Sandro Tonali tétmeccsen is bemutatkozott a Milanban a Bologna ellen és úgy véli, hogy idővel keményen dolgozva meg fogja kapni a bizonyítási lehetőséget az edzőtől.

A 20 éves középpályás hétfőn a Bologna ellen csereként pályára lépve debütált tétmérkőzésen a piros-feketék színeiben és bő negyedórát töltött a pályán.

“Mindig nagyszerű érzés a San Siróban játszani. Ez a stadion a futballtörténelem része, így minden alkalommal nagyon izgatott vagyok, amikor itt pályára lépek. Ugyan nem voltak sokan a szurkolók, de hallottuk őket és éreztük a szeretetüket. Az edző elvárja, hogy rengeteget dolgozz, aztán amikor készen állsz, megadja neked a lehetőséget. Ennek így kell lennie. Az elsődleges célunk, hogy keményen dolgozzunk ezen a héten.” – mondta Tonali.

“Ibrahimovic? Mindig ugyanolyan és mindig erős. Ezen a meccsen hatalmas segítségére volt a csapatnak a duplájával. Ibra mindannyiunk számára egy követendő példa és csak csodálni lehet őt. 39 évesen is bebizonyítja, hogy tud focizni, gólokat szerezni és meccseket nyerni.”

“Azt hiszem, hogy sokáig emlékezni fogok a debütálásom pillanatára. Szép megélni egy álmot, de az előttünk álló soron következő meccsekre kell figyelnünk.”

“Nincs nehézség a csapaton belül. A csapattársak fantasztikusak, mindenki segíti a másikat és hajlandóak feláldozni magukat a társaikért. Nagyon jó ebben a csapatban játszani. Fiatal együttes vagyunk, de nyerni akarunk és ezt hétfőn be is bizonyítottuk.”

“8-as mezszám? Ez egy olyan szám, ami nem csupán gyönyörű, hanem fontos számomra és a Milan történelmének szempontjából is. Megtiszteltetés viselni ezt a számot. Arra kell törekednem, hogy a legjobbamat nyújtsam, mint ahogy az előző nyolcasok tették a Milanban.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Reméljük, be is érik, egyelőre még sajnos nem volt jó megmozdulása sem amikor játszott, de tételezzük fel, hogy beilleszkedik pár hónap alatt. Viszont még ebben az esetben sem igazán tudom elképzelni, hogy Bennacer és Kessié mellett hogy kerül ő a hátsó kettesbe… ők ketten most elképesztően jók, a csapatnak olyan stabilitást adnak, amire Tonali nem lesz képes beilleszkedés után jó formában sem szerintem. Neki mások az erősségei, de persze jól működhet a jövőben a két jó szűrőnk közül az egyik + Tonali is, majd kiderül. Egyelőre még jó formájában is csak rotációban látom.

  • Igen én értelek. Mivel a csapat most Kessie+Benacer duóval stabil ezért azt kell játszani az oda beállni szándékozó emberkének mint ők. Tonalinak tényleg nem ugyan azt képviseli. Ez a nagy kérdés Tonali képes lesz-e azt a játékstílust megtanulni mint az említett duó. Egyenlőre sajnos nem tudja helyettesíteni őket senki.

   Van egy olyan érzésem Bakayokót el fogjuk engedni. Ha akartuk volna már leigazoltuk volna.

   • Igen, erre gondoltam. Persze ha a nagy Milanra gondolunk, ott volt Pirlo Gattusoval, ami kb stílusban egy Tonali plusz Kessie/Bennacert jelentene. Ha beérett a srác, lehet próbálgatni 2-0-knál ezt is, és kiderül fél év alatt kb.
    Ha Bakayoko jönne, akkor Tonalit még lassabban lehetne beépíteni. Szerintem is kellene egy csere a mostani párosnak, és Bakayoko jó lenne, meg ismerős is itt, gyorsan bele is szokna, de Tonaliban a potenciál nagyobb, előre mutatóbb lehet a vele való próbálkozás. Lehet, hogy ki akarják várni, mi lesz belőle.

 2. Rengeteg edzés. Olyan, mintha a Serie B-ből jött volna, ösztönből focizna, és úgy tűnik, mintha csak ő maga edzett volna a kertben, nem pedig csapatban. Nem tudja a taktikát, és a helyezkedést. A Bolgna játékosa egyszercsak szembe ment Tonalival és egyszerűen elvette a labdát…Na jó ez egy kicsit hülyén hangzik, de mire észbe kapott már kb 2 m-re volt az ellenfél. És a középpályán, nem szokás nagyon hibázni. És ez csak a Bologna, mi lesz az Atalantaval. Olyanok, mint a szuper expressz, sokkal gyorsabbak a bajnokság összes csapatától.