Ciprian Tatarusanu a Milan következő igazolása, miután a román kapus pénteken aláírta a szerződését a piros-feketékkel a Casa Milanban.

A 34 éves hálóőr pénteken a délelőtti órákban sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat, majd a klub főhadiszállásán aláírta a szerződését. Tatarusanu a Lazióhoz távozó Pepe Reina helyére érkezik második számú kapusnak Gigio Donnarumma mögé.

A Milan szombaton a hivatalos honlapján jelentette be a román hálóőr érkezését.

“A MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY SZERZŐDTETTE ANTON CIPRIAN TATARUSANUT AZ OLYMPIQUE LYONtól.”

A román kapus három évre – azaz 2023. június 30-ig – szóló szerződést írt alá a Milannal és az 1-es mezszámot fogja viselni. Az Olympique Lyon hivatalosan is megerősítette, hogy mintegy 500 ezer euróért adta el a kapust a Milannak. Sajtóhírek szerint Tatarusanu fizetése évi 1,2 millió euró lesz.

Tatarusanu 2009-ben szerződött a Steaua Bukaresthez, majd öt évvel később Olaszországba igazolt és a Fiorentina játékosa lett, amelynek színeiben 101 tétmeccsen lépett pályára. Ezt követően 2017 nyarán csatlakozott a Nantes csapatához, ahol két szezonon keresztül védett és legutóbb az Olympique Lyon alkalmazásában állt.

Florin Raducioiu és Cosmin Contra után Tatarusanu a harmadik román nemzetiségű játékos a Milan történetében. Raducioiu 1993 és 1994, míg Contra 2001 és 2002 között volt a Rossoneri játékosa, előbbi 14, míg utóbbi 44 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt.