2022. december 07., szerda

Pioli: “Irányítani akarjuk a mérkőzést”

-

A Milan a francia Lille ellen játszik hazai pályán az Európa Liga következő csoportmérkőzésén. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

AZ ÖSSZECSAPÁSRÓL
“Fontos mérkőzés lesz mindkét csapat számára, mi is és ők is jól teljesítenek. A Lille egy jó csapat és ugyan nem lesz mindent eldöntő mérkőzés, de sok mindenért játszunk. Jól kezdtük a csoportmérkőzéseket és így akarjuk folytatni. Lesznek változtatások a kezdőben, energiára és frissességre van szükségünk.”

A CSAPATRÓL
“Irányítani akarjuk a mérkőzést és pozitív focit játszani. Fiatal csapat vagyunk, de érettek vagyunk a pályán és jól dolgozunk együtt. Az egyensúly az erősségünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi az, amit jól csinálunk és mi az, amin még dolgoznunk kell. Ez még csak a kezdet és bátornak kell lennünk, hogy tovább folytassuk a fejlődést és megtaláljuk a megfelelő lendületet. Felkészültnek, kötelességteljesnek kell lennünk és áldozatot hozni. Mindig is hittem a csapatom és játékosaim kvalitásában.”

DIAZRÓL ÉS DALOTRÓL
“A kvalitásuk és a képességük miatt hoztuk őket. Nagyon gyorsan elsajátították a játékstílusunkat és nagy segítséget nyújtanak a csapatnak. Még fiatalok, de nagyon komolyak és győzelemre éhesek.”

Simon Kjaer, a Milan dán védője is részt vett a sajtótájékoztatón, aki 2013 és 2015 között a Lille együttesét erősítette.

“A Lille-ben szerzett tapasztalat nagyon fontos volt a karrierem során. Olyan volt, mint egy új kezdet számomra a németországi időszakot követően és sokat fejlődtem. A fiam is ekkor született. Az idők változtak, de a Lille még mindig egy erős és szervezett csapat. Mindig öröm találkozni velük.”

“Szeretek folyamatosan játszani és jól érzem magam a pályán. Örömmel tölt el, ahogyan megy a játék. Mindent megteszek, hogy a lehető legtöbbet adjak a Milannak. Soha nem kételkedtem a saját képességeimben és tudom, hogy milyen keményen dolgozom. A legfontosabb mégis a csapat. Fejődünk és nagyszerű játékosaink vannak. Egy fiatal csapatban nagyon sok lehetőség rejlik. Örülök annak, ahogy mennek a dolgok és ahol állunk, de még nem vittünk véghez semmit.”

“Ibrahimovic? Ő egy nagyszerű profi. Hatalmas segítséget és győztes mentalitást ad a csapatnak. Mindig győzni akar.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS