A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évvel meghosszabbította Stefano Pioli szerződését, ezáltal a következő szezonban is ő fogja irányítani a csapatot.

Óriási meglepetésre nem lesz edzőváltás a nyáron, ugyanis a klub megerősítette Piolit a pozíciójában, miután Ralf Rangnick mégsem érkezik.

A Milan kedd este a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított a csapat vezetőedzőjével, Piolival, aki 2022. június 30-ig írt alá.

Az 54 éves szakember tavaly októberben vette át a Rossoneri irányítását Giampaolo kirúgása után és ugyan az első néhány hónapban voltak nehézségek, azonban ebben az évben nagyszerűen teljesít a csapat, a bajnokság újraindítása óta pedig szárnyal.

“Büszke és nagyon boldog vagyok a bizalom okán, amit kaptam a Milantól. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, beleértve a szurkolókat is, akik nagyon hiányoznak a stadionból, de mindig közel állnak hozzánk és támogatnak minket. Ahogy korábban is mondtam, a jövőnek most jött el az ideje. Koncentráltnak, elszántnak kell lennünk és egységes csapatként játszani. Egy rendkívüli út elején járunk és ha továbbra is így folytatjuk, fejlődni fogunk és egyre inkább versenyképesek leszünk.” – mondta Pioli.

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója: “Örülök ennek a megállapodásnak. Stefano bebizonyította, hogy képes bemutatni a pályán a klubunk vízióját – izgalmas, progresszív és szenvedélyes játék. Ez a döntés nem a közelmúltbeli győzelmeken alapul, hanem azon, hogy Stefano hogyan alakította ki a csapatszellemet, hogyan javította az egyes játékosok és az egész csapat teljesítményét, miként fogadta a víziónkat és hogyan képviselte magát illetve a klub értékeit.”

Pioli eddig összesen 32 tétmérkőzésen irányította a csapatot, a mérlege 16 győzelem, 10 döntetlen és 6 vereség, 57 rúgott és 38 kapott gól, valamint 1,81-es pontátlag meccsenként.

SZAVAZÁS! MI A VÉLEMÉNYED?

Jó döntést hozott a Milan vezetősége, hogy megtartotta Stefano Piolit?

 • Igen, örülök a maradásának (83%, 2 826 voks)
 • Nem, távoznia kellett volna (17%, 574 voks)

Összes szavazat: 3 400

Betöltés ... Betöltés ...

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem tudom mire volt jó akkor ez a fél éves baszakodás Rangnickal ? Majd ha ősszel jönnek a zakók,kíváncsi leszek mihez kapnak hirtelen. Persze ne legyen igazam,de nem a hozzáértésről tanúskodik ez a döntés. Most lehetett volna új koncepciót elkezdeni..szerintem..
  De mondom még egyszer, hogy nyilván nem fogok sírni, ha rám cáfol Pioli,és összerak egy nagy brigádot !
  Forza Milan !

  • Ez a baj az utóbbi 10-en évben a csapattal, hogy nincs egy határozott koncepció, amit végig vinnének. Nem értettem, hogy Ragnickot miért kellett már karácsonykor szóba hozni és egész tavasszal ígérgetni, már készült neki a szobor, meg volt a lakása, tán már a sírhelye is ki volt jelölve a milanói temetőben, erre pár nap alatt össze omlott az egész.
   Szimpatikus Pioliban, hogy nem adta fel, végig azt mondta nincs még semmi eldöntve, pedig már a székeket is fertőtlenítették utána Ragnicknak. Küzdött és vissza kapaszkodott.
   Most hétről-hétre izgulunk, hogy mikor tér vissza a “régi” Milan, mikor ér véget ez az álom, ami az utóbbi 7 mérkőzés óta tart. Az biztos, hogy ennyi pontot nem lehet véletlenül össze gyűjteni (3 él csapat ellen is). Van potenciál a csapatban.

 2. Nem tudom milyen koncepció kellene neked ez helyett. Nekem semmi. 10 éve nem játszottunk ilyen jól. Maldininek pedig igaza volt nem lehet csak tiszta fiatalokból csapatot össze rakni. Kell Ibra és Kaier. Na és persze mindenhez idő kell.

