Bő két év van hátra Alessio Romagnoli szerződéséből és a Milan a következő hónapokban új kontraktust szándékozik kínálni a csapatkapitánynak.

Romagnoli legutóbb 2018 nyarán hosszabbított a Milannal a legnagyobb bizonytalanságok és kétségek közepette. A megállapodást még Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli hozta tető alá, azonban néhány héttel később tulajdonosváltás következett be, mivel Yonghong Li becsődőlt és az Elliott Management kezébe került a klub. Az olasz válogatott hátvéd azon a nyáron 23 évesen csapatkapitány lett.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan a következő hónapokban tárgyalóasztalhoz ül Romagnolival és az ügynökével, hogy megvitassák a 2022 nyaráig szóló aktuális szerződésének meghosszabbítását. A klub nem szeretne kényszerhelyzetbe kerülni a lejáró kontraktus miatt, így idő előtt megkísérli magához láncolni a csapatkapitányt.

Romagnoli évi 3,5 millió euróval – holtversenyben Lucas Bigliával – a második legjobban kereső játékos a Milanban. Mino Raiola minden bizonnyal fizetésemelést próbál majd kicsikarni a tárgyalások alatt, hiszen a csapat egyik legértékesebb játékosáról van szó.

Az olasz csapatkapitány 2015 augusztusában érkezett a Romától és a klub 25 millió eurót fizetett érte. Érdekesség, hogy az akkori megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint ha a Milan 25 millió eurót meghaladó összegért értékesíti Romagnolit, akkor az átigazolási ár 30 százaléka a nevelőegyesületének, vagyis a Romának jár.

3 hozzászólás a bejegyzéshez