Rögtön a szünet után a szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a Milan, amely ma este a Juventusszal mérkőzik meg a döntőbe jutásért az Olasz kupában. Roppant nehéz feladat vár idegenben az eltiltásokkal sújtott csapatra.

Négy hónappal ezelőtt meglepően jó teljesítménnyel rukkolt elő a Milan a bajnoki címvédő ellen az elődöntő első felvonásán. Stefano Pioli együttese Ante Rebic révén vezetést szerzett a második játékrészben, azonban végül nem sikerült az előny megtartása. Az emberhátrányban játszó Rossoneri a 91. percben kapta az egyenlítő gólt, amelyet Cristiano Ronaldo szerzett tizenegyesből.

Nagyon fontos meccs lesz a mai, hiszen a Milannak az Olasz kupa jelentheti az egyetlen menedéket ebben a kiábrándító szezonban. Presztízs szempontjából nagy jelentősége van a kupának, hiszen egy trófea megnyerése mindig nagyszerű, ráadásul a Milan legutóbb nagyon régen, 17 évvel ezelőtt emelte magasba az Olasz kupát.

Nem csupán presztízs, hanem pénzügyi szempontból sem elhanyagolható az Olasz kupa, amely összesen körülbelül 20 millió eurós bevételt hozhat a klub kasszájába, beleértve a nemzetközi porondon való részvételt – írja a Gazzetta. Az a csapat, amely megnyeri az Olasz kupát és a bajnoki helyezése alapján nem jogosult a nemzetközi porondon való részvételre, automatikusan kvalifikálja magát az Európa Liga-csoportkörébe.

A döntőbe jutásért a Juventust kell felülmúlni, ami nagyon nehéz feladat lesz, különösen a három kulcsemberét nélkülözni kénytelen Milannak. Mint ismert, Zlatan Ibrahimovic, Theo Hernández és Samu Castillejo sem lesz bevethető, mivel az első meccsen sárga lapot kaptak.

Négy éven belül harmadjára juthat be a Milan az Olasz kupa fináléjába. A mérkőzés ma este 21:00-kor lesz és a Sport 2 televízió élőben közvetíti.

A Milan várható kezdőcsapata a mérkőzésre ide kattintva elérhető

Stefano Pioli kijelölte 23 fős keretét a Juve elleni mérkőzésre

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A Milan eljátssza ugyanazt a Coppában, amit a Juventus a BL-ben. Az örök vesztes szerepében tetszeleg. A Milan szurkoló az olasz kupa kapcsán ugyanazt a nyomorúságos kínt élheti meg, mint a Zebrák Európában, közel, s mégis oly távol… de kár érte. De most kíméletes lesz a sors, mert a Milan nem fog döntőbe jutni ebből a párharcból. A Juventusnak is pénz és presztízs múlik rajta, már jó előre megvették a bírót, és nem félek attól, hogy szikrányi esélye is lesz a 2-esnek… 20.000 HUF-val megtettem a Juventus győzelmét, a 10.000 Ft nyereményből pedig iszom majd a sárcok és főleg Gazidis egészségére! Prosit!

  2. A címmel ellentétben ennek a meccsnek nincs tétje, le van zsírozva. Arra az esetre, ha pont ez lenne az az 1 bizonyos meccs a 10ből meg itt van Orsato bácsi, aki habár juve drukker, de teljesen pártatlanul ítél természetesen. Presztízs meg csak volt sok sok éve, a Milannak már nem maradt presztizse, amit elveszíthetne. Már mind elfogyott. Sima juve győzelem, vagy bírós juve győzelem, nincs több opció.