  • Eddig mindenki azt mondta, hogy a csapathoz EDZŐ kell. Pioli átlagban 1,5 évet volt a csapatnál, sehol nem épített csapatot és semmit se nyertek az általa irányított csapatok. Mi az a koncepció, ami alapján csapatot fogunk építeni? Mi az a játékfilozófia, amit Pioli követ? Ebbe a koncepcióba milyen posztokra és milyen karakterű játékosokat kellene igazolni? Vagy majd kap amit kap aztán azzal el lesz? Milyen opciók vannak arra az esetre ha Ibra nem tud vagy nem akar a következő szezonban játszani? A vezetőség hogyan akarja megreformálni az utánpótlásunkat?
   Mi lesz a Pioli “koncepció” sorsa, ha most is az Olimpiakosz meg a Betis is elver minket az Európa Ligában mint legutóbb?

 3. Azt hiszem most ez mindenkit lesokkolt! A totál negatívizmust most jó lenne elengedni és a jelenlegi pozitív dolgokban hinni. Én is örültem volna Ragnicknak de most marad Pioli és látom benne a fejlődést. Ragnick max jön legközelebb.

  Forza Milan!!

 4. Szerintem induljunk ki a tavalyi év végéből: Gattusoval szereztünk 68 pontot és az 5. helyen végeztünk úgy, hogy a 3-4. helyezett (BL indulók) 69 pontot szereztek. Sokat szidtuk Gattát a mutatott játék miatt, de így is hajszál híján meglett a BL indulás. Tulajdonképpen 2-3 minőségi igazolásra lett volna szükség Gatta megtartása mellett kb. ennyit kellett volna tenni az idei BL indulásért. Na de a vezetői változások mellett jött edzőnek Giampaolo teljesen új elképzeléssel, sok új (középszerű vagy inkább még ígéret) játékossal. A csapat enyhén szólva nem állt össze, az új taktika nem működött, az eredmények nem jöttek. Október végén jött Pioli, döcögött a gépezet, a játék kicsit jobb lett (az Atalanta elleni sokkot kivéve), de gólokat képtelenek voltunk lőni. A téli mercato alatt jött Ibra és Kjaer, akik nagyon kellettek, mert a rutinjuk mellett a védelem is stabilabb lett és a támadó szekció is erősödött. Ibra érkezése szemmel láthatóan Rebic és Leao játékának is jót tett. Az eredmények továbbra is elmaradtak, de a mutatott játék januártól márciusig egyértelműen javult. (Pl az Inter elleni első félidőnk hihetetlenül jó volt, ott a játékvezető sporttárs ellenünk volt vagy a Juve elleni kupa elődöntő első meccsén is győzelmet érdemeltünk volna) A pontokat abban az időszakban általában a 70 perc után buktuk, mintha akkor elfogytunk volna. A kényszerszünet utáni időszakban viszont rá se lehet ismerni a csapatra, duzzadunk az erőtől és az önbizalomtól. Egyedül a SPAL elleni meccs nem illik a képbe, szerintem ott kicsit lenéztük az ellenfelet. Jelenleg van 59 pontunk, tehát ha hoznánk a hátralévő 3 meccsünket (Atalanta ellen nehéz lesz, de jó lenne visszavágni) éppen 68 pontunk lenne, mint tavaly Gattával. Csakhogy az utóbbi hónapok játéka és a mutatott fejlődés teljesen más megvilágításba helyezi az idén szerzett pontjainkat. Én személy szerint örülök Pioli maradásának (eleinte nekem is volt bőven fenntartásom irányába), mert így nem kellene ismét előröl kezdeni mindent, egy jó alapra lehetne tovább építkezni. Világos, hogy 2-3 minőségi (posztra) igazolásra most is szükségünk lenne, mert a tabella nem hazudik és tisztán látszik, hogy a BL- induláshoz az utóbbi évekből kiindulva minimum 70-75 pont szükséges. Véleményem szerint szükség lenne egy jobb oldali védőre, egy bal oldali középpályásra (Bonaventura, Paqueta helyett) és irányító középpályásra, aki Calha helyett vagy mellett bevethető. Mindezek mellett Ibra megtartása is kulcskérdés.

  • Jogos amit írsz ! Annyit hozzátennék még, hogy Gatta nagyon merev volt, a csapat forgatásától teljesen elzárkózott, mindig ugyan azokat küldte pályára,cserélni sem szeretett. És emlékezzünk rá, hogy mennyiszer játszott mocskos szarul Suso, aki ennek ellenére mindig a kezdőben találta magát. Gattát nagyon szeretem, de ebben óriásikat hibázott. Piolival ellentétben, aki ugyan kényszerből is, de bátran forgatja a csapatot meccsenként, és a cseréket is jó érzékkel látja meg. Gattában ez nem volt meg sajnos !

   • Pontosan! Én nem tudom, hogy tényleg Zlatan-e az edző… 😀 Ha igen akkor kell Pioli mellé, de a csapat olyan jelenleg amire évek óta vártam. Nincs perem ember. Szinte bárkit be lehet tenni nyugodtan. Vannak kvalitásokba különbségek, de a csapat felhúzza a gyengébbeket is.

   • Gatta nem volt rossz, de tanulnia kellett még a szakmát és a Milan ideális volt erre. Suso-tól évek óta próbált megszabadulni a csapat jó áron, de senki nem jelentkezett érte, úgyhogy Giampaolo-nál és Pioli-nál is biztos kezdő volt, amíg meg nem sérült és el nem küldték. A rutin hiányzott a csapatból és ez nem Pioli érdeme, hanem Maldini és Bobané, akik kiharcolták Gazidisnél, hogy igazolják le Ibra-t és Kjaer-t.

 5. Mint azt a fórumon is írtam, az edzőkérdést a bizalom és annak mértéke dönti el: kiben és mennyire bízik a vezetőség. Ezt annak kapcsán írtam, hogy ilyen jó eredmények esetén kívánatos lenne-e, ha mégis maradna Pioli, azaz visszakozna a Milan Rangnickot illetően. Úgy foglaltam állást, hogy a stabilabb bizalmi viszonyt Rangnick felé látom, a Pioli felé megnyilvánuló bizalom törékenyebb. Pioli kapcsán csak az elmúlt hetekben elért eredményekre tekintettel alakult ki vagy erősödött meg a bizalom.

  Rangnick “nem jövetelét” és Pioli maradását sokféleképpen lehet kezelni, értelmezni. Lehet a döntést úgy tekinteni, hogy az Elliott kapkod, de akár úgy is, hogy “belátta az idők szavát”. Azt gondolom, az elmúlt évek alapján nem lehet hibáztatni az Elliott döntését, mert évek óta nem produkált ilyen szériát a csapat, amikor ráadásul az eredményesség még szellemes támadójátékkal és gólokkal is párosul. Erre senki sem számított, még Pioli sem, ebben biztos vagyok. Persze jön a szokásos szöveg (gondoltam, hogy Maldini az elsők között lesz, aki majd megszólal, hogy “én megmondtam”), hogy idő kellett, a munka meghozta gyümölcsét stb., de ez a 8 meccses minta még mindig kevés, nem tudjuk az okokat. A lényeg most nem is ez, hanem az, hogy az Elliott egyszer már belesétált abba a “csapdába”(???), hogy a tavaly jól hajrázó Gattusót nem hagyta meg a posztján (a hátteret persze nem tudjuk, mert Gattuso is mondott olyanokat, hogy ő akart menni), más kérdés, hogy nem az utolsó 4 győztes meccset kell nézni, hanem azt, hogy előtte voltunk BL-helyen is, és onnan buktunk…

  Az Elliott most úgy döntött, hogy ezt a szériát meg akarja lovagolni, nem akarja veszni hagyni, mert most valami történt. A mélyebb elemzést nyilván – remélhetőleg – elvégzik, hogy mi változhatott meg a Milannál és más csapatoknál, mennyit jelenthetett az Ibra faktor stb.

  Az oldalon feltett kérdésre – “Jó döntést hozott a Milan vezetősége, hogy megtartotta Stefano Piolit?” – adható válaszok (Igen, örülök a maradásának | Nem, távoznia kellett volna) túlságosan fekete-fehérek. Itt ugye nem arról van szó, mint mondjuk Giampaolónál, hogy maradjon vagy ne, mert meg lehetett ítélni, hogy jól végzi-e a munkáját. Ráadásul csak róla lehetett dönteni. Itt viszont valakiről, valakinek az ugrásszerűen javuló munkájáról egy másik személyre tekintettel kellett volna véleményt nyilvánítani. Azaz nem az az igazi kérdés, hogy Pioli MOST jól csinálja-e, amit csinál, hanem hogy jobb-e ez a ténykedés, mint amit majd valamikor Rangnickkal vihet véghez (TALÁN) a Milan. Ha tehát csak arról kellene szavazni, hogy meg van-e elégedve a szurkoló Pioli munkájával (az elmúlt egy hónapot tekintve már a kérdés is értelmetlen lenne, de úgy gondolom, összességében is az “igen” szavazok lennének többségben), akkor tisztább lenne a kép. Ez a szavazás tehát egy kicsit torz képet mutat, mert most ugyan mindenki elégedett lehet Piolival, de ettől függetlenül sokan elküldenék Rangnick miatt.

  A lényegi kérdés, amivel kezdtem, a bizalom. A mostani döntés semmit sem ér, ha Pioli nem kapja meg azokat a lehetőségeket, forrásokat, legalább részbeni döntési jogosultságokat, amelyeket Rangnick megkapott volna. Mivel Pioli “csak” vezetőedző lesz, illetve marad, a sportigazgatói feladatok másra hárulnak. Hogy Piolinak milyen mértékű lesz a beleszólása az igazolásokba, kérdés, bár eddig egész türelmes volt, egyáltalán nem tűnt követelődzőnek, hogy neki ez meg az kell… Nem olyan palinak látom, aki olyan ötletekkel állna elő, amit mások a vezetőségben ne vennének észre.

  Nehéz állást foglalni abban a kérdésben, hogy jó ötlet-e meghagyni Piolit, mert ez nyilván attól függ majd, hogy “jövőre” mit produkál. A kérdés inkább az, hogy kiérdemelte-e, hogy lehetőséget kapjon 2020/2021-re is. A mutatottak alapján mindenképpen.

  Nem unalmas a Milan-szurkolók élete, az egyszer biztos. 🙂

 6. Rangnick szemszögéből nézve teljesen érthető, hogy egy lendületben lévő csapat élére érkezve elég nehéz dolga lenne, mert az első vereség után jönnének a hangok, hogy ő a bűnbak most és a játékosok bizalmát is lehet elveszítené. Ibra és Calhanoglu nagy haverok és Zlatan után Hakan is úgy nyilatkozott, hogy Pioli-ban bíznak és Ibra azt is súlykolta a vezetőség felé, hogy ezt a Rangnick ürgét nem ismeri, úgyhogy ez is fontos tényező volt, hogy a csapatösszetartás szétesne a váltás után. Ibra-t szerintem amolyan kémnek is választotta ki a vezetőség, hogy belülről is lássák, hogy kik azok, akik hajlandóak a csapatért dolgozni és kik azok, akik csak lézengenek és nem tesznek meg mindent a sikerért. A mai fociban fontosak az ilyen besúgó szereplők is, mert nincs meg a fiatal játékosokban a Gattuso féle szív, aki mindent a klubért tesz és a kis teljesítményért is ugyanúgy nagy pénzek járnak.

  • PleasePleasePlease, ezt valahogy személyesen kérdezd meg Zlatantól!!! Szerintem NAGYON sokan kíváncsiak lennénk erre a “beszélgetésre”.

   “Zlatan, te ugye a vezetőség spiclije (vagy ám legyen, úgy is jó lesz ahogy Te mondtad, azaz besúgója) vagy és azért is jöttél hogy a csapattársaid után kémkedj majd köpd be őket a vezetőség felé.”

   Amit én kérek. Légysz-légyszi-légyszi vagy valakivel videóztasd le ami ezután történik vagy ha Te videózod akkor:

   1.) szaladás közben már kapcsold ki nyugodtan a felvételt
   2.) ha nem szaladsz, akkor olyan telóval vagy kamerával csináld ezt a felvételt ami ütés és törésálló mondjuk 2 méterig

   Ha ez megvolt és már kiengedtek a kórházból (Ibrát és az “előéletét” ismerve ez 8 nap után lesz), akkor majd kérlek töltsd fel ezt a videót valahova, ahol meg lehet nézni. Hidd el, ha jó helyre töltöd milliós nézettsége lesz!

   Amúgy csak viccelek, no offense, csak Ibráról ezt kb. nem tudom elképzelni. Azt igen hogy kiosztja a társait ha valami nem tetszik neki, de hogy a Te szavaiddal élve besúgónak is hozták volna…

   • Persze össze lehet kapcsolni a kém és a besúgó szót ezekkel a dolgokkal, de igazából én csak arra gondolok, hogy azért van ott, hogy szemmel tartsa a csapatot, hogy lássa azt, hogy ki a gyenge láncszem. Ilyen amúgy minden edzőnek szokott lenni, egy ember, akiben megbízik és elmondja, hogy ki az akinek nem a közös cél a fontos. Elég sokan nyilatkoztak már erről vagy írtak róla edzők közül, úgyhogy nem a fejem szüleménye. A bizalmas szó az nem sértő ennyire és azt kellett volna használnom, de ez egy foci fórum és nem nyelvtan tábor, úgyhogy nem érzem jogosnak a kötöszködésedet, de hát magyarok révén csak így lehet beszélgetni ugyebár, úgyhogy javítsd ki kérlek a helyesírási hibáidat. Csak viccelek.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet