Olasz sajtóinformáció szerint az Olympique Lyon felajánlhatja Memphis Depayt a Milannak egy csereüzlet részeként Lucas Paquetá megszerzése érdekében.

Paquetá távozóban van és semmilyen módon szerepel a klub jövőbeli tervei között. A brazil középpályás nem volt ott a keretben sem a Shamrock Rovers elleni meccsen. Egyes hírek szerint Stefano Pioli szakmai okok miatt döntött a kimaradása mellett, ugyanis elégedetlen a teljesítményével az edzéseken. Olyan hírek is megjelentek, hogy a távozásáról szóló tárgyalások miatt nem lett nevezve az első tétmeccsre.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja szerint a Lyon a Paquetá szerződtetéséről szóló tárgyalásokon felajánlhatja Depayt egy játékoscsere keretein belül. A piros-feketék hosszú ideje figyelemmel kísérik a holland csatár játékát.

Depay az utóbbi két szezonban többnyire középcsatárként szerepelt, azonban támadó-középpályásként, valamint a bal szélen egyaránt bevethető.

A 26 éves támadót nemrég többször is szóba hozták az FC Barcelonával, azonban a Lyon sportigazgatója, Juninho azt nyilatkozta, hogy a katalánok valójában árajánlatot sem kértek Depayra, akinek egy év van hátra a szerződéséből.

A Sportmediaset megerősítette, hogy a Lyon hajlandó bevonni Depayt a Paquetá-üzletbe, viszont még kérdéses, hogy a Milannak mekkora összeget kellene fizetnie. Egy évvel ezelőtt a holland támadó értékét 45 millió euróra tartották, ez azonban jelentősen csökkent, mivel jövő nyáron szabadon igazolhatóvá válik és nem szándékozik szerződést hosszabbítani.

Depay az előző szezonban keresztszalag-szakadás miatt csupán 22 tétmérkőzésen lépett pályára és ezeken 15 gólt szerzett. A sérülését követően júliusban tért vissza a pályára és a 2020/21-es idényben eddig 3 meccsen 4 alkalommal volt eredményes.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Gyerünk,had szóljon.Azért Depay nem az a szint mint Saelemaekers ez szerintem egyértelmű.Ibrát is tudja pótolni ill. Samu helyén is elmozogna,szóval el kell hozni.Érdekes egyébként hogy Paqitó lehet a kulcs Chiesához is.Valamelyket hozni kell és legalább a braziltól is megszabadulunk.

 2. Ez marha jól hangzik és bármikor azt mondtam volna, hogy jöjjön de most valamiért azt érzem, hogy Chiesa legyen a prioritás és ha tudjuk vonjuk be Paquetat a Chiesa üzletbe.

  Sajnos Jelenleg nem igazán látom Depay helyét ebben a csapatban. Max Colombo helyett Ibra cseréjeként.

  • Én nem tartom elképzelhetetlennek. Nem nagyon állnak sorban érte a készpénzes, BL szereplős vevők. A mostani spórolós gazdasági környezet nem kedvez a Lyonnak az értékesítés szempontjából, kicsit elkéstek ezzel a dologgal. A francia csapatnak muszály eladni vagy egyből elcserélni különben ingyen távozik.

   Paquetáért sem akar senkinek fizetni most. Juninhu is brazil meg Paqueta is, ez is elősegítheti a cserét. Ibrahimovic jelenléte illetve 1 év múlva megüresedő helye is nagy lehetőséget rejt magában! ☝️

   Hogy Depay mit akar? Nem nagyon van választási lehetősége jelenleg amíg be nem kopogtat egy BL résztvevős nagycsapat kezében egy zsák pénzzel meg bérelt helyjel a kezdőjében. Barcelonában most sok a kérdőjel de kevés a készpénz.

   Nem lehetetlen a megszerzése csak a kezdőben nem látom a helyét. Márpedig ez fontos lehet egy ilyen kaliberű játékosnak. Ez Pioli feladata, reméljük sikerül!