Az eltiltások és a sérülések jelentős fejtörést okozhatnak Stefano Pioli számára a soron következő Atalanta elleni mérkőzésen, amelyet pénteken este rendeznek a San Siróban.

Nincs megállás, a Rossoneri két nap múlva újra pályára lép, méghozzá az Atalanta ellen és Olaszország két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással. Úgy tűnik, hogy a Milan számos meghatározó játékosa nélkül fog szembeszállni a bergamóiakkal.

Theo Hernández és Ismael Bennacer eltiltás miatt biztosan kihagyja a mérkőzést, miután a Sassuolo ellen mindketten sárga lapot kaptak és ez volt a szezonbeli ötödik figyelmeztetésük, amelyet automatikusan 1 meccs eltiltás követ. Ráadásul Andrea Conti és Alessio Romagnoli is megsérült az első játékrészben és nem tudták folytatni a játékot a tegnapi mérkőzésen.

Pioli nagyon rossz hírt közölt a Sassuolo elleni győzelem után Romagnoli állapotát illetően. Az olasz tréner elmondta, hogy a csapatkapitánynak izomsérülése van és szinte biztosra vehető, hogy ki kell hagynia a szezon hátralévő néhány mérkőzését. Conti térdproblémával bajlódik, az ő állapotát rövidesen értékelik.

Ezen kívül Leo Duarte és Mateo Musacchio is a sérültek listáján szerepel már jó ideje. Jó hír, hogy Samu Castillejo felépült és nagy az optimizmus, hogy játékra kész állapotban lesz az Atalanta ellen.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Na, akkor lehet, hogy megfejtettem. Bennacer 2019 novemberében a Juve ellen szedte össze az 5. sárga lapját, így ki is hagyta a következő meccset. Utána kapott sárga lapot a 14., 15. és a 19., majd a 21. és a 24. fordulóban. Ez megint 5 sárga lap, a 25. fordulóbeli meccsen ugyanakkor játszott. Ezek szerint – ezt eddig nem tudtam – félidőben, tehát a 19. fordulót követően mindenkinek törlik a sárga lapjait, azaz a 20. fordulótól 0-ról indul minden játékos. Ugyanis csak így jöhet ki az, hogy Bennacer most eltiltott lesz, mivel a 21., 24., 25., 31. és most, a 35. körben is besárgult.

  Bennacer a Parma ellen igazán odarúghatott volna valakinek, és akkor a Bologna elleni meccset kellett volna kihagynia… 🙂

  Romagnoli kiesése majd meglátjuk, mekkora hátrányt fog jelenteni. Őszintén szólva Kjaer kiesését nagyobb gondnak tartanám. Tegnap legalább 1 órát játszott Gabbia, és olyan nagy bajokat nem láttam, pedig 20 percig volt egyenlő létszámban is a két csapat (a második félidőben semmit sem mutatott a Sassuolo). Ha valamikor, akkor most legyen ilyen sérülés, bár ez sosem jön jókor. Pioli remélhetőleg ebből is tanul, hogy amikor pl. 5-1-re vezetünk, akkor esetleg le lehet cserélni azt is, aki a bajnokságban még egyetlen percet sem mulasztott…

  Contival nem tudom, mit kellene kezdeni. Calabria sokkal mokányabbnak, fittebbnek tűnik nála. Ha valakinek ennyi idősen egy ilyen melós poszton ennyi (láb)sérülése van, akkor lassan el kell gondolkodnia azon, hogy meddig érdemes ezt még folytatnia… Mindegy, mi okozza a sérüléseit, ez így nincs jól. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egészségesen sem egy Cafu a srác.

  Laxalt nagy esélye lehet ez, egy jó meccsel elgondolkodtathatja a vezetőséget, hogy megtartsa-e az uruguayit jövőre.

  Piolinak valamit ki kellene találnia a középpályán, ahol vélhetően emberelőnyben lesz az Atalanta. A 4-2-3-1-ről most lehet, hogy váltanék 4-3-1-2-re vagy még inkább 4-4-2-re.

  • Pont ezen matekozunk Lansky. De nem jó írtad. 14,15, aztán a 19,20,21-ben is sárga, és a 22-ben pihent is.
   Vagy a TM oldalán nem jók az infók? De az eredmenyek.com-on is ugyanazok a meccsek sárgalaposak neki.

  • Lansky! Úgy néz ki megvan a megoldás a sárgára. 5 lap, tiltás, 5 lap, tiltás, 4 lap, tiltás, 3 lap, tiltás, és a többi.

 2. Nem jön jókor a csapat kényszerű felforgatása. De ha a pozitív oldalát nézzük, akkor az Atalanta is megszívta, mert nem tudják olyan szinten lekottázni a játékunkat, mint a sokat szerepelt embereinkkel. Az egyik legjobbnak tartom a csapatból Theot, de védekezésben most lehet, hogy hasznosabb lesz Laxalt és Continál szerintem is jobb Calabria. Most nem lehet fejetlenül előre menni, de kontrákra is alkalmas a keret, Ibra és Calha is nagyon jól játsza meg a bogyót, Ante pedig gyors és félelmetes a kapu környékén. Bízom Pioliban, úgy gondolom, jól látja meg, melyik játékostól mit kérhet, ki-mire alkalmas.

 3. Szerintem Calabria jobb játékos, mint Conti. Laxalt ha nem állítják ki, egészen jól helyettesítheti Theo-t. Nem kérdés, hogy a legnagyobb bajok belül vannak. Bennacer és Romagnoli kulcs emberek. Gabbia-ban bízom, de azért a legerősebb támadó focit bemutató csapatról beszélünk. Úgy gondolom a pálya közepét alaposan meg kell erősíteni.Biglia és Krunic is kellhet ehhez. Bonaventura nem tudom mennyit tudna hozzáadni a védekezéshez. Izgalmas ez a helyzet, de épp ez tetszik a jelenlegi csapatban, hogy rendre jól szállnak be az emberek. Most lehet bizonyítani.

 4. Amúgy ennek a Duarte gyereknek és Musaccionak mi baja van? Most nagyon kellene a tartalék és hónapok óta el van tünve mindkettő, ilyen komoly sérüléseik vannak?

  • Musacchiót gyakorlatilag félrediagnosztizálták. Februárban azt hitték a zseniális orvosaink, hogy a kezelések majd helyrehozzák a bokáját, ehhez képest júniusban kitalálták, hogy nem nyert, meg kell műteni. Ezzel vélhetően ugrott az is, hogy Musacchiót el tudja adni a Milan még a csúsztatott mercato alatt is…

   Duartét még tavaly novemberben operálták meg, 3-4 hónapos kényszerpihenést vártak. Ugyebár a Milannál teljesen megszokott, hogy egy március végére várt visszatérés több mint 4 hónappal meghosszabbodik… Itt olyan még nem nagyon volt, hogy esetleg egy játékos a vártnál gyorsabban épüljön fel, de teljesen természetes, hogy eltolódik a felépülés. Itt mindig csak komplikációk vannak. Ha én ilyen szintű munkát végeznék, kivágnának a pi**ába…

 5. Na igen, az orvosi stáb működése bőven hagy kívánnivalót maga után. Ellenben ez mutatja meg az edző kvalitásait, hiszen olyan egy szezonon belül csak ritkán fordul elő (főleg nálunk), hogy mindenki játékra kész állapotban van, vagy épp nincs eltiltva.
  A magam részéről nem vagyok meggyőződve a Maldini, Pioli vonal hosszabb távú sikerességéről, de az kétségtelen, hogy régóta nem játszott ilyen látványosan és egyben eredményesen több meccsen keresztül a csapat. Amennyiben Ibra marad jövőre, lehet esély, mert sokat tesz hozzá (valszeg majdnem ugyanannyit, vagy még többet, mint az edző, pl.: formációváltás, stb.) a játékhoz, még azzal együtt is, hogy a csapattársaknak kell kijavítani az egyre sokasodó hibáit is (persze neki nincs rossz passza, csak a többiek nem értették :).
  Az EL tulajdonképpen megvan, de valamilyen szinten azért mégis lehet fokmérő az Atalanta elleni összecsapás, kíváncsi leszek rá.

 6. Szerintem, ennél jobbkor nem is jöhetett volna egy ilyen krízis. Teszt… Számtalan dolgot tudunk ezen így lemérni. Az Atalantának kötelező a győzelem, hiszen még csatában vannak a győzelemért, nekünk meg kb mindegy, mert mx selejtezünk a nemzetközi kupában, de az indulás megvan. Nyílván, a selejtező egy rövidített felkészülést is jelent, ami rossz, ugyanakkor a bajnokságot is már bemelegedve kezdjük, szóval nem egyértelműen tragédia. Az baj lenne, ha még lecsúszhatnánk a nemzetközi szereplésről, de a Bl már elérhetetlen az EL kvalifikáció meg már adott. Szóval, ha már sérülshullám kellett, inkább most, mint bármikor máskor…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet