Zlatan Ibrahimovic jelenleg Svédországban tartózkodik a családjával és a Hammarby edzőpályáján edz, miközben bizonytalan, hogy marad-e a Milanban az új idényben.

A világjárvány miatt több mint egy hónapja szünetel a Serie A, így a játékosok otthonaikban egyéni edzésmunkát végeznek az erőnléti állapotuk megtartása érdekében. Ibrahimovic a bajnokság felfüggesztése után hazarepült, hogy a családja mellett legyen.

Ibrahimovic a Milan beleegyezésével a Hammarby edzőközpontjában készül, amíg zöld utat nem adnak a Serie A-s kluboknak az edzések folytatásához. Mint ismert, a 38 éves csatár társtulajdonos lett a svéd együttesben, miután 25%-os tulajdonrészt szerzett.

A MilanNews szerint Ibrahimovic jövője még nincs tisztázva a klubbal, így személyesen fog tárgyalni a Milan vezérigazgatójával, amint visszatér Olaszországba. Zlatan meg akarja ismerni a klub valódi szándékait és a személyes szempontok alapvető fontosságúak lesznek a döntés meghozatalában. Ivan Gazidisnak választ kell adnia számos kérdésre, hogy ki lesz az edző a következő szezonban, milyen erősítéseket terveznek a nyáron, mik az elsődleges célkitűzések és megteremtik-e egy versenyképes csapat összeállításának a feltételeit.

A végső döntés Ibrahimovic kezében van a tárgyalások alakulásától függően. A klub tisztában van azzal, hogy Ibra nagyon fontos szerepet tölt be a pályán és az öltözőben egyaránt, továbbá a rutinjával, a karizmájával és a győztes mentalitásával nagy hasznára lehet a fiatalokból álló Milannak.

Decemberhez képest jelentősen megváltozott a helyzet a vezetőségen belül. Nem titok, hogy néhány hónapja Paolo Maldini és Zvonimir Boban győzte meg a 38 éves klasszist a visszatérésről, most azonban Gazidis feladata lesz, hogy sikerrel járjon és biztosítsa a szükséges feltételeket a folytatáshoz.

2 hozzászólás a bejegyzéshez