A Milan zsinórban két hazai győzelmet követően ma este a Sassuolo otthonába, a Mapei stadionba látogat. Stefano Pioli megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

A JELENLEGI FORMÁRÓL
“Jelenleg a pályán egyértelmű identitással rendelkezünk és ennek eredményeképpen egyre könnyebb megtalálni a játékunkban a különböző lehetőségeket. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az egyéni teljesítmények rengeteget javultak. Nagyobb az önbizalom és tudjuk, hogy hogyan jussunk túl a nehézségeken. Ha csak az utóbbi időszakot nézzük, akkor negyedikek vagyunk a tabellán. Számos játékosom bizonyította, hogy készen áll egy ilyen nagy klubban játszani egy ilyen tekintélyes mezt viselve.”

A SASSUOLÓRÓL
“Veszélyes játékosaik vannak és alapjaiban véve nagyon erős a támadósoruk. A Sassuolo egy olyan csapatot képvisel, amellyel szemben nagy tiszteletet kell mutatni. Jól meccsben kell maradnunk. Augusztus 2-ig annyi pontot kell összegyűjtenünk, amennyit csak lehetséges.”

A MECCSNAPTÁRRÓL
“Kemény mérkőzések előtt állunk. A Sassuolo és az Atalanta következik. Az látszik, hogy a Bologna elleni mérkőzés lehetővé tette számunkra, hogy néhány játékosunkat egy kicsit pihentessük. Mentálisan jól vagyunk és ez egyértelműen gyorsítja a mérkőzések közötti regenerálódást.”

A CSAPAT FIZIKAI ÁLLAPOTÁRÓL
“Nagyon jó formában vagyunk. Kevesen gondolhatták, hogy ilyen sok pontot szerzünk. Fizikailag remek formában vagyunk, nem fogyott el a szufla. A következő két mérkőzésen be kell bizonyítanunk, hogy egy kiváló csapat vagyunk. Csak ezután gondolhatunk az utolsó két mérkőzésre.”

AZ EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEKRŐL
“Calhanoglu olyan ütemben fejlődik, ahogy vártam. Kiváló technikai, fizikai és mentális adottságai vannak. Minden megvan benne ahhoz, hogy top játékossá váljon, de úgy vélem ehhez még sokat kell fejlődnie. Bennacer egy komplex középpályás, aki képes mind a védekezésben, mind a támadásban remekül teljesíteni. Ami Ibrát illeti: az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítménye briliáns volt és mércét állít a többi játékosnak. Gigio Donnarumma hatalmas mérföldkő előtt áll, ez lesz a 200. mérkőzése. Ambiciózusnak kell lennie és folytatni a jó munkát, hiszen ott van benne a potenciál, hogy a világ egyik legjobbja legyen.”

A TÁMADÓJÁTÉKRÓL
“Hajlamosak vagyunk sok játékost előreküldeni a támadás során. Ibra számos lehetőséget biztosít számunkra, hiszen mélyen bejut a védők közé és teret nyit a csapattársainak.”