Ma este a Milan a Lecce ellen lép pályára az olasz bajnokság 27. fordulójában és a párharcot megelőzően Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját, amelyen szóba kerültek a célok, a csapat, a légkör és Zlatan Ibrahimovic állapota is.

“Nagyon sajnáltuk volna, ha nem folytatódik a futball. Tizenkét mérkőzés van hátra, hogy megpróbáljuk elérni a célkitűzésünket. Nagy a tét és arra kell törekednünk, hogy kiharcoljuk a nemzetközi porondon való szereplést. Még 36 pontot lehet szerezni, a bajnokság továbbra is nyitott függetlenül attól, hogy a sorsolásunk nem könnyű. Jól kell kezdenünk és fel kell kapaszkodnunk. A Roma az ötödik helyen áll, de meg kell próbálnunk elkapni őket. A zárt kapus meccsek mindenkire negatív hatást gyakorolnak, mert a szurkolók a szenvedélyük által adrenalint adnak. Meg kell találnunk a szükséges motivációkat elkötelezettséggel és lelkesedéssel. Mindenesetre szeretnék gratulálni Gravina elnöknek a kialakult helyzet kezeléséért és hogy lehetővé tették a folytatást.”

“A tabella mindig az igazat mondja és mindenki megkapja a megérdemelt pontszámát. Ha a múltban a jó teljesítmények ellenére néhány alkalommal nem sikerült megszerezni a győzelmet, akkor az azt jelenti, hogy valami hiányzik. Fejlődnünk kell támadásban, hogy több gólt szerezzünk, mert ezek jelentik a különbséget. A csapat jól dolgozik és a játékosok koncentráltak, bár csalódottak az Olasz kupából való kiesés miatt. Többet érdemeltünk volna, különösen az első mérkőzésen. Sajnálatos a kiesés, de a csapat részéről azonnali reakció szükséges.”

Piolit arról is kérdezték, hogy mennyire nehéz figyelmen kívül hagynia a saját és a Milan jövőjével kapcsolatos híreket és pletykákat.

“Profik vagyunk és hozzászoktunk ahhoz, hogy sok pletyka kering körülöttünk. Nem szabad, hogy zavart okozzon és csak a pályán való teljesítményre kell összpontosítanunk. Megvan a képességünk, hogy felkapaszkodjunk a tabellán. Alapvető fontosságú, hogy csak a futballra koncentráljunk, aztán meglátjuk, hogy mi történik. Az eredmények sorsdöntőek lesznek és egy hónap alatt minden megváltozhat: mostantól a saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat. Mindig éreztük a klub vezetőségének jelenlétét és ez nagy öröm számunkra.”

“Ibrahimovic egyre jobban van, a héten egy újabb ellenőrző vizsgálat vár rá. Rendkívül keményen dolgozik, de még nem tudom, hogy mikor lesz képes visszatérni a pályára. Attól tartok, hogy Musacchio szezonjának vége. Duarte felépülőben van és a következő mérkőzésen bevethető lesz.”

“Rafael Leao? Többet várok el tőle és ki kell aknáznia a benne rejlő potenciált. Colombo egy fiatal srác, aki remek adottságokkal rendelkezik, akár csak Daniel Maldini. Olyan jellemvonásaik vannak, amely által beférnek a Milanba, de természetesen érettnek kell lenniük.”