“Calabria nem eladó, Aurier nincs a célpontok között” – Massara

5

Frederic Massara szerint nagy hangsúlyt fognak fektetni a középpálya megerősítésére és beszélt a saját nevelésű fiatalok, mint például Daniel Maldini jövőjéről.

RAFAEL LEAÓRÓL
“Nagyon fontos, hogy az összes játékos fejlődjön. Nekünk van az egyik legfiatalabb csapatunk a Serie A-ban. Leao egy nagyon tehetséges játékos, egy igazi kincs, aki a kezdeti alkalmazkodási időszak után éretté vált. Elégedettek vagyunk a teljesítményével, de fejlődést várunk el egy ilyen kvalitású játékostól. Biztosak vagyunk abban, hogy tovább fog fejlődni.”

A KÖZÉPPÁLYÁRÓL
“Kessié és Bennacer nagyon jól teljesítettek, egyénileg és párban egyaránt. Ez Pioli munkájának is köszönhető. Hosszú szezonunk lesz és a mercato alatt be kell avatkoznunk a középpályán, ezért új erősítésekre lesz szükségünk. Már fontolóra vettük a lehetőségeket.”A FIATAL SAJÁT NEVELÉSŰ JÁTÉKOSOKRÓL
“A Milan utánpótlásából sok játékos kerül ki és mindenki számára meg kell találnunk a helyes utat. Sok éve itt vannak, itt nőttek fel és megtestesítik a Milan értékeit. Pobega jól teljesített a Pordenonéban és látni szeretnénk, hogy mit tud adni a csapatnak. Brescianinit valószínűleg kölcsönadjuk a Serie B-be, ám Daniel Maldini és Colombo maradni fog velünk.”

CALABRIÁRÓL
“Ő az ifjúsági szektorunkban nevelkedett és gyakran alábecsülik ezeknek a játékosoknak az értékét. Calabria jól teljesített és nem szerepel átadólistán.”

AURIERRŐL
“Sok játékos nevét kapcsolatba hozták a Milannal. Aurier egy kiváló játékos, de jelenleg nem vagyunk arra kényszerülve, hogy megvásároljuk őt. Ő nem szerepel a célpontjaink között.”

REBICRŐL
“Megerősíthetem, hogy szeretnénk végleg megtartani. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével, különösen a szezon második felét nézve, ami rendkívüli volt. Reméljük, hogy végleg meg tudjuk őt szerezni.”

ÜZENET AZ ÚJ SZEZON ELŐTT
“Csak annyit mondanék, hogy Forza Milan!”

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szerintem ez jól hangzik! Középpályára kellene 2 igazolás. Egyik védekező poszton, másik Jack pótlására.

  • Jól ám! csak 3 napja arról szólt a hír, hogy a Sempre Milan főszerkesztője szerint Aurierrel erősítene a Milan. Azért örülök, hogy nem ő jön.

   Igen szerintem is kellene 2 KP-s. Asszem Pioli is azt nyilatkozta múltkor oda kellene neki 2 kezdő szintű ember. Az egyik már lassan megvan.

 2. Pfú…de örülnék, ha ezek a hírek igazak lennének. Calabria maradása is nagyon fontos lenne.. 🙂 Nem szoktam elájulni spanyol játékosoktól, de Brahim Diazból még bármi lehet. Félek, hogy a Real opció nélkül akarja csak lepasszolni.(vagy vmi visszavásárlási opcióval)

 3. Nagyjából rendben van, amiket Massara mondott. Egy megjegyzés.

  A “nem eladó” meg a “nincs átadólistán” kifejezések között érzek némi különbséget. Az előbbi inkább azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindegy, milyen ajánlat érkezik a játékosért, a válasz mindenképpen nem lesz a klub részéről (persze ez a “nem” a Milannál messze nem volt kőbe vésve, Gallianinál meg gyakran “igen”-t jelentett). Ezzel lényegében azt akarják kifejezni, hogy ne is nagyon próbálkozzanak a klubok ajánlatokkal (vagy csak valami egészen extrémmel). Annak idején Pirlóval kapcsolatban jelentette ki Ancelotti, hogy ő gyakorlatilag érinthetetlen, és a sztárokkal telezsúfolt csapatban ő volt az, akitől semmiképpen sem akarnak megválni.

  Utóbbi esetben (ha nincs átadólistán a játékos) viszont arról van szó, hogy a klub nem feltétlenül marasztalja a játékost, csak éppen nem prioritás számára, hogy mindenképpen megváljon tőle. Tehát nem gondolkodnak olyan nagyon eladásban, de ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor mehet. Ha egy klub valakit átadólistára tesz, ezzel elszánja magát arra, hogy a játékost valahogyan értékesíti, és annak érdekében, hogy a játékos távozzon, ezzel kommunikálja, hogy akár kompromisszumra is hajlandó. Rodriguez esetében ilyesmi lehetett. Tök mindegy, milyen módon, de meg akart szabadulni a Milan a svájcitól, ezért lett annyi a transzfer ára, amennyi.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet