A Milanra rangadó vár ma este, az ellenfél a Lazio lesz. Stefano Pioli megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“A Lazio egy kiváló és kész csapat, erős mentalitással. Hihetetlenül jól szerepelnek a bajnokságban és jól állnak a Scudettóért folyó versenyben. Hiányozni fog néhány játékosuk, de ez nem lesz hatással a minőségükre. Figyelmesnek és pontosnak kell lennie a játékunknak. Rómában nehezebb lesz gólhelyzeteket kialakítani, sokkal könyörtelenebbnek és pontosabbnak kell lennünk. A csapat tisztában van a mérkőzés fontosságával, készen fogunk állni. Egy mini bajnokság kezdődik és rengeteg pontot lehet még összeszedni. Szükségünk lesz a képességeinkbe vetett hitre és önbizalomra. Csak a Lazióra koncentrálunk, mindent megteszünk, amit csak tudunk.”

“Nagyszerű emlékeim vannak a Laziónál töltött időszakról, de vannak csalódások is. Az első évben valami igazán különlegeset tettünk. Részesei voltunk néhány nagyon látványos mérkőzésnek és az egész klubban hihetetlen szenvedély volt. Kár, hogy elveszítettük a kupadöntőt a Juve ellen. A második évben visszaesés volt. Ez csalódást keltő volt, hiszen a dolgok teljesen másképp is alakulhattak volna.”

“A csapat? Minden mérkőzésen az egyetlen dolog, ami igazán érdekel, hogy mennyi helyzetet alakítottuk ki, mennyi volt a kapura lövés és persze, hogy mennyi lehetőséget adtunk az ellenfelünknek. Irányítani akarjuk a pályán történteket. Több gólt kellett volna szereznünk Ferrarában. Az a tény, hogy döntetlent értünk el a Spallal, az is bizonyítja azt, hogy nincsenek könnyű mérkőzések a Serie A-ban. Mindig határozottnak kell lenni. Ezeket a találkozókat nagyon gyors összeállításban fogjuk játszani, teljesen természetes, hogy néhány játékos elfárad.”

“Kjaer és Romagnoli a teljesítményüket illetve a kommunikációjukat figyelembe véve intelligens és hatékony párost alkotnak. Ibrahimovic formája csak javulhat, tegnap remekül edzett, de csak meccsekkel lehet a legjobb formába kerülni. Remélem egyre több percet tudok adni neki a pályán. Rafael Leaónak vannak bizonyos tulajdonságai, ami miatt jobban preferálja a nyíltabb játékot a széleken. Paquetá? Meglátjuk, hogy milyen döntéseket hozok és ez attól is függ, hogy milyen frissek a játékosok.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet