Nem megerősített információk szerint négy esetben pozitív eredménnyel zárult az elmúlt napokban végzett koronavírus-teszt a játékosok és a szakmai stáb dolgozói körében.

Mint ismert, hétfőtől az összes olasz élvonalbeli klub megkezdhette az egyéni edzések szervezését a sportközpontokban. A Milan játékosai és a szakmai stáb dolgozói az elmúlt két napban orvosi vizsgálatokon vettek részt az előírásoknak megfelelően.

A Corriere dello Sport mai száma szerint négy alkalommal pozitív eredményt mutatott ki a koronavírus teszt a Milannál. Jelenleg nincsenek információk arról, hogy név szerint kik a fertőzöttek és ők játékosok vagy esetleg stábtagok.

A csapat nagy része egyébként csütörtökön már megkezdte az egyéni edzésmunkát.

Az edzések újraindulásával az összes klubnál elkezdték tesztelni a játékosokat és a dolgozókat. Ennek eredményeképpen az együttesek sorra jelentik be a koronavírusos eseteket. A Torino már szerdán jelezte, hogy van egy fertőzött játékosa. Csütörtökön a Fiorentina jelentette be, hogy három focistája és az edző stáb három tagja koronavírusos. A Sampdoriánál is három játékosnál mutatták ki a vírust.

Időközben Paolo Scaroni, a klub elnöke nyilatkozott.

“Van néhány megfertőződött játékos a Milanban, ők a gyógyulás fázisában járnak. Ugyanakkor Maldiniék – Daniel és Paolo is – jól vannak. Milanello kapui nyitva vannak és megkezdtük az egyéni edzéseket, betartva a szükséges távolságot.”

FRISSÍTVE: A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a játékosokon és a szakmai stáb tagjain eddig elvégzett összes koronavírus-teszt eredménye negatív lett. A játékosok folytatják az egyéni edzésmunkát Milanellóban.