Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia megbízható és hiteles átigazolási guruja helyzetjelentést adott a Milan háza táján zajló tárgyalásokról és beszélt többek között Zlatan ibrahimovicról, Tiémoué Bakayokóról illetve Ante Rebicről is.

Az olasz újságíró szerint a nyári kiszemeltek mellett a Milan prioritásai között Ibrahimovic, Donnarumma és Calhanoglu szerződésének meghosszabbítása szerepel.

IBRAHIMOVIC: Továbbra is zajlanak a tárgyalások a felek között, Pioli türelmetlenül várja a bejelentést, ugyanis mindenképpen szeretné, ha Ibra augusztus 24-én a csapattal kezdené meg a felkészülést az új idényre. A svéd klasszis a legjobban kereső akar lenni a Milanban és úgy véli, hogy megérdemli az első helyet a fizetési hierarchiában. A Milan megtette az ajánlatát a 38 éves játékosnak, aki egy ellenjavaslatot tett, azonban a különbség teljes mértékben áthidalható. Di Marzio szerint 2-3 napon belül megtörténik a végső megállapodás és teljesül mindkét fél közös vágya. Ehhez adottak a feltételek.

BAKAYOKO: A Casa Milanban nem csak Ibrahimovicról zajlanak a megbeszélések, hanem Bakayokóról is. A játékos erőteljesen kifejezte a visszatérési szándékát és jelenleg arra vár, hogy a Milan megállapodjon a Chelsea-vel az anyagiakról. Di Marzio megerősítette: Bakayoko már egyezséget kötött a Rossonerivel a személyes feltételekről.

MILENKOVIC: Nehézkes a tárgyalás a Fiorentinával, ugyanis Rocco Commisso, a klub tulajdonosa nagyon magas árat kér a 22 éves szerb válogatott középhátvédért: 40 millió eurót. Ezen kívül a firenzei alakulat nem hajlik arra, hogy Lucas Paquetá része legyen az üzletnek.

AURIER: A klub jobbhátvédet akar igazolni és az első számú célpont a Tottenham elefántcsontparti játékosa. A jelenlegi jobbhátvédek közül Calabria búcsút inthet a klubnak, míg Conti maradhat a keret tagja.

REINA: A 37 éves kapus a nyáron vélhetően elhagyja a Milant, így a klub egy cserekapust szeretne igazolni Donnarumma mögé. A legfőbb jelölt Begovic.

REBIC: A Milan vezetősége megállapodott a horvát válogatott csatárral a következő szezonokra (szerződés, fizetés). Így most a Frankfurt együttesével kell nyélbe ütni a transzfer véglegesítését. Rebic jelenlegi kölcsönszerződése 2021 nyaráig szól a Milannal.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Calabria eladását egyáltalán nem értem. Aurier játékára nem igazán lehet panasz, de egyik csapata sem marasztalja nagyon. Balhés és valami más gond is lehet nála, amibe nem látunk bele. Calabria szerintem egy nagyon jó jobbhátvéd, aki baloldalon is tud játszani. Lehet, hogy klasszis nem lesz soha belőle, de nehéz a piacon nála jobbat találni. Conti viszont bal oldalon nem bevethető, folyamatosan sérült ráadásul én már azt sem látom, hogy támadásban jobb lenne, mint Calabira…..

  Kapus posztot évek óta nem értem. Én is gáznak tartottam, hogy tesók osztoznak a kapus poszton egy patinás klubban, de valaki látta már rosszul védeni (játszani) Tonit? Még gólt nem kapott milan mezben ha jól emlékszem, vagy talán 1-t. Minek igazolni Euró milliós fizetésekkel cserekapust arra a 2-3 meccsre?

  Ha jól tudom Maksimovic-ért is bejelentkeztünk belső védő posztra!? Aki egy remek játékos, szóval egész ügyesen dolgoznak Maldiniék.

  Bakayoko védekezésben remekül használja az adottságait, de én nem őt igazolnám az fix. Játékban mikor itt volt, félelmetesen gyenge volt. Azóta újra kipróbálta a Chelsea és a volt csapata is, most megint nem kell senkinek!?

  • A Calabria-Conti dolgot korábban már megbeszéltük. Vélhetően valóban az FFP lesz a háttérben, Contiért egyszerűen nem kapna annyit a klub.

   Kapusok. Összesen 2 kapussal számolnék, de a Milannál valamiért kell egy harmadik, aki csak úgy van. Máshol simán leültetnek a padra egy ifistát, és kész. Mi mintha be lennénk szarva attól, hogy egyszerre sérül meg mindkét kapusunk. Ennyi erővel vegyünk 10 jobbhátvédet, mert mi van akkor, ha közülük nyolcra rázuhan egy erkély?

   Maksimovic nem lenne rossz.

   Bakayoko kapcsán nem értek egyet. Nekem nem rémlik, hogy játékban annyira gyenge lett volna; ha viszont az volt, akkor mit mondjunk Kiessé-re vagy akár Bigliára? Vagy azokra, akiknek játékban inkább erősnek kellett volna lenniük? Az, amit most játszik a Milan, különben is illene Bakayokóhoz. Technikailag Kessié-nél magasabb szintet képvisel, fizikálisan pedig jobbnak rémlik, mint Bennacer. Vele is magatartásbeli problémák adódtak, de ezt azért kezelhetőnek érzem. Futballról beszélünk, nem sakkról. Aki az ő posztján nem agresszív, azzal valami gond van. Persze nem szerencsés, ha az agresszivitását nem a meccsen éli ki és a szabályok adta kereteken belül, de szerintem azt, amit itt csinált balhét, kicsit túltolták.

   Őszintén szólva abból nem igazán indulnék ki, hogy melyik csapata nem tartotta meg Bakayokót, illetve, hogy miért nem tartott rá igényt. Lampardról nem gondoltam volna, hogy ilyen fafejű paraszt lesz (esete Klopp-pal). Azzal nincs gond, hogy ragaszkodik az elveihez, de szerintem egy Bakayokóhoz hasonló szintű játékos egy Chelsea-ben elférne. Lampardról simán el tudom képzelni, hogy egyszerűen beskatulyáz valakit, és annak annyi. Én tehát megpróbálnám megszerezni a franciát; úgy gondolom, többet tudna adni a játékhoz, mint amennyit Kessié és Bennacer. Kessié-vel összehasonlítva, például a rövid passzoknál 2018/2019-ben: B: 47%, K: 33%, míg idén 46%. A középtávoli passzok terén hasonlóak (90% körüli hatékonyság), minimális előny van Kessié-nél. A hosszú passzokban viszont jelentősen jobb volt Bakayoko: 84% Kessié 74%-ával szemben. A gólokat tekintve Kessié veszélyesebb volt, de azért fogtuk néhányszor a fejünket egy-egy lövésénél…

   Bakayoko, Kessié és Bennacer játékbeli szerepe nyilván jóval alaposabb elemzést kívánna, de én biztosan tennék előbbivel egy kísérletet, ugyanis jobbnak tartom őt az utóbbi kettőnél.

 2. Calabria, Conti duobol egynek távozni kell. Calabriat magasabb összegért tudjuk eladni, illetve teljes tőkenyereség lenne. Aurier bőven megüti mindkét játékos szintjét, így jó vétel lenne. A hírek szerint nem is kerülne csillagászati összegbe.

  Bakayoko az elmult 5 ev legjobb középpályása volt, hiba volt elengedni, ugyanúgy hiba lenne nem megvenni.

  E két érkező mellett egy szélső támadó es egy belső védő meg kellene a keretbe, az értékeink megtartsa mellett.

  Theo cserejenek akar Antonini is lehetne, annyira felesleges az a poszt, kb mint Donnarumma cseréje, aki 2 merkozest fog védeni egész évben. Ettől sokkal fontosabb posztok szorulnak tényleges erositesre.

 3. Egyetértek Lanskyval.
  Calabria pénzben,többet ér mint Conti és valóban jobb is.
  Bakayoko rendkívűli fizikai adottságokkal rendelkezik és nálunk a végére már volt sok jó megoldása is.
  A csatárposzt megerősítésére én is kíváncsi leszek.
  Arról nem is beszélve,ha Bonaventura és Paquetta is megy,még a kp.ra is kell ember!

 4. Eddig kicsit elégedetlen vagyok az átigazolásokkal. Gagyidisz eddig csak elad, Calabria beáldozását is ő szorgalmazza szerintem az ffp miatt. Még a fixen maradni akaró kölcsön játékosainkkal sincs meg a szerződés.

  Kp-ra jó lenne egy olyan sokoldalú játékos is aki a védekezésből egyből tudna támadó játékot mutatni. Nagyon jól működne vele a támadó focink.

  Másrészt ha Paki elmegy akkor Calhanoglu cseréjéről is gondoskodni kell majd. Szóval a huszadik kapus meg a tizedik védő után van még mivel foglalkozni.

 5. Gondolom Maldiniék is tudják, hogy Aurier volt az, aki homoszexuális botrányba keverte Blanc-t és Ibrahimovicot. Kíváncsi lennék Ibra véleményére… Az öltözői hangulat elég fontos lenne. Igazából megvan a csapat, balhátvéddel szerintem sem kellene foglalkozni. Bakayoko jó lesz középpályára, szerintem Leao is inkább szélről indulva, nem háttal a kapunak tud jól játszani. Én Ibra cseréjének is hoznék valakit.