A Milan egy Lecce elleni győzelemmel kezdte az olasz bajnokság visszatérését és most elengedhetetlen egy jó eredmény elérése a Roma ellen. Stefano Pioli megtartotta a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Természetesen öröm újra otthon játszani. Ez egy részleges visszatérés a normál kerékvágásba. A teljes visszatérés akkor fog megtörténni, ha a szurkolóink előtt játszhatunk.” – kezdte Pioli az AS Roma elleni találkozó előtti sajtótájékoztatóját.

“Azt gondolom, hogy a számokat és a teljesítményt tekintve hasonló szinten vagyunk a Romával, de még mindig távol vagyunk tőlük a bajnokságban. Ez egy hat pontos mérkőzés lesz, és tudjuk milyen nehézségeket tartogat számunkra. A szezon végéig annyi pontot kell összeszednünk, amennyit csak lehetséges. Megvan a lehetőségünk arra, hogy megmutassuk a pályán a minőségünket és ezt ki kell használnunk.”

“Ibra állapota? Ibra jól és keményen dolgozik. Először edzett a csapattársakkal a sérülése óta, de még nem áll készen a játékra. Nem lesz nevezve a mérkőzésre.”“Az ellenfelek hozzáállását tekintve minden mérkőzés más. Taktikai egyértelműség szükséges ahhoz, hogy olvasni tudjuk, mi történik a különböző fázisokban. Forróság lesz és jól kell kezelnünk az energiánkat, meg kell értenünk mikor kell agresszívnak lenni és a pedálra taposni. A Roma remekül teljesít labdával, ám hagyhatnak szabad területeket. Olyan játékosokat akarok, akik támadják a területeket és összezavarják az ellenfél védőit. Egy erős csapat tudja, hogy a pályán hogyan hozza ki a legtöbbet a játékosok adottságaiból.”

“Biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező mérkőzéseken a játékosok mindent bele fognak adni, mert profik. Mindig meglepnek, amikor a hajlandóságuk és akaratuk előtérbe kerül. Kétségkívül sokat fejlődtünk. Amikor a bajnokságban a legutóbb a Roma ellen játszottunk még csak két hete voltam a klubnál és volt egy nemzetközi szünet is, amivel szintén meg kellett küzdeni. Mostantól a szezon végéig rengeteg lehetőségünk lesz arra, hogy demonstráljuk a folyamatos fejlődésünket.”

“Olyan teljesítményre van szükség, amely méltó a Milanhoz. Javítanunk kell a bajnoki pozíciónkon. Meg kell próbálnunk megverni azokat a csapatokat, akik előttünk állnak. Az Inter kivételével még mindenkivel fogunk játszani. Mindig csak egy apró dolog hiányzott, de most itt az ideje megmutatni, hogy felnőttünk a feladathoz.”

“Rebic? Ante kiváló karakterrel rendelkezik. Megmutatta, hogy jól tud teljesíteni mind a bal oldalon, középcsatárként és második csatár szerepkörben is. Leccében remek mentalitással és fizikai intenzitással játszott. Kezd igazán fontos szereplővé válni. A munkájában erős és önzetlen. Bárki is lépjen pályára tudnia kell, hogy kellenek az üldözések, mert minél hamarabb visszaszerezzük a labdát, annál hamarabb tudunk gólhelyzetet kialakítani. Ez a mentalitás jelentheti a különbséget.”

“Kjaer? Ha képes teljes értékű edzésmunkát végezni, akkor ott lesz a pályán. Nagyszerű jellemvonásai vannak és intelligens játékos. Mindemellett örülök Duarte felépülésének is, ő fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik. Musacchio sérülése után nagyon fontos, hogy a védelemben több bevethető játékosunk legyen.”

“Bennacer? Hihetetlen fizikai képességei vannak. Nagyon keményen dolgozik és fejlődik a labdakezelése is. Az is része a fejlődésének, hogy a lehető legkevesebbszer veszítse el a labdát. Biztosan top játékos lesz belőle. Castillejo képes arra, hogy kombinálja a minőséget a mennyiséggel. Folytatnia kell az útját és megvan benne minden ahhoz, hogy jól teljesítsen. Ő és Theo egyaránt javulhatnak. Gigio nagyon nyugodt és határozott, mindig is nagyon ragaszkodott a Milanhoz. Személy szerint nem tudom elképzelni, hogy máshol játsszon, de egyelőre mindannyian a bajnokságra koncentrálunk.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet