Pioli: “Mentálisan nagyon megerősödött a csapat”

0

A Milan egygólos hátrányból fordított és begyűjtötte a három pontot a Parma ellen a 33. fordulóban. Stefano Pioli, a csapat trénere elégedett volt a második félidőben nyújtott teljesítménnyel.

“Ez egy bonyolult mérkőzés volt és tisztában voltunk azzal, hogy milyen nehézségek lesznek ezzel az ellenféllel szemben. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki az első félidőben, de nem voltunk pontosak. A második félidőben remekül reagáltunk. Szükséges volt számunkra ez a kényszerszünet. Már a megállás előtt is fontos jelzéseket adtunk és élvezzük az elmúlt 5-6 hónap előnyeit, hiszen nagyszerű eredményeket érünk el. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy még hátra van öt mérkőzés.”

“Kessié? Kezdetben voltak nehézségek a kapcsolatunkat illetően, de amint megértettük egymást rögtön bebizonyította, hogy ő egy magas szintű játékos. A jelenlétével és a nagyszerű minőségével fontos tagja a csapatnak. Ő határozottan egy olyan játékos, aki nagyban kiveszi a részét a játékunkból.”“Ibrahimovic?  A maximumot várja el magától és a többiektől is. Tudja, hogy a csapat erősödik és minden tőle telhetőt megtesz. Ibra oroszlánná változik a pályán. Néha nagyon dühössé tud válni, de tudjuk, hogy a haragja pozitív.”

“Mentálisan nagyon megerősödött a csapat és a játékosok tisztában vannak a kvalitásaikkal. Próbálnak mindig kiegyensúlyozottnak és veszélyesnek maradni. Ezen a mérkőzésen komoly árat fizethettünk volna, de felnőttünk a feladathoz és játékban voltunk.”

“Donnarumma jövője? Senki sem beszél a jövőjéről, csak a jelenre koncentrálunk. Nyugodtnak, motiváltnak, erősnek látom Gigiót. Nagyon nyugodt és motivált, a célja a Milanban maradni. Szeretném élvezni a csapatot. Ez egy jó együttes és nagyszerű együtt dolgozni velük.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet