Maldini szándéka maradni a Milanban

10

A legfrissebb hírek szerint Paolo Maldini maradni akar a klub vezetőségében, azonban továbbra is befolyást akar bizonyos döntések meghozatalában.

Március elején a Milan azonnali hatállyal szerződést bontott Zvonimir Bobannal, miután a horvát igazgató összetűzésbe keveredett Ivan Gazidisszel és egy engedély nélkül adott nyilatkozatában kitálalt a belső viszályokról és ellentétekről. Boban menesztése után Paolo Maldini illetve Frederic Massara sorsa is bizonytalanná vált a klubnál.

A La Gazzetta dello Sport szerint Maldini maradni akar a Milannál, viszont ehhez bizonyos feltételek teljesülése szükséges. A klubikon garanciát kér az Elliott Managementtől arra, hogy továbbra is beleszólási lehetősége legyen az átigazolásokkal és az edző kiválasztásával kapcsolatos döntések meghozatalában.Az Elliott részéről soha nem kérdőjeleződött meg Maldini pozíciója, még azután sem, hogy kifejtette álláspontját Ralf Rangnickról. Az olasz legenda elmondta, hogy véleménye szerint a német szakember profilja nem illik a Milanhoz és az olasz futballhoz.

Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója teljes mértékben bízik Maldiniben és arra törekszik, hogy meggyőzze a maradásról. Ráadásul az Elliott szeretné elkerülni, hogy Boban után egy újabb nagy Milan-kötődéssel rendelkező legenda távozzon.

Maldinit tavaly nyáron nevezték ki a jelenlegi pozíciójának betöltésére és a közreműködésével két átigazolási időszak alatt 10 játékos érkezett, nevezetesen Rafael Leao, Theo Hernández, Ismael Bennacer, Leo Duarte, Rade Krunic, Ante Rebic, Alexis Saelemaekers, Simon Kjaer, Asmir Begovic és Zlatan Ibrahimovic.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nyilván nem akarja Rangnickot, félti a pozícióját.
  Valamilyen tiszteletbeli munkát, pozíciót tudok neki elképzelni, ugyanis szakmailag nem igazán bizonyított, viszont mint klubikon, működhet.

 2. Az baj, ha ezt külön feltételnek kell megszabni, mert ezek szerint az Elliottnak csak Maldini neve kell, hogy eladhassák vele Gazidis ténykedéseit.

 3. Nem értem mit nem bizonyított. Az edző választás besült,de azon kívül a lehetőségekhez képest nem volt ez rossz.

 4. Edző kérdésben óriásit hibáztak de a többi rendben van. Sokkal jobb játékos igazolásaik voltak mind az elődöknek….

  • Történelmi égés volt az általa idehozott edző. Lehet, hogy a vírus rosszabbul hatott rá, mint hitték, mert ezt a feltételét, hogy ő bele akar szólni az edző kilétébe az előzmények tudatában enyhén szólva se lehet komolyan venni.

   Még ha ki is kérik a véleményét, akkor is illene csendben maradnia e téren legalább a következő edző kinevezéséig szerintem. Hiszen mi lesz, ha a második edzője is bedobja a törülközőt, akkor egy Maldinit kidobunk az ablakon? Vagy megkérjük, hogy figyi Paolo hozz már egy harmadikat is mert olyan jól megy neked ez és legenda vagy neked mindent elnézünk?

   Fiatal még ebben a szakmában, nem kellene egyszerre mindenbe beleszólni meg vétójogot kérni, főleg eredmény nélkül. Ezzel együtt szurkolok Maldininek, hogy legyen a vezetőségben is legalább akkora sikere a Milannal, mint az édesapjának volt, de szvsz túl sokat akar jelenleg azt is túl nagyképűen.

 5. Szerintem fölösleges ide Maldini. De nem csak Maldini, de mások is. Mondjátok már mire volt jó a vezetőségbe ennyi ember? Maldini, Boban, Massara, Gazidis és így tovább. Mi lett belőle? Csak vitatkozás, és semmi eredmény. Nem kell ide ennyi ember. Nekem a Ragnickos dolog abban tetszik hogy lenne végre egy ember aki egyaránt edző lenne és manager is, ő törődne az igazolásokról hisz ő tudja hogy ki és mi kell neki. Mi értelme volt annak hogy hoztak ide két szuper jó edzőt és azokat is csak azért mert fogták a pofájukat és dolgoztak azzal amit adtak nekik. Ennek így nincs értelme. Kell ide egy rendes edző, aki meg mondja mi és ki kell neki, meg adni neki és engedni dolgozni. De egy olyan edző aki már le tett valamit az asztalra. És nem kell 4-5 ember aki azon vitatkozik hogy ki kell és ki nem kell ebbe a csapatba. Ne Gazidis, se ne Maldini döntsön már arról hogy mien játékos kell a Milanba. Döntsön már erről az edző és senki más. És a helyet hogy fizetne az Elliott 3-4 embernek itt a semmiért inkább fizessen egynek és rendesen.

  • Elliott-ot kéne elküldeni, de azt nem lehet, pedig az ő ostoba döntésük ez a 4-5 emberes vezetőség. A Ragnick-os sztori meg jól hangzik, de az nem garantálja, hogy igazak vele kapcsolatban a hírek és még mindig az Elliott a hibás, hogy nem akarnak pénzt költeni egy edzőre, úgyhogy Ragnick se fog bohóckodni alamizsnából, mert azt csak a Giampaolo féle emberek fogadják el. Az se derül már ki sose, hogy mire ment volna bármelyik edző, ha kap pár értelmes játékost, akit kér, mert amíg nem volt Ibra, addig ugyanúgy 0-5 özött Pioli is. Bobannak legalább volt valami karrierje a focizás után, Maldinihez képest, és ő el is búcsúzott, mert látta, hogy csak arra kell a két ikon Gazidisnek, hogy a szurkolóktól kapják a támogatást.

 6. “véleménye szerint a német szakember profilja nem illik a Milanhoz és az olasz futballhoz” :-)))))

  Hát ja, még a végén Rangnick feladná az imádodtt 4-3-3 felállást és 1:0 vezetésnél a kretén még támadásra biztatná a fiait, miközben az olasz tradíciók az egy gólos előnynél már a kőkemény védekezést követelné meg.

 7. Annak idején az, amit Sacchi kitalált, szintén szembement az olasz futballban addig megszokott játékstílussal. Évtizedek után érkezett valaki, aki nem rombolni akart, hanem építkezni. Az sem illett sem a Milan, sem az olasz futball profiljához. Maldininek jelezném, hogy az a stílus, amit Mancini elkezdett kialakítani az olasz válogatottnál – és amivel agyonnyerte az EB-selejtező J csoportját -, ugyancsak nem az olasz hagyományokra emlékeztető futball volt. Ajánlanám Maldini számára Raphael Honigsteinnek a német foci átalakulásáról-átalakításáról, valamint Michael Coxnak a Daráló című, a Premier League focijának fejlődéstörténetéről írt könyvét.

  Maldinit – akit mint sportvezetőt egyébként sem sokra tartok – én már ezért a kijelentéséért elküldeném. A jelenlegi Milan olyan helyzetben van, hogy egész egyszerűen nem válogathat szakemberek, játékosok, stílusok, rendszerek között. És megette a fene, ha Maldini úgy akar beleszólást abba, hogy ki legyen az edző, és milyen játékosok érkezzenek, hogy – ezek szerint – beskatulyázza őket az alapján, hogy illenek-e a Milan profiljához… Mintha egy hajléktalan besétálna egy autószalonba, és azt mondaná a legújabb Mercedesre, hogy nem veszi meg, mert nem automata sebváltós…

  A hagyományok tisztelete, a profil megtartása fontos, de erre hivatkozva az új elemeket, a futballban bekövetkezett változásokat nem lehet lesöpörni az asztalról. A Milan hagyománya, ami a 120 év alatt kialakult, de amelyet – így gondolom legalábbis – elsősorban a Berlusconi-korszak plántált bele a klubba, az a sikeresség, a sikerre való törekvés. Berlusconi identitást adott a Milannak, amely sajnos az elnöksége utolsó szakaszára eltűnt. A Milan egyedüli, mindenek felett álló elve az kell hogy legyen, hogy minél gyorsabban visszatérjen az őt megillető helyre, hogy tényező legyen. Ez az, ami a leginkább illeszkedhet a Milan profiljához. Mert tetszeleghet abban a klub, hogy milyen hagyománykövető az edzők, játékosok, stílus stb. terén, ha a – megintcsak a klub profiljához illő – BL-sorozatot rendre a tévében nézheti a csapat.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet