Mauro Tassotti szerint a Milannál van egy stabil, minőségi alap és kulcsfontosságúnak tartja ezen játékosok megtartását a következő szezonra, valamint úgy véli, hogy a klubnak megéri áldozatot hozni Zlatan Ibrahimovic megtartása érdekében.

A Rossoneri korábbi klasszis védője nemrég a Gazzettának nyilatkozott. Tassotti az ukrán válogatott stábjában dolgozik másodedzőként Andriy Shevchenko mellett.

A MILAN ÉPPEN JOBBHÁTVÉDET KERES…
“Nem értem, hogy miért kellene túladni egy olyan játékoson, mint Calabria, aki a Milan utánpótlásából került fel. Nyilvánvalóan az eladásából értékes tőkenyereségre tenne szert a klub és ugyan nem volt jó szezonja, de én adnék még egy esélyt neki.”DUMFRIESRŐL ÉS AURIERRŐL SZÓLNAK A HÍREK…
“Dumfries nagyon ígéretes, de ahogy mondtam, nem venném el a lehetőséget Calabriától. Emellett Contit sérülések is hátráltatják, így az eladásának most nem lenne értelme. Még az ára is növekedhet, ha szem előtt tartjuk a klub pénzügyi helyzetét.”

AZ ELSŐ KÉRDÉS IBRAHIMOVICRÓL SZÓL. A SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA MÉG NEM TÖRTÉNT MEG. MEGTARTANÁD IBRÁT?
“Logikusan, igen… Ő egy erős, nagyon erős játékos és megér egy anyagi áldozatot a klub részéről. Kapott a Milantól és adott a Milannak. Az életkora annyi amennyi, de szerintem sikerül megállapodást találni a közös folytatásról. Van egy szakmai szempont, ami vitathatatlan és ott van a többi is. Például Rafael Leao fejlődése Zlatan mellett. Ráadásul ha Ibra nem marad, akkor más megoldást kell találni, ami nem lenne egyszerű. Úgy gondolom, hogy a vezetők másképpen gondolkodnak, de Ibrahimovic helyettesítése meglehetősen bonyolult. Ugyan nehéz kezelni Ibrát, mindig és folyamatosan játszani akar, de ő egy intelligens ember és megérti, hogy mire képes. Pioli jól megértette őt és a legjobbat hozta ki.”

BLOKKOLVA VAN A MILAN MERCATÓJA?
“A többi klubnál sem látok sok játékosmozgást. Ez a szezon nagyon furcsa volt és ennek következményei is furcsák lesznek.”

MESSZE VAN A MILAN A CSÚCSTÓL?
“Igen, a csúcstól messze, mert jelenleg a Juventus és az Inter egyértelműen más úton halad. Nem úgy tűnik számomra, hogy a többi klub oly sokat tett volna annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek hozzájuk. Hiszem, hogy néhány kiigazítással a Milan mindenkivel képes lehet felvenni a harcot. Nem gondolom, hogy annyira irigyelni kellene a Romát és a Laziót. Csak egy kicsivel több időre van szüksége a Milannak, mert sok játékos fiatal és tapasztalat kell. A kvalitás megvan a csapatban. Nem véletlen, hogy a Milan ilyen sok pontot szerzett a szezon végén és nem számít, hogy milyen furcsa helyzet alakult ki Olaszországban. Az alap megvan, csak fenn kell tartani a folytonosságot a teljesítmény tekintetében, aztán jöhet az integráció.”

MENNYI SZÜKSÉGES?
“Két-három igazolás elegendő. A Milan technikailag egyáltalán nem gyenge csapat és az elmúlt hónapok sikereivel sikerült önbizalmat szerezni. Ez nagyon fontos a sikerek elérése érdekében.”

ELEGENDŐ LENNE EGY JOBBHÁTVÉD, EGY KÖZÉPPÁLYÁS ÉS TALÁN EGY KÖZÉPHÁTVÉD SZERZŐDTETÉSE?
“Minden Ibrahimovictól függ. Ha nem marad, akkor mindent újra kell gondolnunk.”

HELYESEN DÖNTÖTT MALDINI, HOGY MARADT?
“Nem számít, hogy miért maradt… a képességeiért, azért amit véghez vitt, a történetéért vagy éppen az értékért, amit a neve jelent az egész világon. Paolo maga a Milan. Azt mondják, hogy néhány döntés során hibát követett el. Ezért nem feszíthetünk keresztre egyetlen igazgatót sem. Időt kell adnunk a hibához is.”

GONDOLOD, HOGY AZ ELLIOTTNAK TÖBBET KELLENE KÖLTENIE?
“A tulajdonosok költöttek és sok súlyos szerződést örököltek. Nem ítélném el az Elliotot. Mindazonáltal a Milannak vissza kell térnie a csúcsra és megismétlem, véleményem szerint még nem késő odajutni.”

MIVEL KELL KEZDENI A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN?
“A kulcsfontosságú játékosok megtartásával. Nem csak Ibrahimovicról van szó, hanem Theo Hernándezről, Bennacerről, Rebicről és nyilvánvalóan Donnarummáról illetve Romagnoliról. Megvan az alap a Milan számára. Ha képes vagy megtartani őket, akkor nem kell sok. Időbe fog telni, de a szurkolók már megmutatták, hogy türelmesek.”

PIRLO RÖGTÖN A JUVENTUS ELSŐ CSAPATÁNAK EDZŐJE LETT? MIT GONDOLSZ?
“Andrea egy csodálatos játékos volt. Edzőnek lenni teljesen más feladat és látnunk kell, hogy benne van-e a vérében. Ha a Juve őt választotta, akkor megvan az oka.”

NÉHÁNYAN MEGEMLÍTETTÉK A NEVEDET, MINT A JUVE SZAKMAI STÁBJÁNAK LEENDŐ TAGJA…
“Senki sem hívott és jól vagyok, ahol most vagyok. Nagy örömmel maradnék itt.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet