Paolo Maldini szerint a koronavírusra való tekintettel sokkal hamarabb be kellett volna fejezni a futballt és beszélt a vírussal kapcsolatos személyes tapasztalatairól is.

“Jobban érzem magam, a legrosszabb részén már túl vagyok. Még mindig köhögök egy kicsit és nem érzem az ízeket, szagokat. Remélhetőleg hamarosan visszatérnek. Olyan volt, mint egy csúnyább influenza, de semmiképpen sem egy átlagos. Ismerem a testem és egy sportoló ismeri magát. A fájdalmak különösen nagyok voltak, legfőképpen a mellkasomban. Ez egy új vírus és a kutatók egy olyan ellenséggel küzdenek, amit nem igazán ismernek.” – mondta Maldini a Corriere della Serának.

“Március 5-én, csütörtökön éreztem az első tüneteket, izom és ízületi fájdalmaim voltak. A lázam soha nem volt több 38,5-nél. Másnap Milanellóba kellett volna mennem, de otthon maradtam és kihagytam a Milan-Genoa meccset is. Csak lázcsillapítóval kezeltem magam, nem szedtem antivirális szereket, mert nem voltak légzési nehézségeim.”“14 napig nem találkoztam a játékosokkal és nem lett pozitív a tesztje senkinek. A Milannál nagyon figyelünk az egészségre. Úgy döntöttünk, hogy szigorúan betartjuk a város és a régió javaslatait. Teszt? Két nap után jött meg az eredmény, de akkor már tudtam, hogy elkaptam a vírust. A barátom légzési problémákkal küzdött és Legnanóban kórházba került. Alig tudott aludni, rémálmai voltak, de már jobban van.”

“Danielnek is fájdalmai voltak és lázas volt, de ő még nagyon fiatal. Úgy tűnik számomra, hogy a családban ő az, aki a legkönnyebben vészelte át a vírust. A feleségem és Christian tesztje negatív lett, de meggyőződésünk, hogy ők is elkapták a vírust, csak már meggyógyultak belőle.”

Az olasz legenda szerint a futball világa nagyon későn reagált a helyzetre és elmondása szerint hamarabb fel kellett volna függeszteni a mérkőzéseket egész Európában.

“Sokkal hamarabb abba kellett volna hagyni a futballt. A zárt kapus meccsek a játékosokkal és a szurkolókkal szemben is kényszer volt. Őrület, hogy 4000 vendégszurkolóval lejátszották a Liverpool-Atletico mérkőzést a BL-ben, miközben Madridban akkor már kitört a járvány. Az Atalanta-Valencia meccsen még nem voltak érvényben a járványügyi figyelmeztetések, de ma már tudjuk, hogy ez volt az egyik oka a bergamói járvány kitörésének.”

“Serie A? A mérkőzéseket le kell játszani és le is fogják, de azt nem tudhatjuk, hogy mikor. A futballban nem lehet úgy játszani vagy akár edzeni, hogy a játékosok nem érintkeznek. Minden csapatnak egyenlő feltételeket kell teremteni. Néhány klubot különösen érint a járvány, például a Sampdoriát vagy a Juventust. Nem szabad siettetnünk, ezt a vírust két nap alatt nem lehet legyőzni. Minden játékosnak idő kell a gyógyuláshoz és a regenerálódáshoz. Legalább egy két hetes felkészülés kell.”

Maldinit a 2005-ös BL-döntőről is kérdezték: “Nem igaz, hogy a félidőben ünnepeltünk. Valójában harcoltunk. Butaságokról beszéltünk, aztán Ancelotti beavatkozott és elhallgattatott minket. Egy döntő alatt nagyon sok a feszültség.”

“Berlusconi? Kétszer hallottam felőle. Egyszer a visszavonulásomkor, aztán az édesapám temetésén.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet