Paolo Scaroni, a Milan elnöke szerint az Elliott Management megmentette a klubot a csődtől és beszélt Ivan Gazidisról, Paolo Maldiniről és Stefano Pioliról is. A 73 éves üzletember szerint szükségszerű lépés lesz a játékosok fizetésének csökkentése.

“Nem én vagyok a sportrészlegért felelős, de szeretném egy kicsit áttekinteni az Elliott történetét. A tulajdonos olyan helyzetben vette át a klubot, amikor nem volt likviditás a Serie A-ban történő regisztrációhoz. Az Elliott megmentette a klubot, majd megbízott vezérigazgatónak egy olyan nemzetközileg elismert szakembert, mint Gazidis. A tulajdonos 250 millió eurót fektetett be az átigazolási piacon és elindított egy stadionprojektet. Az erőfeszítések nem arányosak az eredményekkel, de az Elliott mindent megtett.” – mondta Scaroni elnök.

“Gazidis egy profi szakember. Bízom benne, hogy a munkája jutalmazva lesz idővel.”

“Maldini? Nagyon remélem, hogy marad.”Mint ismert, Zvonimir Bobant a múlt héten menesztette a klub az engedély nélkül adott nyilatkozata miatt.

“Üzletemberként azt mondhatom, hogy amikor a vezetők interjút akarnak adni, akkor egyetértés és jóváhagyás szükséges. Nem lehet csak úgy felállni és szabadon nyilatkozni, mert ez zavart okoz. Ez elnökként rám is vonatkozik.”

Scaronit Stefano Pioliról és Ralf Rangnickról is kérdezték az újságírók.

“Pioli kiváló munkát végzett és sikerült megváltoztatnia a Milant. A Genoa elleni meccsre egy ideiglenes botlásként tekintek, még türelmesnek kell lennünk. Nem ismerem Rangnickot, de ha volt kapcsolat, akkor az előzetes volt. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy még nem láttam semmiféle szerződési tervet.”

“Bevételek növelése? A stadionprojekt a téma része. A vezetőség részéről történő erőfeszítések szempontjából a Milan nagy munkát végez, de időbe telik. Ha nem térünk vissza Európába, akkor még nehezebb lesz.”

Az utóbbi hetekben több híresztelés is megjelent arról, hogy a klub a közeljövőben szeretné csökkenteni a csapat fizetési keretét. Scaroni ezzel kapcsolatban kitért Ibrahimovicra és Donnarummára is.

“Őrülten imádom Ibrahimovicot és Donnarummát. A fizetések csökkentése nem stratégiai lépés, hanem szükségszerű. Ha van két kivétel, akkor Gazidis fog dönteni.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Vajon miért kell minden pénzügyi igazgatónak/elnöknek minden egyes alkalommal elmondania, hogy a nagyszerű Elliott megmentette a Milant? Gazidis minden nyilatkozata elején ezt teszi, de ahogy látom Scaroni se jobb.

  2. Gazidis miben profi? Mert, hogy amatőr és nem ért hozzá, azt már több alkalommal bizonyította
    Mondjuk a kamuzásban lehet

  3. Üzletemberként azt mondhatom, hogy amikor a vezetők interjút akarnak adni, akkor egyetértés és jóváhagyás szükséges. Nem lehet csak úgy felállni és szabadon nyilatkozni, mert ez zavart okoz. Ez elnökként rám is vonatkozik.” Na, szóval ennyit a nyilatkozatáról….. 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet