucatnyi meccsen is bizonyította volna, akkor most nem lenne kérdés. Így viszont szintén nincs.

 14. Ok, de gondoljatok bele, hogy 2019-ben volt olyan jó Calha, hogy hosszabbításban gondolkodtak?
  Így utólag persze máshogy látjuk, okosabban, de akkor elég szürkécske volt…sőt, kimondom:gyenge.

  • Erről írt Lansky, hogy a hirtelen formajavulásra a Milan sem számított.

   Feltételezhetjük, hogy nem is biztos, hogy akartunk volna hosszabbítani vele ☝️

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet