Lucas Paquetá iránt a portugál élvonalból érdeklődnek, ezáltal a következő hónapokban napirenden lehet egy játékoscsere a Milan és a Benfica együttese között.

Paquetá a szezon első felében gyakran pályán volt, azonban december óta kikerült a kezdőcsapatból és csupán egyetlen mérkőzésen volt kezdő. Januárban már felmerült az esetleges távozása, viszont megfelelő ajánlat hiányában maradt a csapatnál.

A Tuttosport szerint a Benfica a következő szezonban szeretné soraiban tudni Paquetát, így a Milan egy játékoscserét akar lebonyolítani, amelynek keretein belül a brazil középpályás Portugáliába, míg Florentino Luis – a portugál klub saját nevelésű játékosa – Olaszországba tenné át székhelyét.

Télen a Milan vezetősége megkísérelte Florentino szerződtetését és ezt a játékos ügynöke is megerősítette, azonban a Benfica visszautasította a megkeresést. Úgy tűnik, hogy mindkét játékos kegyvesztetté vált aktuális csapatában, hiszen Paquetá csak perceket kapott, míg Florentino egyáltalán nem játszott november vége óta.

A Tuttosport hozzátette, hogy jelenleg nincsenek hivatalos tárgyalások a klubok között, még csupán érdeklődésről van szó.

Rui Costa, a Benfica sportigazgatója nemrég elismerően beszélt Paquetá képességeiről.

“Brazíliában figyelemmel kísértem Paquetát. Nagyszerű képességei vannak és szerettem volna elhozni a Benficába, de nem tudtam megtenni, mert a leigazolása túl drága lett volna egy portugál klub számára.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

      • Érdemes lenne rámozdulni erre a tehetséges portugál fiatalra, hiszen eddig is milyen jól jártunk a fiatal tehetséges portugálokkal. Remélem Paqueta mellé csapunk még legalább 40M eurot is, hiszen egy ilyen fiatal portugál tehetségről vétek lenne lemaradni, biztosra kell menni.

        Egyébként az, hogy a top 4 liga egyikében nem megy Paquetanak nem jelenti azt, hogy egy jóval gyengébb portugál ligában se menne neki. Ellenben ha valaki egy portugál ligában sem tud kezdő lenni, az biztosan csak jobb lehet egy top négyes ligában. Csak jól járhatunk az üzlettel mit 40, legalább 60M eurot adni Paqueta mellé, egy ilyen üzletet egyszerűen nem lehet kihagyni, meg nyilván nem fukarkodhatunk a Rui Costával szemben. Inkább adjuk oda az egész 70M euros büdzsénket.