2022. szeptember 29., csütörtök

“Kaká soha nem akarta elhagyni a Milant”

-

Gaetano Paolillo ügynök – aki hosszú éveken keresztül Ricardo Kaká képviselőjeként dolgozott – beszélt a brazil klasszis 2003-as érkezésének körülményeiről és elmesélt számos háttérsztorit az átigazolásokkal kapcsolatban.

“2003 májusában Brazíliában jártam, hogy megtekintsek néhány mérkőzést, köztük az Atletico Mineiro és a Sao Paulo összecsapását, amelyen Kaká pályára lépett. A meccsen felfigyeltem erre a srácra, aki éppen egy sérülésből tért vissza. Lenyűgöző volt, egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, de még akár 2-3 gólt is lőhetett volna. Rögtön lenyűgözött a játéka és felhívtam Braidát, hogy elmondjam neki: láttam egy félelmetes játékost. Néhány nappal később megnéztem egy kupameccset Sao Paulóban, amelyen Kaká nem játszott jól, de addigra már meggyőzött. A meccs után lementem az öltözőbe, hogy találkozzak Ricky édesapjával, Boscóval. Bemutatkoztam és megkérdeztem, hogy melyik európai csapatról álmodnak. Azt a választ kaptam, hogy a Milanról. Ekkor arra kértem, hogy adjon 30 napot és megpróbálom a fiát a Milanhoz vinni. Beleegyezett. Akkoriban Bosco nem beszélt olaszul és én nagyon keveset tudtam portugálul. Telefonszámot cseréltünk és visszamentem Olaszországba.” – mondta Paolillo.

“Az a képessége nyűgözött le a leginkább, hogy nem tudták megfogni a pályán és a középpályán nagyszerűen ugratta ki a csapattársát az ellenfél térfelén. Gyors, technikás és ügyes volt, ráadásul intelligens is. Ez az összes képesség ritkán van meg egy játékosban. Rendkívül pontos volt és tudta, hogyan kell gólpasszt adni. Olyan eleganciát mutatott a pályán, amin rögtön megakad az ember szeme. Lehetetlen volt nem észrevenni őt. Egy intelligens és komoly fiú benyomását keltette, akire nagyon figyelt az apja. Az édesapja csak a fia érdekeit tartotta szem előtt. Miután lezárult a transzfer a Milannal azt mondtam Boscónak, hogy a munkám befejeződött. Már volt egy ügynöke Brazíliában, de Bosco azt válaszolta: »Egyáltalán nem, a munka még csak most kezdődik. Sok embert ismertem meg az utóbbi években, de az egész családunk bízik benned és azt szeretnénk, ha közösen folytatnánk«”

“Írtam egy jelentést, amelyben azt írtam, hogy Kaká egy olyan játékos, akit a Milannak feltétlenül le kell igazolnia. Braida meggyőződött erről és ezután Gallianit kellett rábeszélni, de akkoriban Rui Costa és Rivaldo volt azon a poszton a csapatban. A válaszom az volt, hogy ezzel tisztában vagyok, de Ricky nagyon erős játékos. Galliani azt mondta, hogy beszéljek Leonardóval, aki nehézkesnek látta az üzletet Rui Costa és Rivaldo miatt. Nem adtam fel és gyakorlatilag minden nap elmentem a Milan főhadiszállására. Csak arra volt szükség, hogy Galliani rábólintson. Ekkor Adriano nyaralni volt és az egyik reggel Braidának sikerült kihúzni belőle a döntő igent. Ekkor felhívtam Boscót, aki időközben azon dolgozott a Sao Paulóval, hogy csökkentse Ricky árát. Végül néhány nap után véget ért a tárgyalás a 10 millió dolláros árról.”

“Inter? Rickyt nem ismerték és nem tudták, hogy hány klub követi figyelemmel. Ez akkor történt, mielőtt Kaká pályára lépett a 2002-es világbajnokságon Costa Rica ellen. Beszéltem Brancával, Orialival és Ausilióval, aki akkoriban az utánpótlás szektorért volt felelős. A vezetők beszéltek Cuper edzővel, aki a 4-4-2-es formációt alkalmazta és nem gondolkozott támadó-középpályásban.”

Amint a Milannal folytatott tárgyalások lezárultak, Luciano Moggi, a Juventus akkori igazgatója Kaká nevével viccelődött és elmondta, hogy ő soha nem igazolna le egy ilyen becenevű játékost.

“Moggi gyakran nem volt túl elegáns. Arrogáns volt és azt gondolta, hogy ő bármit mondhat és bármit megtehet az olasz labdarúgásban. Ehelyett csak meg kellett volna ismernie, hogy Kaká milyen játékos. Egyébként kiderült, hogy a beceneve egy érték volt és valódi példaképévé vált a fiatal generációnak.”

Kaká érkezését követően Braida a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a játékost kölcsönadhatja a klub.

“Igen, ez így volt. Ariedo meggyőzéséhez azt mondtam, hogy igazolja le és 6 hónap után döntse el, hogy megtartja vagy kölcsönadja. Ezalatt megtanulhatja a nyelvet és beilleszkedhet a csapatba. Három edzés után Ancelotti nagyon lelkes volt Kaká miatt és a Cesena elleni első felkészülési meccs után a Bukarest ellen már mindenki megőrült érte. Kaká átvette Rui Costa és Rivaldo helyét és megkezdődött egy hosszú történet. Ez volt az én szerencsém, mert sok játékost hoztam a Milanhoz, de még egy ilyet soha.”

Mint ismert, 2009 telén a Manchester City rekordajánlatot nyújtott be a Milannak…

“Galliani egy 100 millió eurós ajánlatot kapott a Manchester Citytől. Ez az összeg nagyon jó lett volna a klubnak, különösen egy olyan időszakban, amikor minden évben veszteségek voltak. Ha a Milanon múlik, akkor Kakát eladták volna, de a játékos falat emelt és nem akart távozni.”

“Real Madrid? Minden évben érdeklődtek, hogy adottak-e a feltételek Kaká leigazolásához. Egyszer Baldini és Mijatovic eljött a házamba beszélgetni és találkoztunk Kaká édesapjával. Egy jelentős ajánlatot kínáltak. Amikor valaki felkeresett, azonnal értesítettük Gallianit. A Milan mindig ragaszkodott hozzá és a játékos érinthetetlen volt. Kaká is mindig azt mondta, hogy maradni akar. 2009-ben Firenzében az utolsó mérkőzése után elutazott a válogatotthoz és elkísértem őt a Malpensa repülőtérre. Emlékszem a szavaira: »Viszlát, egy hónap múlva ugyanitt találkozunk« Ezzel szemben a Milan kénytelen volt eladni őt a Real Madridnak.”

“Igaz volt, hogy Kaká nem akart távozni. Jól teljesített a Milanban és jól keresett. Nem szándékozott elhagyni a klubot, de a Real Madrid az a Real Madrid. Imádták a szurkolók és több mint boldog volt a Milanban. Azonban a klub arra késztette, hogy távozzon és a Real pont kiváló megoldás volt. Galliani nem akarta eladni, de nem rajta múlt.”

A madridi átigazolás után felmerült az a pletyka, hogy Leonardo megpróbálkozott Kakát az Interhez csábítani.

“Biztos vagyok abban, hogy Ricky soha nem játszott volna az Interben. Ismerem őt és biztosan állíthatom, hogy ez így van.”

“2013 nyaráig nem voltak megfelelőek a feltételek ahhoz, hogy Kaká visszatérjen a Milanhoz. Elmondtam Gallianinak, hogy mennyire vissza akar jönni és ő felhívta, majd megtalálták a megállapodást, köszönhetően a Perezzel való barátságának. A játékos szerződését közös megegyezéssel felbontották és ezzel teljesült Ricky álma, hogy visszatérjen.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/03/02/5a988ec746163fbc298b4607.html

    “At the end of the season, Florentino called [Milan CEO Adriano] Galliani and asked if he would sell Kaka, as they had opened the doors to City in January.”Then they called my dad and I told him yes, of course, playing in Madrid was my dream.”

    Erről ennyit. Nekem nem úgy tűnt, mint akit annyira kellett volna győzködni. És egyébként erre az ügynöke is utalt (“de a Real Madrid az a Real Madrid”)…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS