Az utolsó bajnoki mérkőzés vár a Milanra a 2019/2020-as szezonban, az ellenél a Cagliari lesz. Az már az előző fordulóban eldőlt, hogy a csapat a 6. helyen fejezi be a bajnokságot. Stefano Pioli megtartotta a szezon utolsó sajtótájékoztatóját.

A MENTÁLIS FOLYTONOSSÁGRÓL
“A munkánkban ennek kell a központi szerepet betöltenie. Nagyon rövid szünetünk lesz, tekintettel arra, hogy szeptember 17-én már az Európa Liga-selejtezőben kell játszanunk. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy következetesek legyünk és kialakítsuk a játékfilozófiánkat. Most megszilárdítjuk azt, amire a következő szezonban szükségünk lesz. Úgy vélem, hogy a mentalitásunk kialakítása az egyik legfontosabb, legkomplikáltabb és az egyik legtartósabb aspektus. Ez megfelelő alapot teremthet a munkának és a fejlődésnek.”

AZ ELISMERÉSEKRŐL
“Szeretnék köszönetet mondani a szakmai stábnak, amely olyan szakemberekből áll, akik emberileg is nagyszerűek. Köszönöm az összes Milanellóban dolgozó munkatársamnak, akik segítettek a mindennapi dolgokban. Itt a Milannál valódi a szenvedély és adott a klubhoz való tartozás érzete. Helyénvaló dolog olyan embereket is dicsérni, akik lehetővé teszik számunkra azt, hogy a lehető legjobban dolgozhassunk. Sok mindent tettünk, de igyekeznünk kell a továbbiakban is jobbnak lennünk. A Milan mindig a maximumot követeli meg, mindig a legmagasabb pozíciókért kell küzdenünk. Sajnálom, hogy a szezon a végéhez közeledik, de úgy vélem, hogy a játékosaimnak lazítaniuk kell és persze regenerálódni. Nagy örömmel tölt el az a tény, hogy megvan a harmónia és mindenkiben ott a vágy a közös munkára. Biztos vagyok abban, hogy ez ugyanilyen marad a következő szezonra is.”

A CAGLIARI ELLENI KEZDŐCSAPATRÓL
“A lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni. Értékelnem kell néhány játékos erőnléti állapotát. Rebic nem fog játszani és Leao lesz a kezdőben. A csapat versenyképes lesz, lesznek változtatások, de mindenki készen áll. Minden játékos megmutatta, hogy képes hozzájárulni a sikerhez. Győzelemért és a személyes elégtételért fogunk játszani. A Cagliari jó teljesítményt fog nyújtani és nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. Motiváltak vagyunk, kötelességünk és célunk is, hogy a lehető legjobb módon fejezzük be a szezont.”

A JÁTÉKOSOK FEJLŐDÉSÉRŐL
“Rengetegen fejlődtek. Tudtam, hogy már az elejétől kezdve minőségi keret áll a rendelkezésemre. A lejátszott mérkőzések lehetővé tették az egyéni játékosoknak, hogy fejlődjenek, míg az egyének fejlődése azt eredményezte, hogy így játszik a csapat. Kiválóak voltunk 2020-ban, de most jól kell befejeznünk. Tudom, hogy nagyon sokat kérek a játékosaimtól és mind mentálisan, mind fizikálisan kissé elfáradtunk. A következő idényben nem a hatodik hely lesz a célkitűzésünk, magasabb célra törekszünk.”

“Tovább kell folytatnunk ezt a munkát és arról kell elmélkednünk, hogy hogyan tudnánk még jobban fejlődni, hogy elérhessük a következő szezonra kitűzött fontos céljainkat.”

AZ IFIJÁTÉKOSOKRÓL
“Úgy gondolom, hogy néhány fiatalt nevezni kell a keretbe a következő szezonra. Nem csak a keret kitöltésére, hanem annak céljából is, hogy készen álljanak a játékra. Megérdemlik, hogy higgyenek bennük és játékidőt kapjanak a pályán. A következő szezonban rájuk is számítunk.”

ÜZENET A SZURKOLÓKNAK
“Üdvözletemet küldöm minden Milan rajongónak, mind Olaszországban és mind az egész világon. Köszönjük azoknak, akik a stadionban támogattak bennünket. Sajnáljuk, hogy a szezon ezen nagyszerű időszakát nem tudtuk együtt tölteni. Tudom, hogy hatalmas a lelkesedés és tudom azt, hogy az új mez is nagy örömet hozott. Remélem, hogy a lehető leghamarabb láthatjuk a szurkolóinkat, velük az oldalunkon még erősebbek leszünk.”

1 hozzászólás

  1. Ibrakadabra majd elmondja a taktikát a 2020/21-es évre, meg, hogy melyik játékostól mit vár el pontosan, a csapattagok és Pioli meg majd követi azt. Egyébként eddig is ez volt. 🙂 De ezzel nincs semmi probléma. Pioli nem egy despotikus edző..Sztem elfogadja a játékosok véleményét és azért működik a rendszer.