A Milan számára a prioritások között szerepel egy középhátvéd szerződtetése az aktuális átigazolásk időszakban és az utóbbi időben két játékost hoztak szóba a klubbal, nevezetesen Nikola Milenkovicot és Kristoffer Ajert.

A klub felismerte, hogy szükségszerű a védelem közepének megerősítése, ugyanis Leo Duarte és Mateo Musacchio sem tudta hozni az elvárt teljesítményt.

A Sky Sport Italia szerint a következő két hétben egy középhátvéd biztosan érkezni fog az átigazolási időszak végéig. A klub kiszemeltjeinek listáján első helyen szerepel Milenkovic, a Fiorentina védője.

A 22 éves szerb játékos értékét a Fiorentina 35-40 millió euróra tartja, azonban a Milan ezt sokallja. Rocco Commisso, a firenzeiek tulajdonosa kitart az álláspontja mellett és nem igazán hajlandó engedni ebből az árból. Sőt, szeretné meghosszabbítani Milenkovic 2022 nyarán lejáró szerződését. A Milan figyelemmel kíséri az alternatívákat, azonban a B-terv életbe lépése előtt még egy új próbálkozást készül tenni Milenkovicért.

A Corriere della Sera szerint a Milan terve, hogy a Paquetá eladásából befolyó pénzösszeget Milenkovic megszerzésére fordítsa. Ugyanakkor a klub nem szándékozik 25-27 millió eurónál többet kínálni érte, tekintettel a két év múlva lejáró szerződésére.

Időközben újra felélénkült a Milan érdeklődése a Celtic középhátvédje, Ajer iránt. A CorSera szerint a skót klub nyitott lehet arra, hogy kölcsönben egy 15 millió eurós opcióval elengedje a 22 éves norvég játékost. Di Marzio szintén megerősítette, hogy Ajer neve újra képben van a Rossonerinél és a felek között ezen a héten lesz egy találkozó.