A legfrissebb hírek szerint az Elliott Managementnek nem áll szándékában a nyáron eladni a Milant és körvonalazódni látszik, hogy a közelgő átigazolási időszakban mekkora összegből igazolhat a klub vezetősége a csapat megerősítése érdekében.

Az elmúlt fél évben számos híresztelés jelent meg arról, hogy Bernard Arnault, a világ egyik leggazdagabb embere szeretné megvásárolni a klubot. Ezt az LVMH vállalat többször is cáfolta, míg legutóbb maga a francia üzletember állt nyilvánosság elé és kijelentette, hogy nem érdeklődik a Milan iránt.

Köztudott, hogy az Elliott előbb vagy utóbb értékesíteni fogja a Milant, de várhatóan nem most. Az amerikai alap fő szándéka növelni a klub aktuális értékét.

A La Gazzetta dello Sport szerint az Elliott a nyáron újra hozzálát a Milan megerősítéséhez, immáron Ivan Gazidis vezetésével. Zvonimir Boban távozott, míg Paolo Maldini és Frederic Massara jövője erősen kérdéses. Egyedül Gazidis pozíciója tűnik stabilnak és a klub vezérigazgatója teljes hatáskörrel rendelkezik.

A lap szerint Gazidis folyamatos tárgyalásban áll Ralf Rangnickkal, aki edző-sportigazgató szerepkört tölthet be. A felek részéről nagy az optimizmus, hogy a hónap végéig sikerül megegyezni és kidolgozni a teljes körű megállapodás részleteit.

Az egyeztetés fő témája elsősorban a költségvetés a nyári átigazolási időszakra. A Gazzetta szerint az Elliott készen áll 75 millió eurót Rangnick rendelkezésére bocsátani igazolásokra. Ez az összeg még nem tartalmazza az eladásokból származó bevételeket. A tulajdonos eredetileg egy 100 millió eurós összeget különített el, azonban a koronavírus-járvány miatt át kellett értékelni a terveket.

Ez lesz a harmadik nyár az Elliott irányításával: 2018 nyarán 110 millió eurót (plusz télen további 70 millió eurót) költött a klub, míg tavaly nyáron 100 millió eurót.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ja, aztán jön majd pár túlárazott “majd egyszer nagy tehetség lesz” kategóriájú mihaszna semmirekellő, aztán majd küzdünk a veretes 10. helyért. Ismerjük már és unjuk ezt a nagy nullát amit a Gazidis + Elliott kombó előad.
    Ide ha nem jön olyan szakmai guru aki legalább lefektet egy olyan tervet amit belátható időn belül a megfelelő emberekkel végre lehet hajtani, akkor ugyanúgy belefulladunk a Gazidis féle fogalmam sincs mit akarok politikába. Ha pedig jön, az a nagy kérdés hogy mennyire hagyja dolgozni a mi kis mindenesünk, mert ez eddig valahogy sose sikerült. Az elmúlt 30 évben senki nem ártott nagyobbat a Milannak, mint ez a szemétláda.

  2. Az Elliot és Gazidis éra előtt, a Fassone & Mirabelli duó is elköltött kb 200 millát..És annak sem volt látszata. Egyik kutya másik eb.
    De ha Gazidis játsza a nagy sportember szakemberszerepet, Amerikai, Angliai kapcsolatokkal..Akkor hozzon a csapathoz komoly szakembert is: edzőt és sportigazgatót is, a nemzetiség nem fontos. Mert eddig csak leépítés és kirúgások voltak 1,5 év alatt. Semmi előrelépés nem volt.

  3. ezzel kapcsolatban csak a szomorú hírt tudom megosztani, hogy manapság 75 misi egy igazi klasszis leigazolására sem elég, nem hogy arra, hogy a MIlant visszevezesse oda, ahol volt Berlu idejében…pofátlanok ezek az árak, de akkor is ez van…egy Sancho vagy Haaland esetében labdába se rúgunk…amig pedig ez így van, akkor nem várjunk BL-t és vitézkedést, meg juve-megszorítást 🙁 nem irigylem az Eliottékat – így elszaladtak az árak a MIlan mellett, hogy siralom