Ez lesz a harmadik rangadó a Milan számára 7 nap alatt és a csapat ezúttal Nápolyba látogat, ahol a Gennaro Gattuso által irányított Napoli lesz az ellenfél. A piros-feketék hátránya jelenleg két pont a hatodik Napolival szemben a tabellán.

Stefano Pioli megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“A Napoli egy nagyszerű csapat, Gattuso remek mentalitást és jó játékstílust adott a csapatnak. Megnyerték az Olasz kupát és az újrakezdés óta szinte minden meccsen győztek. Hozzánk hasonlóan ők is kiváló formában vannak. Nagyon tiszteljük az ellenfelet, de azzal is tisztában kell lennünk, hogy mi mire vagyunk képesek és a lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a kiváló periódusból, amiben vagyunk. Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk és képesek vagyunk erre.” – mondta Pioli.

“Az utóbbi időben sok gólt szerzünk. A múltban mindig számos gólszerzési lehetőségünk volt, de mindig hiányzott a pontosság a játékunkból. Jelenleg sokkal pontosabb és határozottabb képet festünk, beleértve a meghozott döntéseket is. Ez nagy előnyökkel jár. A múltba való visszatekintés nem segít. Amikor megérkeztem, a szezon már javában elkezdődött és időbe telik, amíg az ötleteidet megvalósítod. Idő kell a csapatéptéshez. Keményen és jól dolgozunk, a játékosok mindig a rendelkezésemre állnak.”

“Nem tudom, hogy a klub már meghozta-e a döntését a következő szezonra vonatkozóan. Nekünk arra kell most koncentrálnunk, hogy a következő hét mérkőzésre koncentráljunk és mindent beleadjunk, mert csak a legvégén lehet áttekinteni a dolgokat. A szünet előtt a hetedik helyen voltunk és még mindig ott állunk, ezért nem lehetünk elégedettek, ha ebben a pozícióban fejezzük be a szezont. Nem vagyunk boldogak a jelenlegi helyezésünkkel a bajnokságban, ezen javítanunk kell.”

“A középpálya mindig egy kulcsfontosságú terület, amikor fel kell építeni a játékot. Bennacer és Kessié kiváló teljesítményt nyújtanak, egyénileg és párban egyaránt. Rafael Leao? Megvan benne a tehetség, ez veleszületett adottság, de dolgoznia kell rajta. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit csinál. Nem az a fontos, hogy mennyit játszol, hanem az ahogyan teljesítesz. Leao minőséget sugároz és learatja a babérokat, hamarosan kezdőként is szerepet kaphat.”

“Saelemaekers a kezdőben? Az általam meghozott döntések nem csak a játékosok állapotán és az ellenfél jellemvonásain múlnak. Alexis megérdemli a bizalmat.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet