Antonee Robinson az ötödik játékos az elmúlt kilenc évben, akinél a Milan orvosi stábja szívproblémát diagnosztizált.

Robinson januárban az átigazolási időszak utolsó napján orvosi vizsgálatokon vett részt és egy lépésre volt attól, hogy aláírjon a piros-feketékhez, azonban a klubváltása meghiúsult. Ennek oka az volt, hogy az amerikai balhátvéd nem ment át az orvosin és a klub részletesebb ellenőrzéseket kért, de ezt az idő rövidsége miatt a mercato lezárása előtt nem sikerült volna elvégezni.

Robinson a napokban kijelentette, hogy szívritmuszavara van, amelyet januárban a Madonnina klinikán észleltek az orvosi vizsgálatok alatt. A 22 éves játékos azóta ugyan a csapattal edzett a Wiganben, de elővigyázatosságból nem lépett pályára és az állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik az orvosok.

A MilanNews szerint ez volt az ötödik eset visszamenőleg az elmúlt kilenc évben, hogy a Milan orvosai szívproblémát fedeztek fel a csapat egyik játékosánál vagy egy potenciális igazolásnál.

ANTONIO CASSANO – Az olasz támadó 2011 októberében egy Roma elleni idegenbeli meccs után lett rosszul és szédülésre, látási illetve beszédproblémákra panaszkodott, majd kiderült: szívprobléma okozta a tüneteket. Miután a csapat visszatért Milánóba, az orvosi stáb megállapította, hogy a rosszullétének oka egy érprobléma volt, melynek következtében az agyba nem jutott elég vér. Cassanót sikeresen megoperálták és ezt követően közel fél évig nem léphetett pályára.

HACHIM MASTOUR – A szupertehetségnek kikiáltott játékosnak 2012-ben egy kezelésen kellett részt vennie, mivel rendellenességet fedeztek fel nála az orvosok.

JONATHAN BIABIANY – 2014 nyarán az átigazolási időszak utolsó napján a Milan megállapodott a Parmával Biabiany átigazolásáról. A francia támadó érkezése meghiúsult, mivel az átfogó orvosi vizsgálatokon szívelégtelenséget állapítottak meg. Biabiany ezután 2015 februárjában állt edzésbe a Parmánál és két hónappal később közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

IVAN STRINIC – Két évvel ezelőtt a klub előszerződést kötött Ivan Striniccsel, aki ingyen csatlakozott a csapathoz. Strinic 2018 nyarán részt vett a világbajnokságon és egészen a döntőig menetelt a horvát válogatottal. Augusztusban a klub bejelentette, hogy a félévente esedékes rutinvizsgálatokon kiderült, a játékos szívproblémával bajlódik. A horvát balhátvédnek szívizom hipertrófiája volt, ami kezdeti stádiumban járt. Ezután a játékos sportengedélyét ideiglenesen felfüggesztették. Félév kihagyás után Strinic zöld utat kapott és újra edzésbe állt, azonban tétmeccsen nem lépett pályára.